Jak začít s měnou Bitcoin?

Pete

Jak začít s měnou Bitcoin?
« kdy: 12. 11. 2012, 11:44:54 »
Ahoj mate nejake skusenosti?

Rozmyslam ze sa tomu zacnem venovat, sice vobec netusim naco a ako, a ani ako daleko to dnes je. Ale paci sa mi idea. Otazka je ze za to si noviny nekupim ... ako daleko si myslite ze sa to dostane?
« Poslední změna: 12. 11. 2012, 13:30:30 od Petr Krčmář »

Re:Bitcoin
« Odpověď #1 kdy: 12. 11. 2012, 12:48:02 »
dnes som to zacal riesit aj ja..instalujem si taziaci softwer na system, kde mam ati grafiku..... co sa tyka platidla da sa to menit za ine meny, na mnohych miestach sa da za to kupovat...
viac tuto:
http://skfree.net/modules.php?op=modload&name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=8579

pete

« Odpověď #2 kdy: 12. 11. 2012, 12:54:17 »
jasne ale ked si predstavim ze : MAM KES, chcem previest, a CHCEM platit najom tak mi z toho vyplyva ze musim 2x menit bitcoin...

DOLAR na BITCOIN
poslat bitcoin
BITCOIN na DOLAR

a tam su zbytocne poplatky ... skor ma zauima ked zacnem v BITcoinoch zarabat, ze poviem klientom ze mozu platit aj v nich ... kde ich potom miniem bez platenia?

« Odpověď #3 kdy: 12. 11. 2012, 13:05:38 »

slon

Re:Jak začít s měnou Bitcoin?
« Odpověď #4 kdy: 12. 11. 2012, 14:37:34 »
Vraj zajtra sa ma kurz zdvojnasobit. Takze nevahajte previest cele uspory. p.s. ja uz som previedol.

shrapnel

« Odpověď #5 kdy: 12. 11. 2012, 15:08:41 »
neverim tomu ani makke f.

Clock

« Odpověď #6 kdy: 12. 11. 2012, 19:13:41 »
Ja to chtel zavyst v nasi firme. Z (oficialnich) informaci na Internetu mi to jasne nebylo tak jsem poslal e-mail s dotazem. Odkazali me na nejakou komercni firmu co bitcoin reseni pro firmy poskytuje. Tim to pro me prestalo byt zajimave, protoze na bitcoinu mi prislo dobre, ze se na tom nekdo financne neprizivuje. Tak jsem se na to vykaslal.

« Odpověď #7 kdy: 12. 11. 2012, 20:30:27 »
ako daleko si myslite ze sa to dostane?
Opět: dostane se to tam, kde je teď e-gold. http://en.wikipedia.org/wiki/E-gold#2008_court_trial

KapitánRUM

« Odpověď #8 kdy: 12. 11. 2012, 21:00:27 »
Těžba bitcoinů, těžba bitcoinů....
Představme si systém, kde budou dva uživatelé:
A)
B)
Ani jeden do toho nedal ani dolar, zato oba vytěžili 40 bitcoinů.
Takže mám dluh 80 bitcoinů a ještě jsem propálil elektřinu v "hodnotě 500 bitcoinů".

Dobrá, kdyby bitcoinový software počítal něco pro nějaké nadnárodní koncerny, pak bych chápal, že to má smysl.
Ale tenhle systém může fungovat jen do té doby, dokud do toho bude někdo dávat peníze.
Nakonec bude fůra bitcoinů a žádné peníze (prostě ohromná inflace).
(Tak to prý funguje i s normálníma penězma.)
Tj, jediné, co z toho bude, že nakonec pořídíte zmrzlinu za 5 miliard bitcoinů.

Ale může mi to někdo vyvrátit, rád se poučím.
To už mi ten e-gold připadal lepší.

me vakérav

« Odpověď #9 kdy: 13. 11. 2012, 11:05:07 »
Ja to chtel zavyst v nasi firme. Z (oficialnich) informaci na Internetu mi to jasne nebylo tak jsem poslal e-mail s dotazem. Odkazali me na nejakou komercni firmu co bitcoin reseni pro firmy poskytuje. Tim to pro me prestalo byt zajimave, protoze na bitcoinu mi prislo dobre, ze se na tom nekdo financne neprizivuje. Tak jsem se na to vykaslal.

Já chtěl zavést maily v naší firmě. Furt jsem se nikde nemohl dozvědět, jak ty maily vlastně fungujou, tak jsem zavolal někam, co se tvářilo oficiálně. Tam mi doporučili Google Apps, že mailová řešení pro firmy poskytuje. Tím to pro mě přestalo být zajímavé, protože na mailu mi přišlo dobré, že se na tom někdo finančně nepřiživuje. Tak jsem se na to vykašlal.

:-)

Mirek Prýmek: Bitcoin a e-gold jsou dvě naprosto odlišné věci, obojí souvisí s financemi, ale jinak to nemá nic společného. A konkrétně to, co se stalo e-goldu, se stát bitcoinu nemůže. Bitcoin bude fungovat i kdyby se ho snažil zakázat kdo chce (to je jedna z features).

KapitánRUM: Prosím přečti si alespoň základy na wiki, co to vůbec Bitcoin je. Ve svém příspěvku jsi pouze popsal současný systém peněz (koruny, eura…) a jejich vytváření. Bitcoin funguje jinak. Nikdo nikdy nebude mít 5 miliard bitcoinů, už jen proto, že jich nemůže být vytěženo více než 21 miliónů. Měna je krytá důvěrou - protože víš přesně jak to funguje a VĚŘÍŠ, že tenhle princip bude fungovat i nadále. U tradičních měn ti nestačí věřit principu, ale musíš věřit konkrétním institucím (bance, státu), že o svoje peníze nepřijdeš nebo že je neznehodnotí.

« Odpověď #10 kdy: 13. 11. 2012, 13:13:54 »
Mirek Prýmek: Bitcoin a e-gold jsou dvě naprosto odlišné věci, obojí souvisí s financemi, ale jinak to nemá nic společného. A konkrétně to, co se stalo e-goldu, se stát bitcoinu nemůže. Bitcoin bude fungovat i kdyby se ho snažil zakázat kdo chce (to je jedna z features).
Vláda nemůže zavřít centrální úložiště, ale může používání měny zakázat a tím ji totálně znehodnotit.
http://forum.root.cz/index.php?topic=5279.msg47992#msg47992
...a z pochopitelných důvodů to i udělá, jakmile by se BC víc rozšířily. Čili v tom zaručeně nemálo lidí přijde o peníze - jakmile se to začne rozšiřovat, tak do toho s velkýma očima naskočí, poté bublina splaskne, a zbudou jim jenom velké oči pro pláč. Takže úplně stejnej scénář jako e-gold, i když na úplně jiným technickým základě.

Juraj

« Odpověď #11 kdy: 13. 11. 2012, 13:22:52 »
Vláda nemůže zavřít centrální úložiště, ale může používání měny zakázat a tím ji totálně znehodnotit.
http://forum.root.cz/index.php?topic=5279.msg47992#msg47992
...a z pochopitelných důvodů to i udělá, jakmile by se BC víc rozšířily. Čili v tom zaručeně nemálo lidí přijde o peníze - jakmile se to začne rozšiřovat, tak do toho s velkýma očima naskočí, poté bublina splaskne, a zbudou jim jenom velké oči pro pláč. Takže úplně stejnej scénář jako e-gold, i když na úplně jiným technickým základě.
Bolo by dobre vyjst konecne z tych komunistickych mindrakov ze "vlada muze zakazat" . Ked sa to stane ja pojdem prvy na Ustavny sud a europske institucie. Neexistuje na to absolutne ziadny pravny zaklad. Bitcoin neporusuje ani copyright ani to nie je podvod v style e-gold. Je to len kryptograficky zabezpeceny zaznam transakcii. Co sa moze stat je ze vlada podpise nejaku dementnu medzinarodnu zmluvu(podobne ako bol zakaz silnej kryptografie). Ale prax ukazala ze je to nevymozitelne.

Juraj

« Odpověď #12 kdy: 13. 11. 2012, 13:31:25 »
Aby som odpovedal na povodnu otazku, mne sa najviac osvedcila zmenaren bitstamp.com , SEPA prevod je lacny a trva okolo 2 dni. Je tu kurzove riziko(aj ked uz nie tak velke ako pred rokom) ale myslim ze v porovnani s poplatkami za POS terminal je to stale lepsie. Ked chces prijimat bitcoiny v style "urob si sam" uplne nevyhnutne je mat na to cloveka ktory ma naozaj nejake realne skusenosti so zabezpecenim pocitacov/serverov.

« Odpověď #13 kdy: 13. 11. 2012, 13:34:48 »
Bolo by dobre vyjst konecne z tych komunistickych mindrakov ze "vlada muze zakazat" . Ked sa to stane ja pojdem prvy na Ustavny sud a europske institucie. Neexistuje na to absolutne ziadny pravny zaklad.
Uklidni se laskavě. Jenom konstatuju, jaká je realita. A ta je poněkud jiná, než jak si ji představuješ ty - nastuduj si, na jakém základě fungují fiat money, potom se koukni na pojem "zákonné platidlo" a jakou roli v těch obou věcech hraje donucovací role státu. No a poté si nastuduj legislativu týkající se praní špinavých peněz - českou, evropskou a americkou.

Jestli si myslíš, že můžeš začít vydávat ručně nakreslené JuroDolary a můžeš s nimi platit, stačí ti jenom přesvědčit lidi, aby je od tebe brali, tak to se silně mýlíš.

Juraj

« Odpověď #14 kdy: 13. 11. 2012, 13:55:40 »
Bolo by dobre vyjst konecne z tych komunistickych mindrakov ze "vlada muze zakazat" . Ked sa to stane ja pojdem prvy na Ustavny sud a europske institucie. Neexistuje na to absolutne ziadny pravny zaklad.
Uklidni se laskavě. Jenom konstatuju, jaká je realita. A ta je poněkud jiná, než jak si ji představuješ ty - nastuduj si, na jakém základě fungují fiat money, potom se koukni na pojem "zákonné platidlo" a jakou roli v těch obou věcech hraje donucovací role státu. No a poté si nastuduj legislativu týkající se praní špinavých peněz - českou, evropskou a americkou.

Jestli si myslíš, že můžeš začít vydávat ručně nakreslené JuroDolary a můžeš s nimi platit, stačí ti jenom přesvědčit lidi, aby je od tebe brali, tak to se silně mýlíš.
Suhlasim. Bitcoin totiz nie je platidlo (na to by musela existovat centralna banka), ale digitalny tovar. Ked mi pride na ucet kopec penazi z bitcoinovej zmenarne, musim preukazat ich povod rovnako ako keby som predaval softver alebo prvocisla alebo cokovek podobne. Experti z Europskej centralnej banky si nastudovali veci za nas a potvrdili ze to momentalne nespada pod regulaciu nad ramec bezneho obchodu ale ze niekto by sa tym casom mal zacat zaoberat -  a to este minimalne nejaky rok potrva pri ich zvycajnom tempe  ( http://www.ecb.europa.eu/pub/pdf/other/virtualcurrencyschemes201210en.pdf ). Podla mna teda nie je dovod robit taky poplach ako ty robis...