Nastavení NTP serveru pro CEST čas

Zdeněk

Nastavení NTP serveru pro CEST čas
« kdy: 06. 06. 2010, 18:41:19 »
Dobrý den,
mám v síti několik VoIP telefonů, u kterých není možné nastavit CEST časové pásmo. Je možné u nich nastavit jen GMT+x. Telefony pak logicky neukazují letní čas.
Chtěl bych se zeptat, zda-li je možné nastavit ntp server tak, aby poskytoval místním zařízením čas CEST, které by jej zobrazovali při nastavení např. pásma GMT+0?
Pokud to je možné, děkuj  za nápady i návody.
« Poslední změna: 06. 06. 2010, 22:02:10 od Petr Krčmář »

xxx

Re: Nastavení NTP serveru pro CEST čas
« Odpověď #1 kdy: 06. 06. 2010, 22:37:32 »
NTP server vždy poskytuje čas v GMT, je na klientech aby si provedli přepočet do svého lokálního časového pásma. Takže pokud se klienti nedokáží přepínat mezi správnými časovými pásmy (v ČR v zimě GMT+01:00, v létě GMT+02:00), jediná věc co mě napadá je na NTP serveru nastavit správně posunutý čas.

Zdeněk

« Odpověď #2 kdy: 07. 06. 2010, 17:52:53 »
... na NTP serveru nastavit správně posunutý čas.
Tak nějak bych si to představoval. Máte ale někdo představu jak toho dosáhnout? Myslím včetně konverze do letního času.

« Odpověď #3 kdy: 07. 06. 2010, 22:10:17 »
Myslím si, že kýženého efektu dosáhnete jen editací zdrojáku NTP serveru. Nebo, pokud počítač ve funkci NTP serveru nemá hodiny synchronizované přes NTP, pak by se eventuálně dalo nastavit mu časové pásmo na UTC + 0 a ručně hodiny seřídit na lokální čas.

Oba způsoby mi ale připadají jako vytloukání klínu klínem – rozbité jsou IP telefony a vy chcete závadu odstranit rozbitím NTP protokolu :).

Jako systémové řešení bych viděl naskriptovat si překonfigurování časového pásma v každém telefonu a tenhle skript dvakrát ročně spustit.

Jakub L.

« Odpověď #4 kdy: 07. 06. 2010, 22:10:59 »
Můj NTP se upravuje sám podle /etc/timezone... Máte to nastaveno správně?

Zdeněk

« Odpověď #5 kdy: 08. 06. 2010, 12:29:20 »
rozbité jsou IP telefony...
Telefony rozbité nejsou, jen pánové z China research na nás s pásmem zapomněli.
Skrypty pro telefony si představit neumím, je to nad moje znalosti, navíc co telefon to takřka jiný typ.
Úprava zdrojáků je však ještě horší varianta. :-(