Dočasný profil na Win 7 Pro v doméně

Dudák

Dočasný profil na Win 7 Pro v doméně
« kdy: 17. 01. 2013, 14:07:55 »
Ahoj,

poslední půlrok se setkávám s problémem Win7Pro x64. A už fakt nevím jak jej řešit. Nejradši bych to všechno vyhodil z okna.
Prosím o radu, cokoliv co Vás napadne. Díky moc.

Problém:
Zakoupil jsem PC HP Pro 3500 i Dell Optiplex GX620
Na těcho PC jsou nainstalované Windows 7 Professional x64, všechen software je legální.
Doména běží jako služba smb na Linux Fedora Core 14, v činnosti 3+ roky, vždy bez problému. PC s Windows 7 x64 máme v doméně 4x a bez potíží fungují jak mají. Až teď, dokonce i úplně stejný PC (včetně MB a chipset) nefungují.

0. Čistá tovární instalace Windows 7 Pro od obchodníka (Alza.cz, Boxed.cz, aj.)
1. Na PC nainstaluji běžné aplikace jaké chci použít.
2. Dále nechám v PC pouze lokální účet root (přejmenovaný administrator)
3. Upravím registry Win7, aby šel OS přihlásit do domény (Jinak windows nejde přihlásit do domény, píše že je doména nedostupná, prasárna mikrosoftu na entou)

[HKLM\System\CCS\Services\LanmanWorkstation\Parameters]
DWORD  DomainCompatibilityMode = 1
DWORD  DNSNameResolutionRequired = 0

[HKLM\System\CCS\Services\Netlogon\Parameters]
DWORD  RequireSignOrSeal = 1
DWORD  RequireStrongKey = 1

4. Nastavím si v gpedit.msc
Nastavím v Konfiguraci PC:
Šablony pro správu -> Systém -> Profily uživatelů -> "Zabránit v šíření změn cestovních profilů na server" hodnota= "Povolit"
Šablony pro správu -> Systém -> Profily uživatelů -> "Povolit pouze místní uživatelské profily" hodnota= "Povolit"

Nastavím v Konfiguraci uživatele:
Šablony pro správu -> Systém -> Profily uživatelů -> "Vyloučit adresáře z cestovního profilu" hodnota= "Povolit"

- toto nastavení mám, aby se nepoužívali cestovní profily Active Directory, protože používám Linux smb

5. Přes vlastnosti PC přidám PC do domény, login pass, vše OK
6. Restartuji
7. Ctrl+Alt+Delete -> Přihlásím se jako uživatel domény "username" "pass"
8. Probíhá přihlašování -> Příprava pracovní plochy
9. V dolním pravém rohu "Byli jste přihlášeni pomocí dočasného profilu ... "

Jak říkám, smb na linuxu používáme už 3 roky a nikdy tento problém nevznikl.
Problém vzniká i na úplně stejných PC, někde běží někde ne.
Error log nic neukazuje. Vše se chová standartně.
Použiju-li stejný image stroje, na kterém profily fungují na jiný stroj změním SID (i když nezměním) a Licence key, stále nefunguje.
Aktuálně naposledy vznikl problém na HP Pro 3500, jeden stroj pracuje s profily (při zapnutí hlásí "Pro přihlášení stikněte ctrl+alt+delete") a úplně stejném PC stejná dodávka, nefunguje (hlásí při zapnutí PC úplně jinou hlášku, tu delší)
Už samotný fakt, že toto je jiné, mě děsí.
Problém přetrvává i s úplně novou instalací Windows7 Pro z .iso
Problém se vyskytuje jak na x86 tak na x64.

Kdokoliv, jakýkoliv nápad prosím pište. Pokud má někdo stejné zkušenosti a problém vyřešil. Tak bůh ti žehnej za radu :-)
Fakt už mě ty windows se... Nehledě na to, že když jsem instaloval jednu aplikaci přímo ze stránek Microsoftu, tak mi při stažení a instalaci vyskočila 4 nějaká chyba, pokaždé jiný index chyby.

Zlatý Linux co mám doma :-)
« Poslední změna: 17. 01. 2013, 20:19:59 od Petr Krčmář »

PanKapitánRUM

Re:Dočasný profil na Win 7 Pro v doméně
« Odpověď #1 kdy: 17. 01. 2013, 23:37:00 »
Klid a nohy v teple :P
Myslím si, že ti mohu pomoci, ale nemyslím si, že ti mohu pomoci na základě informací typu:

a úplně stejném PC stejná dodávka, nefunguje (hlásí při zapnutí PC úplně jinou hlášku, tu delší)

tak mi při stažení a instalaci vyskočila 4 nějaká chyba, pokaždé jiný index chyby.

Hele fakt nejsem odborník na slovní puzzle ani BOHUŽEL nemám stochastické schopnosti.

No a zkoušel jsi Google?
http://www.google.cz/search?&q=logged+on+with+temporary+profile+windows+7

Jinak já to zkusil: https://lists.samba.org/archive/samba/2012-March/166742.html
Podle všeho nejsou tupé widle, ale správce je možná kapku retard, co neumí ani googlovat ::)

Myslím, že to spraví správné nastavení, nastavení korektních přístupových práv a smazání špatných profilů.

PanKapitánRUM

« Odpověď #2 kdy: 17. 01. 2013, 23:56:53 »
Proč lidi nepoužívají Google?  ::)

host

« Odpověď #3 kdy: 18. 01. 2013, 09:22:20 »
Citace
Podle všeho nejsou tupé widle, ale správce je možná kapku retard, co neumí ani googlovat ::)

+1

Bob

« Odpověď #4 kdy: 18. 01. 2013, 11:52:55 »
Jo, Google je mocný nástroj.

Dudák

« Odpověď #5 kdy: 21. 01. 2013, 10:37:35 »
Pánové, koukám, že všichni chytrý jak rádio.

Google používám a googloval jsem 100 a ještě jednou. Pro Vaši jistotu.
Bohužel všechny návody, které jsem našel na netu, nefungují a nebo se týkají něčeho jiného.

1. Nemusíš být odborník na puzzle aby sis dokázal přečíst bodované věty, které obsahují podstatné infomace o problému.
Zbytek vět bez specifikací jsou pouhým doplňkem, které se problému netýkají, proto u nich nepíšu specifikace, aby jste tady neřešili něco co nepotřebuji. Kapišto ? A pokud ne, tak si přečti celý text ještě 10x abys pochopil kontext.

2. Takže si celkem vyprošuji tvoji poznámku o mém správcování, řešil jsem už destíky problémů na Linux serveru i Win/Linux desktopech a všechny i s pomocí google vyřešeny. Prosím tě, nesuď jiné, když je neznáš.

3. Celkově mě na tomto problému irituje to, že 2 úplně stejné stroje se stejně editovaným OS, se chovají jinak, resp. na jednom stroji to běží a na druhém to nechce běžet. Toť podstata celého problému.

4. Jinak tebou navrhované řešení nefunguje, neboť řeší úplně jiný problém. (Odzkoušeno před několika týdny)
Nějaké jiné návrhy na řešení ?

Každopádně díky za snahu :-)

Jo, Google je mocný nástroj.

Souhlasím.

Bla

« Odpověď #6 kdy: 21. 01. 2013, 11:09:18 »
Slovo ,,specifikace" zjevně nechápeš.

o mém správcování

Píše se zpracování.

(Odzkoušeno před několika týdny)

Na konci věty se píše tečka.

Čárky nemusíme rozebírat, ty tu nedodržuje nikdo.

Dudák

« Odpověď #7 kdy: 21. 01. 2013, 12:01:34 »

o mém správcování

Píše se zpracování.

o mém správcování

Píše se zpracování.

Ad. Specifikace:
"přesný výčet, podrobnější rozepsání položek"
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/specifikace

Ad. "správcování":
Řeč byla o spravování systémů, jakožto správce nikoliv jako "oprava" čili "správa". Tudíž S a ne Z, zpracovávají se data, portaviny, ale ne systémy.

Ad. "tečka":
Ano, omlouvám se gramatickou chybu.

Ještě stále chcete řešit ..... a neřešit problém ? Komu tím prospějete ? Druhé straně ? :-)
Slečny a mládenci, seberte se a přestaňte pyskovat nad nesmysly. Myslím, že nemá smysl si tu dokazovat kdo jak je lepší v gramatice, ale kdo je schopen řešit technický problém.
Děkuji pěkně.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #8 kdy: 21. 01. 2013, 13:16:04 »
No nechci se zapojovat do Vašich hádek, ale přikláním se nastranu Kapitána.

1) Zaměřil bych se na firewall Woken.

2) Překontroloval bych nastavení stroje, kde to funguje s tím, kde to nefunguje. Někdy hrají roli takové věci jako SP1 nainstalován/nenainstalován. Nastavení antiviru atp.

3) Jednou se mi totálně rozhodila síť, musel jsem zrestartovat switch a pak nefungoval už žádný stroj a tak jsem je odebral ze samby a přidal znova.

4) Uživatel nesmí být přihlášen na nějakém množství PC zároveň, nepřihlásí se a po odhlášení z přihlášených strojů mu to po nějaký časový úsek není dovoleno.

5) Občas pozlobí a to při přidávání strojů i DHCP server, satčí jej zrestartovat.

6) Neaktualizoval si sambu?

7) Chce to více detailů o nastavení systému, jako smb.conf atp. Bez toho skutečně jen kouzlíme za pomoci křišťálové koule.