Proxmox: výstup VM na HDMI

Proxmox: výstup VM na HDMI
« kdy: 02. 03. 2013, 22:58:04 »
Zdravím,
Chci se zeptat jestli se s tím někdo nesetkal, zda to vůbec jde.
Jde-mi o to aby na proxmoxu ( Debian s virtualizací kvm/qemu, openvz šlo nastavit výstup HDMI určitého virtuálu na mašinu.
Tedy by mi vlastně běžel proxmox, ale po spuštění by se hned načetl VM100 a viděl bych ho jako by tam pod ním už nic neběželo.
Pokud jsem se dobře vyjádřil, jde to vůbec ?
« Poslední změna: 03. 03. 2013, 20:42:14 od Petr Krčmář »

Tomas

Re:Proxmox- výstup VM na HDMI
« Odpověď #1 kdy: 02. 03. 2013, 23:18:17 »
To co chces se jmenuje vga passthrough. Je k tomu potreba podpora ze strany CPU,MB a samozrejme hypervizoru.

Ramtech

« Odpověď #2 kdy: 02. 03. 2013, 23:38:11 »
AMD tomu hovorí IOMMU alebo AMD-Vi a Intel Vt-d

« Odpověď #3 kdy: 03. 03. 2013, 00:14:04 »
Zdravím,
Díky tohle jsem přesně hledal, bohužel však ten super procesor co mám v PC kvůli spotřeby podporuje virtualizaci apod. avšak bez vt-d Napadlo mě, jelikož se tam bude spouštět jen tzv. media server, zda by to nešlo přes VNC vytvořit nějakou malou vlanu, kde je spojit.
Myslíte, že by to šlo ?

anonym

Re:Proxmox: výstup VM na HDMI
« Odpověď #4 kdy: 11. 03. 2013, 22:56:16 »
jedine reseni bez vt-d (ktere by stejne neslo pro port, jen pro celou grafiku) by bylo rozjet si samostatnej X screen na ten monitor, a na nej nasmerovat fullscreen vystup toho virtualu
nebude to rychly, nepujde to rozumne nastavit (rozliseni musis udelat na obou stranach stejny), ale melo by to fungovat

PS: to ze mas papirovou podporu vt-d jeste neznamena ze to funguje, treba x58 + i7 (budiz, ne uplne aktualni priklad) to sice papirove umi, ale vetsina desek ma spraseny BIOSy do ty miry ze to nefunguje (z ACPI je potreba vycist nejaky rozsahy adres kde to muze operovat a par dalsich veci, takze BIOS zalezi), osobni zkusenost je ze ASUS tvrdi ze to ani neni bug, protoze to na windows "jede" (ty to neumi nijak pouzit)