Linux Mint neusíná při zavření víka

Marek

Linux Mint neusíná při zavření víka
« kdy: 22. 02. 2013, 10:37:47 »
Dobrý den nedávno jsem si  na notebook (Samsung 530u 128gb SSD) naistaloval Linux mint 14 Nadia - Mate 64bit. Do té doby jsem používal wokna, takže jsem linux začátečník. A problém je ten že když notebook zavřu tak se nic nestane. V power managementu mam nastaveno suspend pro zavření s nabiječkou i bez ní.

Nastavoval jsem to i ručně v apps -> mate-power-management -> buttons -> lid-ac a lid-battery. Ale nic :( zavřu víko a ntb běží dál. Taky je tam nějaký problém s baterkou v tom že když odpojím adaptér tak si toho ani nevšimne, ikona v pravo dole ukazuje že se pořád nabijí. Všimne si toho až když ho restartuju nebo uspím a zase probudím. A to samé i naopak když adaptér připojím. To bych přežil, ale to že když ho zavřu a on si toho ani nevšimne to mi fakt vadí....  Děkuji za rady... ;)
« Poslední změna: 22. 02. 2013, 13:07:44 od Petr Krčmář »

Re:Linux Mint neusíná při zavření víka
« Odpověď #1 kdy: 22. 02. 2013, 13:20:23 »
Tohle mi vždycky fungovalo dobře (Kubuntu, Chakra Linux, openSuSE). Tady (v openSuSE) mám nainstalovany balíky "suspend" a "upower". Pak ještě "laptop-mode-tools", ten je ale jen šetřící. Zkus projít repozitář (hledej všechno se slovem "suspend" a "power"), nebo jejich fórum (já měl Mint jen chvilku).

Marek

« Odpověď #2 kdy: 22. 02. 2013, 17:11:35 »
Zkoušel jsem tam dát všemožné věci... Ale nic. :( Nestalo se někomu něco podobného? Zkoušel jsem googlit a našel jsem podobné problémy, ale bud mi všechny možné i nemožné návody co jsem našel nefungují, nebo jsem je nepochopil. Přijde mi divný že to ani nepozná že připojim/odpojim nabiječku. Možná je to blbost, ale není nějaká proměnná, která by udávala stav zavření/otevření víka, nedá se na to napsat nějakej jednoduchej skript ? Prosím poradte :)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 22. 02. 2013, 18:23:55 »
S tou ikonou nabijeni je to mozna jinak. Me treba v poslednim Lubuntu LTS take nefunguje a v predchozi verzi to slo. Je to chyba Lxde, protoze nereagovali na to, ze se neco nekde zmenilo v jadre nebo acpi. Sice po odpojeni adapteru zmeni barvu, ale ukazuje porad 100 %. Ale zkuste z konzole acpi -b a uvidite, jestli si notebook vsiml nebo ne.

Jinak zkuste z konzole pod rootem pm-suspend a uvidite, jestli jde aspon to. Treba to aspon plivne nejakou hlasku.

« Odpověď #4 kdy: 22. 02. 2013, 18:28:35 »
pro srovnani v LM14 Cinnamon mi to funguje

Petr Ježek

« Odpověď #5 kdy: 22. 02. 2013, 20:47:39 »
pro srovnani v LM14 Cinnamon mi to funguje

To vypadá na drobné kousnutí s Mate. Mint monentálně nepoužívám, v Archlinuxu se mi po zavření víka Thinkpad uspí v jakémkoli DM či WM, aniž bych cokoli specificky nastavoval...

« Odpověď #6 kdy: 22. 02. 2013, 21:07:41 »
btw ja mam lenovo ideapad Z580 kdyby neco, ale zas tak dulezity to asi zde neni