Ja to chtel zavyst v nasi firme. Z (oficialnich) informaci na Internetu mi to jasne nebylo tak jsem poslal e-mail s dotazem. Odkazali me na nejakou komercni firmu co bitcoin reseni pro firmy poskytuje. Tim to pro me prestalo byt zajimave, protoze na bitcoinu mi prislo dobre, ze se na tom nekdo financne neprizivuje. Tak jsem se na to vykaslal.
Já chtěl zavést maily v naší firmě. Furt jsem se nikde nemohl dozvědět, jak ty maily vlastně fungujou, tak jsem zavolal někam, co se tvářilo oficiálně. Tam mi doporučili Google Apps, že mailová řešení pro firmy poskytuje. Tím to pro mě přestalo být zajímavé, protože na mailu mi přišlo dobré, že se na tom někdo finančně nepřiživuje. Tak jsem se na to vykašlal.
:-)
Mirek Prýmek: Bitcoin a e-gold jsou dvě naprosto odlišné věci, obojí souvisí s financemi, ale jinak to nemá nic společného. A konkrétně to, co se stalo e-goldu, se stát bitcoinu nemůže. Bitcoin bude fungovat i kdyby se ho snažil zakázat kdo chce (to je jedna z features).
KapitánRUM: Prosím přečti si alespoň základy na wiki, co to vůbec Bitcoin je. Ve svém příspěvku jsi pouze popsal současný systém peněz (koruny, eura…) a jejich vytváření. Bitcoin funguje jinak. Nikdo nikdy nebude mít 5 miliard bitcoinů, už jen proto, že jich nemůže být vytěženo více než 21 miliónů. Měna je krytá důvěrou - protože víš přesně jak to funguje a VĚŘÍŠ, že tenhle princip bude fungovat i nadále. U tradičních měn ti nestačí věřit principu, ale musíš věřit konkrétním institucím (bance, státu), že o svoje peníze nepřijdeš nebo že je neznehodnotí.