Bude open source ilegální?

HELLth

« Poslední změna: 26. 05. 2010, 11:17:42 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil

Re: Opensource bude ilegální
« Odpověď #2 kdy: 26. 05. 2010, 11:00:20 »
Tak z toho nedělejte takovou vědu. Určitě se najdou firmy, které budou schopny komukoli, kdo o to požádá, prodat a vystavit fakturu na jakýkoli FOSS, třeba za symbolickou korunu. A berňáci s BSA budou šťastní :D

Možná si pak někdo uvědomí, jak absurdní je celé prohlášení MF ČR.

Re: Bude open source ilegální?
« Odpověď #3 kdy: 26. 05. 2010, 11:21:04 »
Zbytečná hysterie, která se bohužel šíří až překvapivě rychle. BSA podle všeho zneužila pro svou záštitu jméno ministerstva a všichni teď šílí, že "ministerstvo řeklo". Opak je ale pravdou, ministerští jen hledí, do čeho je BSA navezlo a co že se to děje. Doporučuji přečíst třeba střízlivou zprávu na serveru Lupa.cz.

Jaroslav Hájek

« Odpověď #4 kdy: 26. 05. 2010, 11:59:49 »
Za hysterii si ale v tomto případě může opravdu ministerstvo samo, kvůli té tiskové zprávě na
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/tiskove_zpravy_55412.html
ještě včera tam totiž místo
"Hardware bez legálně nabytého softwaru není uznatelný daňový náklad"
bylo
"Hardware bez softwaru není uznatelný daňový náklad"
(lze si ověřit v Google cache)
což si většina lidí, včetně mě, interpretovala tak, že když někdo vykáže náklady hardware ale ne na software, nebudou mu uznány. A to by byl pochopitelně bordel.

« Odpověď #5 kdy: 26. 05. 2010, 12:20:37 »
Za hysterii si ale v tomto případě může opravdu ministerstvo samo, kvůli té tiskové zprávě na
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/tiskove_zpravy_55412.html
ještě včera tam totiž místo
"Hardware bez legálně nabytého softwaru není uznatelný daňový náklad"
bylo
"Hardware bez softwaru není uznatelný daňový náklad"
(lze si ověřit v Google cache)
což si většina lidí, včetně mě, interpretovala tak, že když někdo vykáže náklady hardware ale ne na software, nebudou mu uznány. A to by byl pochopitelně bordel.
Proč mně to nepřekvapuje? Je vidět že i tisková zpráva žije svým vlastním životem a neustále se vyvíjí  ;)

« Odpověď #6 kdy: 26. 05. 2010, 12:26:10 »
Kravina, podud bude na danovem dokladu napsano "dodavan s operacnim systemem Linux" stava se takyto doklad platnym jakozto jde o legalni sofware. Formulace ve vyjadreni je samozrejme stavena tak, aby si to mohl kkazdy vysvetlit po svem. To jsou konec koncu temer vsechny zakony takze se neni cemu divit.

Inkvizitor

« Odpověď #7 kdy: 03. 06. 2010, 23:30:07 »
No kdybych měl živnost a chtěl si počítač dát do nákladů, nebudu mít problém si to OpenSUSE, co beztak používám, za 240 korun koupit. Vlastně mám v dual-bootu i legální Windows, ale ty nepoužívám. Je to ale podle mě dezinterpretace.