Webhosting na vlastním virtuálu

maka

Webhosting na vlastním virtuálu
« kdy: 25. 02. 2013, 00:18:33 »
Ahojte,som tu novy,takze ma snad nezozerte.  :)

Chcel by som sa spytat, riesim taky projekt,nic komercneho, len na mojom starom pocitaci."taky" experimetnalny labak na studium:)

zaklad
1. instalovat raid 1: 2x 256 disky  + debian 6

Virtualizacia
2. moj plan je nainstalovat 2 virtualne masiny, jednu na ostro a dalsiu na testovanie.   --> aspon myslim,ze pri webhostingu dolezita vec

preto by ma zaujimalo,co mi poradite k tomu na virtualizaciu (AMD64),myslel som ,ze siahnem pre xen,ale rad sa necham viest.
chcelo by to asi aj dake,webove rozhranie,bohuzial,nic sa mi nepodarilo najst...

najprv som si myslel,ze virtuamin to bude veidiet,ale ked som ho otvoril,tak som pochopil,ze on sa stara skorej o virtualne hosty ako su v apache

Samotne sluzby
3: vo virtualkach nahodit samozrejme apache,mysql,proftpd,,.. a optimalne virtualmin/webmin

vsetko sa snazim ale riesit remote,cez ssh. takze ak by ste mi vedeli poradit,ci dat daky tip,ako co sa robi,bol by som Vam velmi vdacny.Nejdem a ani neplanujem riesit ziaden profi prokejt,len hostnut par mojich blogov a po pravde,daco viem... ale rad by som si to zabezpecil a spravil tak ako sa to ma robit... nie len,ako to mam teraz,ze debian a naintalovane sluzby
« Poslední změna: 25. 02. 2013, 08:20:23 od Petr Krčmář »

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
Re:Webhosting na vlastním virtuálu
« Odpověď #1 kdy: 25. 02. 2013, 10:36:52 »
Osobne na testovani i provoz aktivnich serveru pro vlastni domaci pouziti pouzivam VMWARE ESXi ktery je v zakladni verzi zdarma. Jediny problem muze byt, ze pro jeho spravu je potreba windowsacky klient, na webovem co vim, se pracuje, ale co se tyce funkcnosti je zatim to nejlepsi co jsem potkal. Samozrejme ze po vlastnim vytvoreni virtualu a nastaveni site na nem muzes vsechno konfigurovat pres ssh a oproti xenu nebo kvm mi prijde i o dost sviznejsi, coz samozrejme muze byt jen subjektivni pocit, protoze to nemam nijak zmerene.
Instalovat se da na 4GB flash usb kde to mam strcene v HP ProLiant serveru s Dual-Core Athlon II NEO N36L a 4GB RAM so far a bezi mi tam stabilne okolo 5 virtualu a z toho jeden jsou testovaci widle 2012, narazove mam pustenejch i vice stroju coz se v konzoli nijak nepromitne, spise v grafickych prostredich.

Logik

• 1 044
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 25. 02. 2013, 10:49:20 »
Na hraní s virtuálama je dobrá hračka Proxmox. Webové rozhraní, relativně snadná instalace, umí to několik (tuším dva :-)) virtualizačních backendů...

« Odpověď #3 kdy: 25. 02. 2013, 11:44:52 »
Zmiňoval jsem se o tomhle na blogu - http://james-scott.cz/virtualizace-vyber-hypervizoru/
Ve zkratce, jednoznačně ESXi.

Franta.

« Odpověď #4 kdy: 25. 02. 2013, 12:05:18 »
Na virtualizaci KVM s libvirt.

j

« Odpověď #5 kdy: 25. 02. 2013, 18:58:32 »
Zmiňoval jsem se o tomhle na blogu
Ve zkratce, jednoznačně ESXi.

Ehm ... proc sem davas link na nefukncni domenu?

Jinak souhlas, jestli chces mercedesa zadarmo, tak ESXi vyhrava na cely care (nepredpokladam,ze narazis na omezeni RAMky). Navic tim ziskas jistou zkusenost uplatnitelnou v produkcnim vmware prostredi.

« Odpověď #6 kdy: 27. 02. 2013, 01:57:53 »
Logik: ako si myslel,ze iba 2 virtualizacne backendy ?
Franta: KVM a libvirt mi prislo celkovo najnorecnejsie riesenie,mozno inokedy.
Smoofy,James_Scott,j:preco prave ESXi vs Proxmox, kedze som cital aj na danom linku. Promox mi vysiel tak,ze zatial splna vsetky moje ocakavanie,takze som moc nechapal,to krkolomne :)

zatial som presvedceny na ten proxmox,co som ako tak kukal,totiz mal vsetko co potrebujem a to je "zakladna" administracia cez web.Rano daco vyskusam nahodit,uvidim,co to ale bude,mozno otestujem obe riesenia

ak ma neukrizujete,trosku pozmenim otazku,ake produkty pouzivaju tuzemkse hostingove spolocnosti,co poskytuju virtual servery ?
cisto teoreticky,nejdem konkurovat,len ma to zaujima  :)

none

« Odpověď #7 kdy: 27. 02. 2013, 09:02:11 »
kvm+libvirt

j

« Odpověď #8 kdy: 27. 02. 2013, 09:19:35 »
2Maka: ESXi je vprodstate jen licencne omezenej vmware a to je at si rika kdo chce co chce nejlepsi virtualizacni platforma. Samo, v pripade ostryho provozu neni zadarmo. Mas pro ni podporu jak SW tak HW. Napriklad diskovy pole imo s vmware serverem primo spolupracovat, neni problem na to napojit spoustu veci.

Pokud ti je tohle jedno, tak si samo muzes vybrat cokoli, ale pokud bys to pak chtel rozsirovat, tak zjistis, ze podpora na strane SW jaksi ... neni = musis si vsechno dobastlit (zalohovani ...).

daemonna

« Odpověď #9 kdy: 27. 02. 2013, 09:56:28 »
Na hraní s virtuálama je dobrá hračka Proxmox. Webové rozhraní, relativně snadná instalace, umí to několik (tuším dva :-)) virtualizačních backendů...

na HRANIE moze byt.. na serioznu robotu urcite NIE. Instalacia proxmoxu nepodporuje RAID takze ho treba davat dodatocne (aspon teda som tu moznost nevidel),  ak VM urobis ako container tak hangnutie jedneho ti sunda dole celu masinu (ale super feature  :o ), dependencies su jboss, nejaka db (mysql/postgres) a 300 dalsich veci... radsej si daj ciste KVM a maximalne tak virt-manager (ak ti virsh na CLI nestaci)...

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 27. 02. 2013, 09:57:38 »
Citace
ak ma neukrizujete,trosku pozmenim otazku,ake produkty pouzivaju tuzemkse hostingove spolocnosti,co poskytuju virtual servery ?
Vetsina co znam tak pouziva kvm nebo vmware. To esxi spousta firem nechce protoze je placene, co jsem se ale setkal tak jejich na kolene placane reseni okolo kvm a problemu s tim spojenych  sezere ve finale na cloveko-hodinach daleko vice penez. Nerikam ze to nejde udelat dobre, jen to tak vetsinou neni.

Ja bych rekl, ze chces-li si hrat s vlastni virtualizaci, jdi do neceho jako je kvm, chces-li si hrat s temi virtualizovanymi stroji a virtualizaci pouzivat jen jako nastroj, jdi do esxi. Nema smysl znovuvynalezat kolo a travit cas ucenim se neceho co neznas, kdyz existuje reseni jednoduche, plne postacujici tvemu ucelu.

« Odpověď #11 kdy: 01. 03. 2013, 13:27:20 »
jak se pise tady vyse :)  ESXi je sice ok ale co se tyce funkci tak jednoznacne vede kvm+libvirt, zkus mi najit napr. live/offline migraci virtualu z jednoho hw na druhy :) to je az ve verzi esx a dalsi vec, kdyz se skutecne posere HW apod. tak s ESX(i) to uz nedas dorhomady