Android tablet a připojení přes mobil

Diskobolos

Android tablet a připojení přes mobil
« kdy: 06. 12. 2012, 07:01:28 »
Zdravím místní geeky. Dlouho jsem přemýšlel, jak vyřešit svou mobilitu a přišel jsem na jediné praktické řešení. Tablet + levnější chytrý telefon. Tablet - ideálně něco jako Google Nexus 7 32GB (škoda, že nemá HDMI výstup) a chytrý telefon s dlouhou výdrží baterky + wifi (konektivita netu pro tablet). Obojí na Androidu k vůli sdílení kontaktů atd... Používá někdo tuto kombinaci? Zkušenosti? Díky za tipy.
« Poslední změna: 06. 12. 2012, 19:51:02 od Petr Krčmář »

aaa158

• 251
    • Zobrazit profil
Re:Android tablet + mobil
« Odpověď #1 kdy: 06. 12. 2012, 10:13:33 »
Nie som odbornik na spotrebu ale nie je wifi pazravejsie ako bluetooth? mama nexus7 a cez bt ide net bez problemov.
Okrem toho lacny telefon s bt nie je problem, lacny tel ktory vie wifi hotspot asi bude tazsie najst..

Uživatel Nexus 7

« Odpověď #2 kdy: 06. 12. 2012, 10:49:37 »
Nie som odbornik na spotrebu ale nie je wifi pazravejsie ako bluetooth? mama nexus7 a cez bt ide net bez problemov.
Okrem toho lacny telefon s bt nie je problem, lacny tel ktory vie wifi hotspot asi bude tazsie najst..

Jaký software používáte na připojení k internetu přes bluetooth? Já používám BlueVPN a někdy mi to nefunguje, tak bych uvítal i možné alternativy.

Mimochodem, Nexus 7 se už prodává i ve variantě s 3G.

Diskobolos

« Odpověď #3 kdy: 06. 12. 2012, 10:59:51 »

BT s NTB už jsem provozoval a bylo to zklamání. Pomalé, mobil musel být hned u NTB (žádná kapsa, či pouzdro za pasem).

Tonda

• 693
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 06. 12. 2012, 17:13:53 »
Já to řeším tak, že mám hloupý telefon na volání a vedle toho Galaxy Note s datovou SIMkou pro přístup na internet, PIM, jízdní řády a prostě všechno na co se takové chytré zařízení dá použít. Druhá SIM pro data umožňuje využívat různé akční balíčky apod. což vyjde daleko laciněji než co operátor nabízí jako dodatek k hlasovému tarifu.

aaa158

• 251
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 06. 12. 2012, 21:26:09 »

Jaký software používáte na připojení k internetu přes bluetooth? Já používám BlueVPN a někdy mi to nefunguje, tak bych uvítal i možné alternativy.

Ziaden soft, jednoducho mobil je na 3G a Nexus 7 je s nim sparovany cez BT a net "jednoducho funguje". Out of the box ;-)

Uživatel Nexus 7

« Odpověď #6 kdy: 07. 12. 2012, 09:25:51 »

Ziaden soft, jednoducho mobil je na 3G a Nexus 7 je s nim sparovany cez BT a net "jednoducho funguje". Out of the box ;-)

Android toto bohužel ani v nejnovější verzi 4.2.1 neumí, pokud se bavíme o základním dial-up networkingu který je ve specifikaci Bluetooth: https://www.bluetooth.org/Building/HowTechnologyWorks/ProfilesAndProtocols/DUN.htm (a to je maximum co nabízejí starší mobily, včetně například mé Nokia E52 která byla kdysi také považována za "smartphone") - fungovalo by to jenom pokud mobil nabízí navíc ještě https://www.bluetooth.org/Building/HowTechnologyWorks/ProfilesAndProtocols/PAN.htm (jako například novější Android mobily).

Diskobolos

Reklamace nesmyslného titulku předmětu
« Odpověď #7 kdy: 07. 12. 2012, 13:17:23 »
Redaktor Krčmář opět zaperlil. :-( Upravil původní titulku příspěvku "Android tablet + mobil" na nesmyslnou "Android tablet a připojení přes mobil". Nechápu, kde vzal ono "připojení přes mobil". Já potřebuju zkušenost s provozem levného mobilu a tabletu a ne jen "připojení přes mobil". I kdybych titulek zvolil špatně, tak přece nemůže inteligence normálního člověka zplodit to, co Krčmář...

Jose D

• 912
    • Zobrazit profil
Re:Android tablet a připojení přes mobil
« Odpověď #8 kdy: 11. 12. 2012, 00:23:44 »
Zdravím místní geeky. Dlouho jsem přemýšlel, jak vyřešit svou mobilitu a přišel jsem na jediné praktické řešení. Tablet + levnější chytrý telefon. Tablet - ideálně něco jako Google Nexus 7 32GB (škoda, že nemá HDMI výstup) a chytrý telefon s dlouhou výdrží baterky + wifi (konektivita netu pro tablet). Obojí na Androidu k vůli sdílení kontaktů atd... Používá někdo tuto kombinaci? Zkušenosti? Díky za tipy.
A co si nechat od operátora udělat druhou SIM se sdíleným datovým tarifem?

Uživatel Nexus 7

« Odpověď #9 kdy: 11. 12. 2012, 10:08:48 »
A co si nechat od operátora udělat druhou SIM se sdíleným datovým tarifem?

A vyplatí se to? Třeba O2 má teď akci že nová SIM s datovým tarifem (FUP 500 MB) stojí v jejich prodejnách jen 100 Kč měsíčně, to už nejspíš o moc levnější nikdy nebude...

devnull

« Odpověď #10 kdy: 12. 01. 2013, 01:22:15 »

Android toto bohužel ani v nejnovější verzi 4.2.1 neumí, pokud se bavíme o základním dial-up networkingu který je ve specifikaci Bluetooth: https://www.bluetooth.org/Building/HowTechnologyWorks/ProfilesAndProtocols/DUN.htm (a to je maximum co nabízejí starší mobily, včetně například mé Nokia E52 která byla kdysi také považována za "smartphone") - fungovalo by to jenom pokud mobil nabízí navíc ještě https://www.bluetooth.org/Building/HowTechnologyWorks/ProfilesAndProtocols/PAN.htm (jako například novější Android mobily).

Mas pravdu, ze sparovani se Symbianem S60 nefunguje out of the box  (neni v nem Bluetooth PAN ale jenom DUN).
Kazdopadne prave jsem svoji E52 sparoval s Nexusem - staci na androida nainstalovat BlueVPN (client), ktery umi DUN. Pak mi jeste chvili trvalo nez jsem pochopil ze buhviproc musim vypnout a zapnout prohlizec a ted frcim z tabletu pres svoji E52.

david

« Odpověď #11 kdy: 27. 01. 2013, 10:05:22 »
dobry den potřeboval bych poradit platim si ten mobilní internet za 10 ale mam problem s tim přenostným modemem je jen na windows a ja mam androis neznate na to naky program ?

stacho.m

« Odpověď #12 kdy: 17. 11. 2013, 21:27:14 »
provozují to pravidelně v terénů funguje ok použít tablet  samsung galaxy note 10.1 a mob.galaxy s2 na mobil záložní zdroj energie 12 hodin provozu v terénu připojení sit nesit od tmobile

leon

« Odpověď #13 kdy: 10. 04. 2014, 12:59:30 »
Tak jsem koupil ženě samsung galaxy 3 Lite 7" jen s wi-fi.Prodejce mi tvrdil,že přes bluetooth s javovým tlf. fungovat nebude(tlf coby přístup k internetu).Pravda je,že Samsung monte takto nefunguje,nicméně po přečtení zdejších příspěvků jsem oprášil nokii 5310,a ehjle!Nokie i tablet fungují bez sebemenších problemů....