Tablet s Androidem pro předškolní děti

ks

Tablet s Androidem pro předškolní děti
« kdy: 19. 11. 2012, 19:26:43 »
Ahoj, máte nekdo zkušenosti s $subj$ ? Co si o tom myslite? Máte nějaké oblíbené aplikace? Rodiče jsou spíš uzivatele počítačů.

Dík
« Poslední změna: 19. 11. 2012, 20:18:18 od Petr Krčmář »

martin

Re:tablet s androidem pro predskolni deti
« Odpověď #1 kdy: 19. 11. 2012, 20:15:01 »
Ale rootnout tablet a upgradnout na neoficiální image snad zvládnou, ne? :-)

Jakýkoli tablet s dual core Cortex-A9 a Androidem 4.0 a vyšším (lépe 4.1)

ks

Re:Tablet s Androidem pro předškolní děti
« Odpověď #2 kdy: 19. 11. 2012, 20:22:45 »
to ja jim to vsechno nastavim, jde o to, aby mi porad nevolali, ze neco nejde :)

j.t.d

« Odpověď #3 kdy: 19. 11. 2012, 20:41:06 »
Otázka je, jak moc jsou ty děti předškolní.
Pokud umí číst, zvládnou obsluhu tabletu a nebudou omylem odinstalovávat aplikace nebo dělat zmatek v ikonkách, tak Android ano.
Tablety opravdu pro děti, kde by se člověk nemusel bát, že něco podělají, se k nám, pokud vím, nedováží, ale existují, bohužel za ceny ne nepodobné těm "skutečným" tabletům. http://www.leapfrog.com/leappad2/ nebo http://www.vtechkids.com/
Rozhodně bych zvážil, jestli místo androidího tabletu se nepodívat raději po tom určeném opravdu dětem. I když to na původní otázku neodpovídá.

« Odpověď #4 kdy: 19. 11. 2012, 20:45:16 »
To se dá poměrně snadno řešit i na Androidu pomocí alternativních launcherů. Ty se nastaví, zamknou a bez hesla nedovolí nikomu dělat změny. Děti pak nemůžou nic rozbít a můžou si pouštět jen deset svých aplikací a konec.

martin

« Odpověď #5 kdy: 20. 11. 2012, 04:53:05 »
Tablety opravdu pro děti, kde by se člověk nemusel bát, že něco podělají, se k nám, pokud vím, nedováží, ale existují, bohužel za ceny ne nepodobné těm "skutečným" tabletům. http://www.leapfrog.com/leappad2/ nebo http://www.vtechkids.com/
Rozhodně bych zvážil, jestli místo androidího tabletu se nepodívat raději po tom určeném opravdu dětem. I když to na původní otázku neodpovídá.

Já nechápu, jak může někdo vydávat 5" display jako že je pro děti. I ty plasty nevypadají moc nerozbitně. Koukal jsem na několik recenzí a myslím, že to má dost bídnou ergonomii. A koneckonců ta cena s aplikacema...

Moje děti (2,5 a 5 let) mají na hraní iPad2 a ani jsem jim to nemusel zamykat a zatím nic nepřenastavily (používají tak 7 měsíců). Já bych se toho Androidu nebál. Ani toho standardního launcheru. Důležité je, aby to mělo rychlou odezvu a nebylo to trhané, jinak by se na tom strašně špatně kreslilo. Jen musí vyřešit filtraci youtube.

« Odpověď #6 kdy: 20. 11. 2012, 07:16:58 »
je to trochu offtopic.... ale já už přes rok pujčuju dětem IPAD (mezi 6 a jedním rokem) ... spokojenost.
Aplikací pro děti jak zdarma tak i placených je dost. Nákupy "peněz" v aplikacích mám zakázané, stejně tak mazání aplikací.
Instalace nové app se musí potvrdit heslem, to neznají, takže ani nic nenainstalují samy.

Jenom doporučuji koupit si na jakýkoliv tablet ochrannou fólii na display (autíčkem případně čímkoliv ostřejším jsou schopný pěkně display potrápit, ale zatím to odnesla vyměnitelná fólie  ;) ... fólii vymněnuji když už je jak cedník ;)...

stejně tak kupte odolný tablet... když se přetahují o to kdo zrovna má tu krabičku, tak bych se u plasťáku docela bál(spíš bych typoval že by už asi bylo nadobro po přetahování :D).
Možná bych ještě zmínil pozor na nabíjecí kabel... děti ho obecně nemají rádi... jeden už mám přerušenej a druhej už se pěkně vyklá v konektoru (typuju, že kdyby tam bylo microusb tak už je i po konektoru-> když nevěříte výdrži konektoru, nepujčujte tablet který se zrovna nabíjí :) )

andrej

« Odpověď #7 kdy: 20. 11. 2012, 10:18:28 »
Ked uz sme pri teme deti a android technika - neviete niekto o prehliadaci obrazkov, ktory ma len funkcie prev / next / zoom. Idealne aby sa z neho nedalo odist, velmi dolezite aby nemal funkciu delete / share / ...

Ivan

« Odpověď #8 kdy: 20. 11. 2012, 10:45:58 »
Koupil jsem na Android "Child Lock Pro", i ty doby muj telefon trpi pouze po HW strance. A to tak ze hodne.
Ten child lock je sandbaox, ze ktereho jdou spoustet jen nektere aplikace, neni mozne nic nastavovat. Navic ma i "firewall", takze nefunguji reklamy ve free aplikacich (youtube funguje normalne).

Ruda

« Odpověď #9 kdy: 21. 11. 2012, 10:08:42 »