Pomoc s topologií sítě

Pomoc s topologií sítě
« kdy: 05. 01. 2013, 14:46:07 »
Zdravim všechny
 Mám tu menší síť v rodinném domě .A potřeboval bych názor druhých a topologií a nastavením sítě.
Připojení prostřednictvím wifi v 5GHz pásmu na půdě je nějaký router vzhldem k tomu že že dům není můj a ani připojení tak jsem nepátral co tam vlastně je:Co vim že Ip adresy jsou přidelován prostřednictvím DHCP a a klineti tedy počítače jsou filtrovány přes MAC adresu adaptéru.
Jedná se mi o to že potřebuji jeden počítač připojit prostřednictvím wifi v rámci domu, AP jsou označena č.1 a č.2  mělo by tam být WRT 312.Vím že ty rádia umí klonovat mac adresu ale z nastavení jsem trochu mimo.Další věc co bych si v síti přál by byl print server tady chci použit asus WL 500G preminum.podmínkouje aby tisk server byl dostupný pro všechny v domě.
Pro názornost je více vidět na obrázku.
http://cechpk.rajce.idnes.cz/Sit#skenovat0001.jpg

radek

Re:Pomoc s topologií sítě
« Odpověď #1 kdy: 05. 01. 2013, 16:18:17 »
a v cem je problem?

« Odpověď #2 kdy: 05. 01. 2013, 19:08:15 »
Problém je v tom že nevim v jakých režimech by měly pracovat ty wrt 312 ? a jaký rozshat adres nastavit na asusu když ip adresy jsou přidělovány isp v rozsahu 10.154.209.xxx tak aby ho viděli všichni.

Sten

« Odpověď #3 kdy: 07. 01. 2013, 13:28:04 »
Problém je v tom že nevim v jakých režimech by měly pracovat ty wrt 312 ? a jaký rozshat adres nastavit na asusu když ip adresy jsou přidělovány isp v rozsahu 10.154.209.xxx tak aby ho viděli všichni.

Na obou nastavte transparentní bridge a Asusu nechte přidělit IP adresu přes DHCP