GRUB na druhém disku při RAID 1

trubicoid2

Re:GRUB na druhém disku při RAID 1
« Odpověď #15 kdy: 21. 01. 2013, 14:04:06 »
no to by mozny bylo, deska by asi chtela bootovat z prvniho disku, mozna by sama nabootovala z druhyho, jestli by na prvnim neuspela, nebo bys to v biosu nebo pres f12 prehodil

no a pak bys musel pouzit ten druhej zaznam, protoze prvni by nefungoval, asi by se dokonce pouzil i sam, protoze to je jako fallback

ja mam jen prvni zaznam a mam vyzkouseny, ze to nastartuje z libovolnyho jednoho disku, jenom potom zkouseni musis pocitat z rebuildem pole, coz muze byt dlouhy

Pavouk106

• 2 363
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #16 kdy: 21. 01. 2013, 14:41:35 »
Jo, jen jeden záznam má svojí logiku :-) O testování nemluvím, rebuild 1TB by trval příliš dlouho... Můžu to zkusit s jinýma diskama, jen na ně přeleju systém a bude... Jen musím zjistit, co jsem z kernelu vyhodil, že mi nežere PATA disky :-D

ZAJDAN

• 2 060
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 21. 01. 2013, 23:54:15 »
Já to nakonec vyřeřil ladně a to příkaze:
dpkg-reconfigure -plow grub-pc
kde jsem dostal možnost kam a jak grub zavést
nyní bootuje z obou disků jen po vytažení jednoho z nich musím fyzicky přehodit datovej kabel
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.