Zalezi na tom, na jakou aplikaci tu kameru potrebujes. Ma byt otocna nebo stacionarni? Ma mit opticky zoom nebo staci vyssi rozliseni? Ma byt venkovni (s vyhrivanim)? Ma byt stropni nebo s konzoli? Rybi oko? Potrebujes ji s ir prisvitem (do deseti metru)? Ukladani videi na vzdaleny disk nebo na lokalni SD kartu? Ma mit integrovanou wifi nebo to poresis externim klientem? Ma mit alarmovy (diskretni) vstup a vystup, audio vstup a vystup? Musis si to vyspecifikovat a tech modelu, ktere ti z toho vypadnou, tech zas tak moc nebude (hlavne nebudou k sehnani, zkusenost - nakonec to bude kompromis). Resil jsem kamery od D-Link (40kkc) a od AirLive
(10kkc) + pro zname nejake kamery kolem 4kkc za kus. Dobre jeste vypadaji kamery VIVOTEK, ale vyber je hlavne o penezich.
Vim ze AirLive i VIVOTEK maji na nahravani nejaky proprietalni soft na win, ktery umi i streamovani do netu, dodavaji to ke kameram, ale tudy jsem nesel. Jeste je moznost sehnat kameru se specifikaci programoveho iface a programovym skriptem z nej primo vycitat video do sw kvadratoru na server, tak jaxito puvodne chtel. Tohle se mi zlomit nepodarilo vzhledem k pouzitym kameram. Kamery umi multikast, ale to jeste zatim nezvladam, dokazal jsem je premluvit pouze ke streamovani pomoci rtsp ve VLC.
Jednodussi bylo poresit levny foun s androidem za 1,6kkc.