VPN ve Win 7: směrování podle IP adres

VPN ve Win 7: směrování podle IP adres
« kdy: 26. 02. 2013, 16:08:40 »
Zdravim vo spolok
Uz dlhsiu dobru riesim zaujimavy problem s VPN.
V linuxe to mam jednoducho poriesene tam nebol s tym problem ale kedze pouzivam aj win 7 rad by som si to aj tu nastavil...
Potrebujem na tomto win 7 docielit ze ked sa napojim na firemnu siet cez VPN tak mi pojde aj internet ale cez VPN mi bude prehadzovat len tie ip ktore mu ja zadafinujem...
tzv. ze pripojim sa pekne na vpn ale cez tunel mi hodi len tu ip ktora bude definovana ostatne ip mi hodi cez klasicu branu a pojde mi v pohode aj net a zaroven budem moct aj pracovat....
Zatial to mam riesene len stylom ze ako nahle sa dam na VPN vsetko vypne a vsetky ip smeruju tam az kym neodpojim VPN spojenie...
ale kedze to na linuxu tkato ide spravit rad by so mto aj na windowse nejako rozbehal..
vedeli by ste mi niekto poradit ako na to ci treba nejaky program alebo ako to nastavit???
za odpoved vopred diki :)
« Poslední změna: 26. 02. 2013, 16:21:10 od Petr Krčmář »

Pavel

Re:VPN ve Win 7: směrování podle IP adres
« Odpověď #1 kdy: 26. 02. 2013, 16:40:12 »
cmd -> route help :)
pozri si cez "route print" co mas nastavene bez VPN/s VPN a mal by si to zvladnut si nastavit.

open VPN ma v konfiguracii, ze co ma routovat
napr. route 10.0.0.0 255.255.255.0 vpn_gateway
(co by mozno riesilo Tvoj problem tiez)

Ovrscout

« Odpověď #2 kdy: 26. 02. 2013, 16:41:48 »
Jedna neodborná rada :)
 nastavením metriky toho vpn připojení by mělo jít zařídit aby se nepoužívala jako výchozí
  - to lze naklikat ve vlastnostech té vpn(vlastnosti té VPN->IPv4->vlastnosti->Upřesnit->zrušit automatickou metriku a zadat číslo)
 jinak více pomocí příkazu route, např:
 - route print pro výpis všech rout včetně metriky
 - route add  pro případné ruční vložení routy)

« Odpověď #3 kdy: 26. 02. 2013, 17:13:32 »
cmd -> route help :)
pozri si cez "route print" co mas nastavene bez VPN/s VPN a mal by si to zvladnut si nastavit.

open VPN ma v konfiguracii, ze co ma routovat
napr. route 10.0.0.0 255.255.255.0 vpn_gateway
(co by mozno riesilo Tvoj problem tiez)

pavel diki idem ten openVPN stiahnut a skusit dam vediet ako som dopadol :)

« Odpověď #4 kdy: 01. 03. 2013, 09:15:16 »
Chlapi a nie je nieco lepsie ako OpenVPN?? lebo ak som mu spravne pochopil na jednej strane musi byt server a na druhej klient aplikacia...
Ale problem je v tom ze ja sa napajam na VPN tunel do routra hlavnej brany.
Cize ten client to spoji ale neprihlasi ma ked zacam dobre heslo a meno....

Ovrscout:  nebude to treba vzdy zadavat pri kazdom pripojeni do metriky tie routy znova do toho prikazoveho riadku?? masto nejako otestovane??

ale idem skusit aj to router print uvidime...
ak mate este nejaky iny napad rad si vypocujem :)