Po přejmenování nejde otevřít obrázek

Ivo

Po přejmenování nejde otevřít obrázek
« kdy: 17. 12. 2012, 00:47:38 »
Zdravím všechny experty,
podařila se mi taková peripetie a to ta, že jsem ve windows commanderu hromadně přejmenoval obrázky (které jsem chtěl takto ochránit před otevřením) např z původního "DSC00231.JPG" na konečné "DSC00231.JPG.$#!" (tedy přidal jsem za koncovku ještě nesmyslnou koncovku ".$#!" ) ......nyní, když se chci na obrázky podívat a přejmenuji je zpět na DSC00231.JPG, tak nelze otevřít (píše to, že obr. je poškozený, nebo zničený).. Nevíte čím to může být??? Vždyť jsem to pouze přejmenoval!
Díky moc ;)
« Poslední změna: 17. 12. 2012, 10:21:00 od Petr Krčmář »

alfonza

Re:po přejmenování jpg. obrázek nemohu otevřít
« Odpověď #1 kdy: 17. 12. 2012, 09:14:34 »
Na linuxových systémech je obvykle dostupný nástroj "file", který při použití file jméno.souboru vrátí informace o souboru a formátu, takže lze poznat, jestli se tam nějak nezměnila struktura.

Ve vašem případě asi bude ideální nějaký takto poškozený soubor tady vystavit (pokud je to možné) např. přes dropbox nebo leteckou poštu.

Jinak zabránit čtení soubor, tím že mu změním příponu (ještě k tomu na takovouto) není podle mého značka ideál ;) Zkusil jste i jiné programy na otevření?

Nikeš

Re:Po přejmenování nejde otevřít obrázek
« Odpověď #2 kdy: 17. 12. 2012, 13:38:47 »
Mám pocit, že takovouhle příponu kdysi dával šifrovací program Cryptext, v takovém případě by se to prostým přejmenováním nespravilo.

KapitánRUM

« Odpověď #3 kdy: 17. 12. 2012, 13:45:30 »
Je to tak, přípona $#! byla u Cryptextu pro XPčka: http://www.slunecnice.cz/sw/cryptext/diskuse/

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 17. 12. 2012, 13:48:56 »
Jak vidim windows tak to ve mne evokuje, jestli doslo ke korektnimu prejmenovani souboru. Nektere programy totiz nezobrazovali priponu ale pouze jmeno, da se pak snadno splest, ze si clovek mysli ze ma soubor "soubor.jpg" a ve skutecnost je to napr. "soubor.jpg.abc" a program nastaveny pro otvirani abc typu souboru si s tim nemusi poradit....