Převedení procesu na pozadí

Milhaus87

Převedení procesu na pozadí
« kdy: 14. 12. 2012, 12:59:30 »
Ahoj,
mel bych dotaz. Je mozne jiz bezici proces presunou na pozadi a odhasit se od konzole?

Naprikald:

Prihlasim se na server pres putty. Pustim tam kopirovani a potrebuji se odhlasit. Je tohle nejak mozne aby kopirovani bezelo dal i po odhlaseni.
Vim, ze muzu pouzit nohup cp ... & a po odhlaseni prikaz pobezi dal.
Pokud na tohle zapomenu je mozne tohle jeste nejak provest?

Predem diky za radu.
« Poslední změna: 14. 12. 2012, 14:26:29 od Petr Krčmář »

Martin Jakl

Re:Proces na pozadi
« Odpověď #1 kdy: 14. 12. 2012, 13:18:55 »
Ano, je to možné:

Ctrl-Z
bg
disown

Diskobolos

« Odpověď #2 kdy: 14. 12. 2012, 13:21:49 »
man screen

Milhaus87

« Odpověď #3 kdy: 14. 12. 2012, 13:58:18 »
Díky,

Pokud z programu nejde vyskočit pomocí ctrl+z. Nejde to třeba tak, že bych se přihlasil ještě jednou zjistil si PID. Podle pid bych proces hodil na pozadí?

Screen nemám nainstalovanej.

Re:Převedení procesu na pozadí
« Odpověď #4 kdy: 14. 12. 2012, 14:28:46 »
Lepší je rovnou používat nějaký terminálový multiplexer (já doporučuji Tmux, který používám) a v něm je možné se kdykoliv odpojit a zase připojit. Navíc je možné v jednom sezení (jednom Putty přihlášení) otevřít víc terminálů a mezi nimi přepínat. Jedno kopírování tě tak neodstřihne od konzole.

To ctrl+z funguje samozřejmě taky, ale přijdeš o výstup toho programu a pracuje se s tím výrazně hůř. Mělo by to ovšem taky fungovat s každou aplikací. U čeho ti to nejde?

Milhaus87

« Odpověď #5 kdy: 14. 12. 2012, 14:37:12 »
Asi budu muset něco takového začít používat. Zatím se to nepotřeboval. Vždy sem si vystačil s nohup. Dneska sem nato jaksi zapomněl.

Nicméně jsem připojenej přes putty. A nejde mi vyskočit z programů sqlplus a rman (recovery manager).

Pokud zadám ctrl + z tak to jenom udělá znak ^Z.

« Odpověď #6 kdy: 14. 12. 2012, 14:41:36 »
Hmm, to je velmi podezřelé. Není to tím, že Putty tu kombinaci posílá špatně? Já ten software nepoužívám, ale matně si vzpomínám, že se tam dal klávesnicový vstup konfigurovat a ve špatném nastavení to dělalo psí kusy a tyhle hotkeye nefungovaly. Mrkni na to nebo zkus jiného klienta.

Milhaus87

« Odpověď #7 kdy: 14. 12. 2012, 15:09:55 »
Tak dělá to puttyna. Ale zajimavé, že jenom v těchto dvou programech. Např. při cp to funguje správně.

Máte nějaké doporučení pro lepšího windows klienta?

« Odpověď #8 kdy: 14. 12. 2012, 15:33:46 »
Windows nepoužívám, ale šel bych do klasického OpenSSH.