Sorry, ale některé příspěvky zde vypadají tak, že lidi co je psali nikdy v UK práci v IT neměli. Šílená konkurence místních? Vždyť ti jsou schopni sotva zapnout počítač, ano sice umí perfektně anglicky, ale to je tak všechno... Živil jsem se v UK jako linuxovej admin a v pohodě, firma mi zaplatila letenku a hotel na první dny a to mě sotva znali - byl to klient firmy v ČR, pro kterého jsem dříve dělal.
Největší, opravdu největší překážkou je znalost AJ, měl jsem tu rok jazykovky, ale stejně mi trvalo 3 měsíce, než jsem se v UK rozkecal... Pokud už člověk zvládá jazyk, alespoň základně, tak není problém si v UK najít kvalifikovanou práci. Ona spousta kvalifikovaných místních chce tak 40-50.000 liber ročně, když to uděláte za 20.000 liber, tak si pište, že je budete zajímat.
Největší problém čechů paradoxně není v technologiích ale v umění vyjednávat, prodat se a marketovat se osobně. Správně to napsal David Grudl, že u nás se cení, pokud jste šedá myš. Tak tohle v UK vážně nefachá! Nikdo neříká, že přijedete do UK a oni vás tam budou vítat s otevřenými dveřmi, ale pokud jste trošku schopnější tak práci v IT najdete!