Ahoj všichni.
Hledám nějakého nadšence z Prahy popřípadě odkudkoli (:-), který by se mnou chtěl zrealizovat projekt zábavného webhostingu realizovaného na platformě Odroid.
Půjde o naprosto nekomerční projekt, který by mohl pozvednout úroveň českého webhostingu :-) velmi zábavnou formou.
Hrubě jsem spočítal, že prvoz Odroid serveru je na proudu 40x levnější než provoz jiných platforem.
Zakoupím dva Odroidy každý s 64GB eMMC a budoucí mikroserverovna je na světě. Celý projekt zainvestuji (doména, hardware :-))), konektivita).
Chtěl bych udělat něco dobrého pro českou komunitu IT a wemaster lidí a v duchu UNIX fylozofie co nejlevněji a zábavně postavit mikroserverovnu.
Počítám s virtualminem, ubuntu, nginx a cokoli jiného zábavného případné budoucí spolupracující nadšence napadne.
Pokud jsou mé odhady správné, pak jeden Odroid vycucne denně cca za 1 korunu proudu - takže náklady na dva Odroidy jsou 60 korun měsíčně za proud plus bych potřeboval pomoci s brainstormingem ohledně připojení.
Upozorňuji že jde o nekomerční projekt, kde je vynechán celý billing. Pokud se podaří sehnat někde připojení do 300 měsíčně byl by hosting ideální.
Pro školy a neziskové organizace a pro nadšence z řad IT myslím užitečná věc.
Měl by někdo zájem mi pomoci stímto projektem? Projekt bychom mohli zdokumentovat v duchu wedosu :-) Šikovní studenti vítáni.
Osobně mám cca 8 let zkušeností s provozem datacenter a návrhů infrastruktury. Mohl by to být i zajímavý projekt na nějakou školní práci.
Děkuji všem.
David