Virtualizace - problém licence

ZAJDAN

• 2 093
    • Zobrazit profil
Virtualizace - problém licence
« kdy: 13. 02. 2013, 19:02:25 »
Ahojte,
zrovna se snažím na jeden server Fujitsu, kde beží Debian 6 virtualizovat "windows server 2008 R2", který byl dodán k serveru. Při instalaci ve virtuálu dostanu hlášku, že to bylo připraveno pouze pro HW fujitsu a instalace se ukončí.
 Dá se to nějak řešit nebo si stěžovat?
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

David

Re:Virtualizace - problém licence
« Odpověď #1 kdy: 13. 02. 2013, 19:15:21 »
Tak co stahnout někde čistou image windows server 2008 R2? A na tu pak použít klíč který máš? Prostě je to nějakej brandovanej instalační image... to bejt může :)

dworkin

« Odpověď #2 kdy: 13. 02. 2013, 19:17:16 »
mozno by pomohlo, keby si upresnil co pouzivas na virtualizaciu. skus aspon vygooglit nieco s klucovymi slovami smbios, alebo bios string

ZAJDAN

• 2 093
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 19. 02. 2013, 15:31:52 »
zakoupený server je od Fujitsu a k němu byli dodány CD s licenci na windows 2008 R2 STANDARD
napsal jsem tedy email na Fujitsu a zde podstatná část odpovědi:

K "designed only for Fujitsu HW" hlášce...
Aby se zdařila instalace, je zapotřebí modifikace ve virtualním zařízení
Fujitsu BIOS informace (from host) by měly být dány virtualnímu zařízení. ( např. skrze konfigurační data VM ). Prosím, kontaktujte Oracle.
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

Cek

« Odpověď #4 kdy: 19. 02. 2013, 15:58:16 »
v tom pripade bych zkusil nejdriv nejake jine, obecne instalacky. Myslim, ze klic uz to pak sezere, ten na BIOS vazany nejspis nebude....

ZAJDAN

• 2 093
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 19. 02. 2013, 16:09:15 »
v tom pripade bych zkusil nejdriv nejake jine, obecne instalacky. Myslim, ze klic uz to pak sezere, ten na BIOS vazany nejspis nebude....
už jsem stáhl dvě instalačky a obě hned při náběhu instalace skolabovali, ale uý stahuju další, tak snad se zadaří. Různě jsem se taky dočetl, že ten bios předat přes virtuální prostředí nejspíše nepůjde....kurv/pip.....ty microsofty podělaný ..ughrrrr

none

« Odpověď #6 kdy: 19. 02. 2013, 16:38:08 »
Podle vyjadreni MS to neni licencne spravne, takze pozor.

ZAJDAN

• 2 093
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 19. 02. 2013, 16:49:06 »
Microsoft se semnou o tom odmítl bavit, že mám prý licenci OEM a mám se poradit s dodavatelem a ten mi odpověděl viz víše, takže na prdím na mrkvosoftí ujednání. By the way...ty licence obecně to je něco otřesného - nedomrdlého, pač kvůli instalaci aby si člověk najal advokátní kancelář.

« Odpověď #8 kdy: 19. 02. 2013, 17:32:51 »
By the way...ty licence obecně to je něco otřesného - nedomrdlého, pač kvůli instalaci aby si člověk najal advokátní kancelář.
No hlavně ty microsoftí podmínky a pravidla, z toho by se jeden .... - a nejhorší na tom je, že to opruzuje jenom lidi, kteří se snaží chovat legitimně, pirátům je to u ...

Zrovna teď jsem o tom četl docela výstižnou pasáž:
Citace
Companies and consumers have handed over a great deal of money to Microsoft. How are they repaid for their loyalty? A slap in the face and a tug on the wallet. This mess will not end well for Microsoft.
http://www.techrepublic.com/blog/opensource/microsoft-loses-yet-another-fanboy/4178

...no jenom, aby už se to zlomilo, abysme se toho taky dožili...

Petr_Svetr

« Odpověď #9 kdy: 19. 02. 2013, 17:57:15 »
Microsoft se semnou o tom odmítl bavit, že mám prý licenci OEM a mám se poradit s dodavatelem a ten mi odpověděl viz víše, takže na prdím na mrkvosoftí ujednání. By the way...ty licence obecně to je něco otřesného - nedomrdlého, pač kvůli instalaci aby si člověk najal advokátní kancelář.
hm, v Microsoftu jsou idioti, ale ty se pokousis instalovat OEM (coz je jasne z toho, ze to bylo bundlovany) na virtual, coz i kdyby slo, je poruseni licence. Microsoft ma licencni podminky docela dobre zpracovane, prip. ti mohou pomoci nekteri partneri, v CR napr. Daquas (nejaky info maji i primo na svych strankach).
Nezlobte se, ale to je jako brecet, ze jsem se porezal o nove koupeny nuz, jelikoz jsem nevedel, ze je nuz ostry a zaroven jsem byl liny si precist navod, kde na toto nebezpeci vyslovne upozornuji. Pak se nedivte, ze s Vami nekdo bavi jako s idiotem, nic ve zlem...

j

« Odpověď #10 kdy: 19. 02. 2013, 17:59:38 »

To bych netvrdil ... nevim z hlavy jak je to u standardu, ale u ent verze plati, ze bud 1x zelezo nebo 4x virtual. Predpokladam ze u std to bude 1:1. M$ ma obecne v licencovani bordel a stejne budou pokazdy a kazdymu tvrdit neco jinyho, takze asi tak. Me napr. pri pokusu o downgrade misto novyho SN rekli, at si ho nekde opisu ... takze od ty doby to snima neresim, a prasknu kamkoli SN ktery mi prijde pod ruku.

ZAJDAN

• 2 093
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 19. 02. 2013, 18:08:19 »
hm, v Microsoftu jsou idioti, ale ty se pokousis instalovat OEM (coz je jasne z toho, ze to bylo bundlovany) na virtual, coz i kdyby slo, je poruseni licence. Microsoft ma licencni podminky docela dobre zpracovane, prip. ti mohou pomoci nekteri partneri, v CR napr. Daquas (nejaky info maji i primo na svych strankach).
Nezlobte se, ale to je jako brecet, ze jsem se porezal o nove koupeny nuz, jelikoz jsem nevedel, ze je nuz ostry a zaroven jsem byl liny si precist navod, kde na toto nebezpeci vyslovne upozornuji. Pak se nedivte, ze s Vami nekdo bavi jako s idiotem, nic ve zlem...
ano souhlasím, ale za ty peníze co to stálo takovejch obskurcí....licence jsou psány zmateně, microsoft support neumí odpovídat jednoznačně, prostě na můj vkus je to děs a bída...

ZAJDAN

• 2 093
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 19. 02. 2013, 18:12:02 »
No hlavně ty microsoftí podmínky a pravidla, z toho by se jeden .... - a nejhorší na tom je, že to opruzuje jenom lidi, kteří se snaží chovat legitimně, pirátům je to u ...
přesně jak píšete, já už jsem z toho unaven, a uplně stejně to funguje i v běžném životě...dodržovat zákony je někdy unavující

Lol Phirae

« Odpověď #13 kdy: 19. 02. 2013, 19:53:55 »
zrovna se snažím na jeden server Fujitsu, kde beží Debian 6 virtualizovat "windows server 2008 R2", který byl dodán k serveru. Při instalaci ve virtuálu dostanu hlášku, že to bylo připraveno pouze pro HW fujitsu a instalace se ukončí.
 Dá se to nějak řešit nebo si stěžovat?

Dá se to řešit použitím nezmršené instalačky přímo od MS, které nekontroluje řetězce v BIOSu.

Lol Phirae

« Odpověď #14 kdy: 19. 02. 2013, 20:04:10 »
Jo, a ještě bych dodal, že MS je v tom zcela nevinně, takhle již léta kurví instalačky dobrovolně samo Fujitsu. Nic je k tomu nenutí. Poměrně dobře popsáno tady pro W2003: http://forums.mydigitallife.info/threads/5216-Bioslock-bin