Sdílení výstupu z aplikace mezi terminály

3ugeene

Sdílení výstupu z aplikace mezi terminály
« kdy: 06. 02. 2013, 14:24:31 »
Ahoj, mám jednoduchý dotaz:

1. naSSHčkuju se na nějakej stroj a spustím tam dlouhodobou proceduru, třeba momentálně mi tu běží badblocks

2. je možný se tam naSSHčkovat (pod stejným uživatelem) odjinud a zjistit, jak na tom je ta aplikace?

jinej příklad: nechal jsem přes terminál něco archivovat a terminál mi spadnul, tedy archivace na serveru jela dál, když se tam naSSHnu znova, rád bych zjistil, v jakým je archivace stavu... Vím, že tady si třeba topem můžu zjistit, jestli běží nějakej tar nebo něco, ale mě by zajímal přímo výstup aplikace

snad je jasný, o co mi jde...

díky :)

Ivan

Re:Sdílení výstupu z aplikace mezi terminály
« Odpověď #1 kdy: 06. 02. 2013, 14:54:00 »
man screen

3ugeene

« Odpověď #2 kdy: 06. 02. 2013, 15:07:38 »
ok, tak jeste jednou, pac se to asi nejak neposlalo:

screen super, priste pouziju, ale co kdyz jsem ho na zacatku zapomel "aktivovat?"

Ivan

« Odpověď #3 kdy: 06. 02. 2013, 15:33:24 »
screen super, priste pouziju, ale co kdyz jsem ho na zacatku zapomel "aktivovat?"

Tak to mas smulu. Kazdy proces ma otevreno nekolik socketu a jeden z nich je tzv. "ridici terminal". Ten je jenom jeden a je soucasti kontextu procesu primo v kernelu. Kdyz se odhlasis, tak ridici pseudo-terminal(/dev/pts/x) zmizi a uz neni nic. To jestli proces ma nebo nema ridici terminal je videt ve vypisu ps.

3ugeene

« Odpověď #4 kdy: 06. 02. 2013, 15:41:32 »
to jsem si myslel, ale chtel jsem se zeptat ;)

i tak diky, ten screen priste pomuze...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 06. 02. 2013, 16:40:16 »
Pokud se jedna o strojm kde byste typicky potreboval screen, tak by se asi nekam do .bashrc nebo neceho dalo strcit screen -D -R, aby se poustel sam automaticky s bezici session.

3ugeene

« Odpověď #6 kdy: 06. 02. 2013, 16:44:31 »
to mě taky napadlo, jen mě štvě, že to nazačátku zobrazuje tu úvodní info obrazovku.... Teda mě to nevadí, ale ostatní by asi řvali...

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 06. 02. 2013, 17:50:35 »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 06. 02. 2013, 18:35:06 »
to mě taky napadlo, jen mě štvě, že to nazačátku zobrazuje tu úvodní info obrazovku.... Teda mě to nevadí, ale ostatní by asi řvali...

Pokud to pustite s parametry -D -R, tak se to pripoji na rozjetou session a je to. Ale kdyz vam tam lezou jini lide, mohlo by to vadit, ze vam polezou do session. BTW, ta hlaska by asi sla potlacit nejakym parametrem.

« Odpověď #9 kdy: 06. 02. 2013, 19:55:55 »
Raději než Byobu bych použil Tmux. Používám denně a super.