Automatické mountování disků

Kateřina

Automatické mountování disků
« kdy: 25. 02. 2013, 09:19:59 »
Dobrý den, spravuji server s Debianem, a je tam nastavené automatícké mountování disků a to se mi nelíbí. Chtěla jsem se zeptat
1. jak zjistím, jakým zmůsibem se disky mountují, předpokládám že je více způsobů
2. jak nastavím mountování disků na ruční
Děkuji všem za odpověď

Re:Automatické mountování disků
« Odpověď #1 kdy: 25. 02. 2013, 09:33:51 »
Zdravim, pokial sa disky pripajaju pri starte systemu, s najvacsou pravdepodobnostou su zapisane v /etc/fstab (http://www.tuxfiles.org/linuxhelp/fstab.html). Najjednoduchsi sposob, ako to zrusit je ich zakomentovat ('#' na zaciatku riadku).

Rhinox

« Odpověď #2 kdy: 25. 02. 2013, 09:51:56 »
Tak to se mi zda hodne radikalni, protoze pak nenamountuje (tak snadno) disky ani manualne! Rekl bych, ze lepsi bude dat do options "noauto". Pak se sice disk nenamontuje, no porad se da lehce namontovat manualne (staci "mound <device>" nebo "mount <mountpoint>", nemusi vsechno vypisovat)...

Kateřina

« Odpověď #3 kdy: 25. 02. 2013, 10:23:18 »
Pořád se mi nedaří to odpojit :-(

« Odpověď #4 kdy: 25. 02. 2013, 12:24:47 »
Odpojit nebo nepřipojit? Popiš nám, co přesně děláš. Změníš fstab a pak restartuješ nebo se to snažíš odpojit za jízdy? V tom je velký rozdíl. Co to vypisuje?

« Odpověď #5 kdy: 25. 02. 2013, 12:30:08 »
Dobrý den, spravuji server s Debianem, a je tam nastavené automatícké mountování disků a to se mi nelíbí. Chtěla jsem se zeptat
1. jak zjistím, jakým zmůsibem se disky mountují, předpokládám že je více způsobů
2. jak nastavím mountování disků na ruční
Děkuji všem za odpověď
Nic ve zlym, ale "spravujes server"?

http://www.tuxfiles.org/linuxhelp/fstab.html

Wily

« Odpověď #6 kdy: 25. 02. 2013, 14:59:39 »
Napřed bych se podíval co je to za oddíly a potom přemýšlel o zrušení mountování. Může se totiž stát, že ten systém nenaběhne a budeš to muset složite mountovat ručně. (Ono to neni složity, jen pro někoho)  ;D