Pracujem v rakusku uz 7 rokov ...
Jednoduche fakty:
- ano zarobok je omnoho vacsi ako na SK
- vedomosti by mali byt niecim podlozene, je tazke ziskat niekde doveru bez papierov, takze certifikaty certifikaty certifikaty (moje, za kore sa hanbim, MCSE sa im pacilo najviac)
- akonahle na seba prevezmes za nieco zodpovednost, musi to byt 100 %, niecomu ako 99 % napriklad moj sef nerozumie
- english je MUST, nemcina je skvela
- robil som spravu systemov, vseobecne IT, a momentalne so mvo vyvoji .. java ... a neviem ktore z toho chces, ale prve dve: ocakavaju pracu puntickarsku ... teda ja som robil vo vacsich firmach a tam muselo byt vsetko TIP TOP, uz aj ako student ked som makal a zapajal kompy uzivatelom tak tie kable museli byt jeden jak druhy, ak neboli, prerobit, nieco ako to poznam z SK ze - "je to inak ako by to malo ale funguje" - u nich neplati...
- ked som isiel robit vyvoj tak prijmacie konanie trvalo mesiac kym sa rozhodli me ma chcu, mal som 4 projekty na doma a bol na 3 presksuaniach teorie :-/
Zhrniem to: ak si snazivy, chces si dobre zarobit ale aj odviest dobru pracu - myslim ze budes velmi spokojny...