Záloha z Linux na disk Synology

Brano

Záloha z Linux na disk Synology
« kdy: 26. 02. 2013, 08:02:24 »
Ahojte, chcem poprosit o pomoc, ci ma niekto skusenosti ako nastavit, aby sa zaloha udajov na serveri s linuxom automaticky a pravidelne zalohovala do diskovej stanice SYNOLOGY. Najlepsie cez RSYNC ale tam neviem predvyplnit heslo pouzivatela cez ktoreho by som sa do diskstation prihlasoval - guest konto je zakazane. SSH prihlasenie pomocou kluca som nevedel na synology nakonfigurovat. Ma niekto s tym skusenosti?
DAKUJEM
« Poslední změna: 26. 02. 2013, 10:32:53 od Petr Krčmář »

Lupex

Re:Zaloha dat z linux servera na stanicu Disk Station SYNOLOGY
« Odpověď #1 kdy: 26. 02. 2013, 08:38:49 »
Založíš uživatele v synology, vytvoříš mu homedir, do homediru nakopíruješ .ssh/authorized_keys stejně jako v linuxu. 

cesta je pak pravděpodobně login@synology:/volume1/homes/[login]/ 

Brano

Re:Záloha z Linux na disk Synology
« Odpověď #3 kdy: 26. 02. 2013, 11:20:54 »
Dakujem, nepochopil som vsak kde mam ten kluc vygenerovat?

pistal

Brano

« Odpověď #5 kdy: 26. 02. 2013, 16:05:55 »
No to je fajn, ale priznam sa ze neovladam anglictinu na 100 percent a celkovo mi tam 2 veci nesedia, takze si to bez potvrdenia spravnosti netrufam, nema prosim niekto chvilku na zodpovedanie par otazok cez gtalk, skype?? DIKY

xterm

« Odpověď #6 kdy: 26. 02. 2013, 18:19:58 »

Brano

« Odpověď #7 kdy: 11. 03. 2013, 20:25:58 »
Ma tu s tym niekto realne skusenosti? Clankov je vela, realita je ina, Prosim o realnu pomoc, nie o odkaz na clanok, tych je internet plny... napr. funguje vam prihlasenie cez SSH do Synology aj cez ineho uzivatela ako Admin?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #8 kdy: 11. 03. 2013, 22:22:21 »
Ma tu s tym niekto realne skusenosti? Clankov je vela, realita je ina, Prosim o realnu pomoc, nie o odkaz na clanok, tych je internet plny... napr. funguje vam prihlasenie cez SSH do Synology aj cez ineho uzivatela ako Admin?

Ano, pokud je tam zalozen, tak ano. Je take dobre mit zaktualizovany software, ale to predpokladam mas.

Brano

« Odpověď #9 kdy: 11. 03. 2013, 22:30:24 »
Najaktualnejsi soft mam, ako je to mozne ze mi pri pokuse o ssh prihlasenie vzdy pripojenie zrusi okrem admina? Dam prihlasit, vypisem meno uzivatela, pyta si heslo a nasledne ukonci relaciu... pri vsetkych uzivateloch okrem admina a heslo je ok.

anonym

« Odpověď #10 kdy: 11. 03. 2013, 22:49:25 »
osobne mam zkusenost jen s qnap, tam byl rsync/ssh taky nastaveny jen na admina, a co bylo hur, pri startu to cast konfigurace tahalo odnekad jinad, takze se zmena smazala.
chvili mi trvalo nez sem to rozchodil, ale kdyz sem nasel odkud se ten konfigurak kopiruje tak uz to slo