Vezmu to stručně:
Tak hlavní problém je, že tomu vůbec nerozumím. Nejpíše bych potřeboval, aby se mnou prošel někdo instalaci.
Asi by tedy bylo lepší, aby to nainstaloval někdo jiný. Jednak je větší šance, že výsledek bude odpovídat očekáváním a vloženému snažení a taky navádět někoho od A do Z na fóru nebo emailem je dost peklo. Třeba se, ale někdo najde, kdo bude ochoton do toho svůj čas investovat. Ještě dodám, že horší než instalace asi bude konfigurace.
A jaký server bych k tomu měl používat?
Pokouším se to rozchodit na Win7 a když spustím BCONSOLE tak to vykazuje tuto hlášku.
Obecně vzato jakoukoliv větší linuxovou distribuci, mně to jede na Centosu. Na serveru musí být nainstalován DB server (MySQL nebo PostgreSQL), Bacula Director a Bacula Storage Daemon. Na klientech je pak Bacula File Daemon.
A vlastně moje zadání je, že musím program nainstalovat a z jiného PC zálohovat data na server. Takže ve finále by to mělo vypadat takto, že bude jeden řídící PC a 2 běžní uživatelé.
Proč je vyžadován zrovna Bacula? Bacula je enterprise level opensource nástroj na zálohování a přímo úměrná tomu je i složitost jeho správy. Na 2 PC mi to přijde jako s kanónem na vrabce. Pokud je požadavek na entreprise řešení motivován důležitostí dat, pak by to asi opravdu měl zprovoznit někdo, kdo tomu rozumí a nejdříve by měl navrhnout vhodnou politiku zálohovaní.
Počítám, že by se za 5-20 000, v závislosti na požadavcích dal koupit nějaký zálohovací soft pro Windows, který by byl mnohem jednodušší na správu a jde-li o firemní data, tak to je pak investice, která se vyplatí. Firmy které neúměrně šetří na bezpečnosti dat si nezaslouží nic jiného než o ně přijít.