Zábavný hosting - hledám partnera

David

Zábavný hosting - hledám partnera
« kdy: 22. 02. 2013, 15:59:27 »
Ahoj všichni.

Hledám nějakého nadšence z Prahy popřípadě odkudkoli (:-), který by se mnou chtěl zrealizovat projekt zábavného webhostingu realizovaného na platformě Odroid.

Půjde o naprosto nekomerční projekt, který by mohl pozvednout úroveň českého webhostingu :-) velmi zábavnou formou.
Hrubě jsem spočítal, že prvoz Odroid serveru je na proudu 40x levnější než provoz jiných platforem.

Zakoupím dva Odroidy každý s 64GB eMMC a budoucí mikroserverovna je na světě. Celý projekt zainvestuji (doména, hardware :-))), konektivita).

Chtěl bych udělat něco dobrého pro českou komunitu IT a wemaster lidí a v duchu UNIX fylozofie co nejlevněji a zábavně postavit mikroserverovnu.

Počítám s virtualminem, ubuntu, nginx a cokoli jiného zábavného případné budoucí spolupracující nadšence napadne.

Pokud jsou mé odhady správné, pak jeden Odroid vycucne denně cca za 1 korunu proudu - takže náklady na dva Odroidy jsou 60 korun měsíčně za proud plus bych potřeboval pomoci s brainstormingem ohledně připojení.

Upozorňuji že jde o nekomerční projekt, kde je vynechán celý billing. Pokud se podaří sehnat někde připojení do 300 měsíčně byl by hosting ideální.

Pro školy a neziskové organizace a pro nadšence z řad IT myslím užitečná věc.

Měl by někdo zájem mi pomoci stímto projektem? Projekt bychom mohli zdokumentovat v duchu wedosu :-) Šikovní studenti vítáni.

Osobně mám cca 8 let zkušeností s provozem datacenter a návrhů infrastruktury. Mohl by to být i zajímavý projekt na nějakou školní práci.

Děkuji všem.

David
« Poslední změna: 22. 02. 2013, 17:48:33 od Petr Krčmář »

Rax

V tomto případě by bylo nejlepší si sednout do kouta a čekat až to přejde.

Jestli je tohle výplod těch několik let zkušeností z datacenter a návrhů infrastruktury, tak to klobouk dolů...
Je to nesmysl.

Proc jste takovi skarohlidi? David jasne pise, ze tim nechce vydelavat a ze to ma byt zabava. Mne to prijde jako docela dobra srandicka, ve stylu ruznych blaznivych napadu v hackerspacech. Proc ne?

A proc jo? Because we can!

Davide, ja ti drzim palce a doufam, ze se o tom tady na rootu ve zpravickach pozdeji docteme. Prilozit ruku k dilu ale bohuzel nemuzu, aktivit uz mam az nad hlavu :) Presto hodne stesti!

Ivorne

Mohl bych se zeptat ohledně toho zjištění, že "prvoz Odroid serveru je na proudu 40x levnější než provoz jiných platforem"?
Máte na mysli 40x nižší spotřeba na jeden server nebo 40x nižší spotřeba na nějakou jednotku výkonu?

Děkuji

Ja bych tomu taky fandil, ale myslet si že stačí připojení za 300 někde od UPC je fakt blbý..
Myslet si, že školy/neziskové organizace nepotřebují kvalitní infrastrukturu je taky blbý.
A Virtualmin tomu dodal třešničku na dortu.

Jinak když by se to vzalo trošku vážněji, mohlo by to mít i budoucnost.

Re:Zábavný hosting - hledám partnera
« Odpověď #6 kdy: 22. 02. 2013, 18:15:32 »
Kdybych byl student se spoustou času, tak bych to bral :) Takhle mi také nezbývá než držet palce..

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Ja bych tomu taky fandil, ale myslet si že stačí připojení za 300 někde od UPC je fakt blbý..

Proc ne? Byly doby, kdy stranka mela pae kilobytu a po modemu s 19200 bps to lezlo celkem slusne. Cili zalezi na tom, co tam bude. Kdyz kazda strannka bude mit pul giga grafiky a tunu javaskriptu, tak asi ne.

erqwerqwer

« Odpověď #8 kdy: 22. 02. 2013, 18:36:58 »
taky jsem si kdysi ze srandy dal vlastni server do serverhousingu, ale pak jsem to zrusil, protoze jsem to musel platit.
doporucuji zacit pomalinku, polehoucku a to zhruba takto.

1) odroid si kup jen jeden :-)
2) od poskytovatele sve konektivity si zajisti pevnou IP viditelnou ze sveta.
3) treba si kup domenu a mej ji u sebe na odroidu.
4) nainstaluj tam ruzne servery a aplikace.
5) nabidni lidem, ze jim na tom vytvoris zadarmo (nebo treba za 5 korun) ssh ucet a ze si muzou hrat.

voila, projekt je na svete a nemusis shanet zadnou dalsi osobu ani shanet serverhousing do kereho bys musel nekdy treba dojizdet.

2012

« Odpověď #9 kdy: 22. 02. 2013, 18:59:38 »
...nabidni lidem, ze jim na tom vytvoris zadarmo (nebo treba za 5 korun) ssh ucet a ze si muzou hrat...
Nabizet neznamym lidem konektivitu a jeste na sve vlastni ip? Tak to by byl dobrej dobrodruh ;)

PanKapitanRUM

« Odpověď #10 kdy: 22. 02. 2013, 20:37:02 »
Byla by to dobrá VPN  ::)
SSH tunelem dovnitř a webovky ven, ale zavřou tebe.

erqwerqwer

« Odpověď #11 kdy: 22. 02. 2013, 20:40:43 »
Byla by to dobrá VPN  ::)
SSH tunelem dovnitř a webovky ven, ale zavřou tebe.

nekde kdysi udelali server, kdokoliv chtel dostal ucet i roota a je zajimave, ze se slusna komunita o ten server postarala a lumpy povyhazovala a aplikovala
zaplaty apod. pokud to neni nejaky linuxovy hoax, tak je to pekne.
snad nejsou jeste vsichni uplne zkazeni.

« Odpověď #12 kdy: 22. 02. 2013, 20:42:04 »
Narychlo jsem cetl: snad nejsou jeste vsichni zvreni

;)

PanKapitanRUM

« Odpověď #13 kdy: 22. 02. 2013, 21:56:54 »
Problém toho projektu je, že dost těžko z toho odstraníš ty neřády.
Než zjistíš, kdo je parchant, už u tebe může klepat policie.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 23. 02. 2013, 06:57:28 »

Vsichni ne, ale uplne staci jeden.