Na otázky všechny odpověď ano. Jenom nepoužívám interní DNS, ale externí bind do kterého je to vloženo.
Co se týče nástrojů pro správu týče, tak se používá normální microsoftí na W7 stanici. Admin, co se o doménu stará, skoro nic netuší o linuxu/unixu a jen kliká v mmc a gpedit. Replikace mezi řadiči funguje.
To mapování domácího disku je myšleno co? Jeslti jako adresář do linuxu ze samby, tak to asi půjde, jen bude třea sambu aktivovat včetně SFU rozšíření.
Mám podobnnou konfiguraci. 2x Centos6, na něm Samba 4 na jednom PDC, další jako BDC, 3 lokality, 60 počítačů XP/W7. Vše v doméně s centrální správou v AD, k tomu několik připojených NAS polí po pobočkách a asi 10 linux serverů, které si berou data o uživatelích z AD, včetně síťových print severů s samba3.5/cups (někde přes winbind, většinou přes nslcd, sosání přes sssd se nejeví jako spolehlivé). Vše jede na mixu IPv4/IPv6 bez potíží. Je k tomu ještě napojen i freeradius server, který dle dat z domény ověřuje VPN přístupy (L2TP/IPsec na linux serveru), rozjíždí se ověřování wifi a 802.1x pro síť. Ověřování a autorizace uživatelů ke všemu je řešena přes Kerberos z PDC/BCD plus ověřování členstvá ve skupinách. Použito pro mapování disků, SSH/NX/Xwin přístupy, poštovní servery (sendmail+cyrus imap), proxy squid server, interní weby a PostgreSQL.
Jen ty samby 4 slouží pouze jako DC a nic jiného, neposkytují žádné složky (pokud nepočítám sysvol)! Složky se mapují z NAS polí pomocí politik/login scriptů (win klientům přes cifs, linuxy přes nfs3/4 - používáme QNAPy).
V doméně jako členové jsou i nějaké W2K, W2K8 servery pro účto, wsus a podobné blbosti.
Takto provozuji již delší dobu od dob RC verzí, před pár měsíci s vyjitím ostré 4.0.0 najeto do ostrého provozu jako náhrada za prehistorickou WindowsNT4 doménu.
Z tohodle pohledu se dá říci, že to je relativně slušná náhrada za AD v podání W2K3 a novější. Dokáže se o to starat windowsák bez unix znalostí. Unixák nastuopuje jen v případech, kdy jde o nějakou integraci s unix věcmi, kde to jde trošku do hloubky (zapotil jsem se hlavně u win7 stanic a síťového tisku skrz centrální print servery s centrální instalací tiskáren/driverů dle politik).
JEdiné mínus je, že není moc podporováno vytváření vlastních rozšíření LDAP schématu, takže mi třeba chybí schéma pro řízení distribuce emailů přes víc sendmail serverů, to se musí tošku ojebávat.