Možností, jak sledovat kdo je připojený k danému serveru je celá řada.
Příklad
www.babla.cz nějaké fórum:
Z domácí sítě:
- řada routerů umí posílat seznam toho, kam jaká adresa přistupuje
- wireshark monitorováním provozu na síti
- přes otrávení ARP cache (kdo by se s tím drbal co...)
Z firemní sítě:
- díky Proxy serveru
Cizí člověk:
- na fórech to je extra jednoduché, tam lze obvykle umístit odkaz na obrázek na svých stránkách, kdo si stáhl obrázek, čučí na fórum
(Toto mám propojené, někdo stáhne obrázek a v tu chvíli se mi WGETne daná stránka, rozparsuje se seznam návštěvníků a já vidím, kdo z jaké adresy bouzdá.)
- Na rootu to je obtížnější, ale určitě před cca 2 lety šel vložit prvek a provést to stejné, tj. získat seznam IP adres
- I kdyby to nešlo, jde to klasicky sociálně tj. postnu do fóra odkaz na nějakou blbost (na mém serveru) a wgetuju poslední příspěvky, pokud se IP 123.456.789.0AB připojí na obrázek a cca za dobu X se tu objeví post od BLABLABLA, pak mohu říct, že to třeba je on, když to udělá 2x/3x v různých vláknech a IP se opakuje, mám celkem slušnou pravděpodobnost, že to on opravdu je. Jinak Root třeba prozrazuje část udajů o tom, kdo má jakou IP, pokud bych si dal tu práci, posbíral že nick BLABLA má poskytovalele XY tak v řadě případů mohu výsledky velmi zpřesnit.
........těch možností jsou spoooooooooousty a spousty, nechce se mi je všechny vyjmenovávat