FTP server z prohlížeče bezpečně

FTP server z prohlížeče bezpečně
« kdy: 12. 12. 2012, 00:13:10 »
Mnohokrat vyzadujem pristup z weboveho prehliadaca...vtedy ma vyhodu klasicke ftp, ked staci do prehliadaca zadat: ftp://x.x.x.x a stiahnem si vsetko potrebne a nemusim riesit ftp klienta a ine blbosti.....
Lenze problem je bezpecnost, a preto by ma zaujimalo ci je mozne nieco ako ftpes rozbehat tak aby to bolo pristupne cez webovy prehliadac?  alebo nejaka ina alternativa pre rychly pristup suborov na mojom serveri? dakujem
« Poslední změna: 12. 12. 2012, 00:22:00 od Petr Krčmář »

JSOB

Re:FTP server z prohlížeče bezpečně
« Odpověď #1 kdy: 12. 12. 2012, 15:48:42 »
Zkus kouknout na tohle http://ajaxplorer.info/
Kdyz si to spustis pres HTTPS tak by to mohlo byt to co hledas. Kdysi jsem to zkousel a slo to.

« Odpověď #2 kdy: 14. 12. 2012, 15:48:01 »
este som rozmyslal nad nejakym open source cloudovym riesenim.....

« Odpověď #3 kdy: 29. 12. 2012, 10:52:25 »
Možností je více. Otázkou je co přesně potřebuješ.

Pokud to chápu, tak instalovat FTP klienta nechceš, protože přistupuješ z jiných míst a z jiných strojů. Pak je nejjednodušší si udělat servisní flash disk s portable verzí ftp klienta a toho si nakonfigurovat. Vložíš flasku a připojíš se. Navíc podobných aplikací zde můžeš mít více.

« Odpověď #4 kdy: 29. 12. 2012, 14:44:36 »
Prinajhorsom posluzi aj zabezpeceny skript, ktory bude robit downloady a uploady za teba...

Jose D

• 912
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 13. 01. 2013, 00:25:24 »
Mnohokrat vyzadujem pristup z weboveho prehliadaca...vtedy ma vyhodu klasicke ftp, ked staci do prehliadaca zadat: ftp://x.x.x.x a stiahnem si vsetko potrebne a nemusim riesit ftp klienta a ine blbosti.....
Lenze problem je bezpecnost, a preto by ma zaujimalo ci je mozne nieco ako ftpes rozbehat tak aby to bolo pristupne cez webovy prehliadac?  alebo nejaka ina alternativa pre rychly pristup suborov na mojom serveri? dakujem
scp s certifikaty a portable klientem na flashce?