Výchozí Apache virtual host

AndzinSan

Výchozí Apache virtual host
« kdy: 09. 01. 2013, 19:06:32 »
Zdravim.
Mam apache server nakonfigurovany na 3x virtual host. Všetko funguje OK, ale ak zadam do adresy IP servera zobrazi sa mi vzdy ten virtual host ktorý je v konfiguracii prvy. Da sa nejak nastaviť aby sa v pripade ze pristupujem na server cez IP zobrazila ina stranka?
« Poslední změna: 09. 01. 2013, 20:09:31 od Petr Krčmář »

#

Re:Apache virtual host
« Odpověď #1 kdy: 09. 01. 2013, 19:25:57 »
to je zas popis, co tak hodit nakej vypis z konfigurace kemo?

Jinak pokud se bavime o jedne verejne ip4 adrese, tak imo jedine smerovani pres port.

McFly

• 588
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 09. 01. 2013, 19:56:04 »
Nadefinuj si dalšího vhosta a umístni jej před všechny ostatní. Tak to mám na svých serverech já a je to OK.

42

• **
  • 63
  • 42
    • Zobrazit profil
    • 42
Re:Výchozí Apache virtual host
« Odpověď #3 kdy: 29. 01. 2013, 10:50:59 »
Výchozí host je ten, který je jako první ve složce /etc/apache2/sites-enabled/. Tato složka by měla samozřejmě obsahovat symlinky ze složky /etc/apache2/sites-available/

Například, mám ve složce /etc/apache2/sites-available/ hosty:
aaa.tld.vhost
bbb.tld.vhost
eee.tld.vhost

A chci, aby host default (který je vždy po instalaci apache) byl jako výchozí, tak mu dám symlink 000-default do složky /etc/apache2/sites-enabled, např.:
000-default
100-aaa.tld.vhost
101-eee.tld.vhost
102-bbb-tld.vhost

Jednoduše, první soubor ve složce /etc/apache2/sites-enabled/ je výchozí host apache2. Pokud ovšem nemáš jiné nastavení složek než je výchozí.
42

« Odpověď #4 kdy: 29. 01. 2013, 13:03:21 »
Ako default sa pouzije ten na ktory sa ako prvy narazi v ramci spracovania httpd.conf . Ostatne konfigy a adresare su do neho includovane.

Naviac /etc/apache2/sites-available nemusi byt v kazdej distribucii.

Aby bola istota tak je dobre si najst kde sa v httpd.conf includuje adresat s virtualmi a tesne pred neho includnut conf s defaultnym virtualom. Ties pozor na includovane nastavenia modulov, casto si vytvaraju aliasy, nastavuju opravnenia na adresare a podobne.

« Odpověď #5 kdy: 29. 01. 2013, 13:04:59 »
Yo a nezabudni nastavit v configu direktivu UseCanonicalNames. Bez nej nevie rozlisovat nazvy hostov :) To asi bude ta spravna odpoved na tvoj problem :D

« Odpověď #6 kdy: 29. 01. 2013, 13:06:11 »
to je zas popis, co tak hodit nakej vypis z konfigurace kemo?

Jinak pokud se bavime o jedne verejne ip4 adrese, tak imo jedine smerovani pres port.

O com to melies? :D

42

• **
  • 63
  • 42
    • Zobrazit profil
    • 42
« Odpověď #7 kdy: 30. 01. 2013, 12:04:06 »
On neřeší, že mu nejdou canonical adresy, ale výchozího hosta. Já osobně doporučuji UseCanonicalNames nechat ve výchozím nastavení, či-li Off.
42

« Odpověď #8 kdy: 31. 01. 2013, 16:53:50 »
Podla mojej skusenosti na niektorych servroch ak je vypnute UseCanonicalNames tak zobrazi iba defaultnu stranku. Ale je mozne ze v tom pripade mam chybu niekde inde, ak by som vedel vsetko tak by som bol neuveritelne drahy a preto bez prace :D