RawTherapee 4.0.9 padá

Lucie

RawTherapee 4.0.9 padá
« kdy: 22. 12. 2012, 01:52:05 »
Zdravim,

nevim jestli jsem tu spravne nicmene mam posledni dobou problem s programem Rawtherapee, nikdy se mi nepodari dokoncit ani jednu fotku protoze vzdy nejpozdeji pri ukladani bez jakehokoliv varovani spadne. Kdyby nekdo tusil kde muze byt problem a reseni budu rada  .. pokud mozno jednoduse, pocitacum nijak extra nerozumim, jinak bych se tu neptala.. :)
« Poslední změna: 22. 12. 2012, 18:15:32 od Petr Krčmář »

#

Re:Rawtherapee 4.0.9 pada
« Odpověď #1 kdy: 22. 12. 2012, 09:44:08 »
Jaka distribuce, jaka presne verze 4.0.9.kolik? Posledni jsou 4.0.9.157 a 4.0.9.158 - http://rawtherapee.com/downloads

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #2 kdy: 22. 12. 2012, 10:49:19 »
Spusť to z konzole a hoď sem potom celý výpis, až to spadne. To by nám mohlo také dost napovědět.

Lucie

« Odpověď #3 kdy: 22. 12. 2012, 11:30:17 »
Bohuzel netusim kde zjistim to dalsi cislo ..

a taky nevim co je konzole, natoz abych z toho umela neco pustit, nicmene pustila jsem to z terminalu tak snad aspone tenhle vypis vam pomuze..

[lucie@brontik Desktop]$ rawtherapee
Automatic Monitor Profile Detection not supported on your OS

(rawtherapee:1599): GLib-GObject-WARNING **: g_object_set_property: object class `GtkSettings' has no property named `gtk-button-images'
Segmentation fault
[lucie@brontik Desktop]$

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #4 kdy: 22. 12. 2012, 11:52:09 »
Bohuzel netusim kde zjistim to dalsi cislo ..

a taky nevim co je konzole, natoz abych z toho umela neco pustit, nicmene pustila jsem to z terminalu tak snad aspone tenhle vypis vam pomuze..

[lucie@brontik Desktop]$ rawtherapee
Automatic Monitor Profile Detection not supported on your OS

(rawtherapee:1599): GLib-GObject-WARNING **: g_object_set_property: object class `GtkSettings' has no property named `gtk-button-images'
Segmentation fault
[lucie@brontik Desktop]$

Konzolí jsem myslel terminál, takže jsi mne pochopila správně :)

Našel jsem, že by mělo pomoci odinstalovat rawtherapee, pak v terminálu spustit: rm -rvf ~/.config/RawTherapee* ~/.cache/RawTherapee* , znova nainstalovat a spustit.

Lucie

« Odpověď #5 kdy: 22. 12. 2012, 16:26:02 »
Dekuju moc, zachranil jste mi fotky, napsala jsem jen do terminalu ten radek co jste poradil, a uz to funguje i bez te nove instalace :)