Zjištění cizí veřejné IP adresy

surel

Zjištění cizí veřejné IP adresy
« kdy: 08. 11. 2012, 10:42:41 »
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli existuje možnost jak vyhledat cizí veřejnou IP adresu, pokud mám v počítači nainstalovaný program pro vzdálené sledování např. tiskárny a vidím v systému její připojení i momentální lokální IP adresu a její stav. Jedná se mi o toto. Sleduji u zákazníka tiskárnu a ta byla přemístěna někam jinam. V systému ji sice stále vidím včetně toho jak se na ní pracuje, ale potřebuji zjistit, kde momentálně fyzicky stojí. Vím, že takovou informaci je velmi obtížné zjistit, ale naivně si myslím, že nějaký způsob vyhledání existuje. Předem děkuji za vaše podněty a rady.

akoze

Re:Zjištění cizí veřejné IP adresy
« Odpověď #1 kdy: 08. 11. 2012, 11:15:16 »
vies nejako rozpisat akym systemom je ta tlaciaren pripojena ? mas niekde server na ktory su podla teba "pripojene" tlaciarne, alebo mas postavenu VPN, pouzivas TCPIP printer port (IPtlac) alebo pouzivas google cloud print alebo je tlaciaren pripojena k tenkemu klientovi na prevadzke ...

host

« Odpověď #2 kdy: 08. 11. 2012, 11:19:43 »
zdravim, ak je switch s aspon zakladnym UI, mozes zistit na ktory port je pripojena a z dokumentacie k sieti potom vycitas, ktory port switcha je pripojeny na aku zasuvku.

Rhinox

« Odpověď #3 kdy: 08. 11. 2012, 11:20:38 »
bych rekl, ze traceroute na to uplne staci, i kdyz ti nerekne presnou lokalitu. Ono vsechny ty ip-geolokatory stoji za kulovy...

« Odpověď #4 kdy: 08. 11. 2012, 11:33:48 »
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli existuje možnost jak vyhledat cizí veřejnou IP adresu, pokud mám v počítači nainstalovaný program pro vzdálené sledování např. tiskárny a vidím v systému její připojení i momentální lokální IP adresu a její stav. Jedná se mi o toto. Sleduji u zákazníka tiskárnu a ta byla přemístěna někam jinam. V systému ji sice stále vidím včetně toho jak se na ní pracuje, ale potřebuji zjistit, kde momentálně fyzicky stojí. Vím, že takovou informaci je velmi obtížné zjistit, ale naivně si myslím, že nějaký způsob vyhledání existuje. Předem děkuji za vaše podněty a rady.
Kam se ta tiskárna připojuje? Je to váš server? Pokud ano, otevřete netstat a uvidíte odkud je připojená. Pokud to je cizí server, nebo nějaký cloud, máte zřejmě smůlu.

surel

« Odpověď #5 kdy: 08. 11. 2012, 11:37:19 »
No ještě bych mohl dodat, že mám MAC adresu toho stroje, jestli by to pomohlo v tom vyhledání.

Sten

« Odpověď #6 kdy: 08. 11. 2012, 11:56:16 »
No ještě bych mohl dodat, že mám MAC adresu toho stroje, jestli by to pomohlo v tom vyhledání.

Ne, MAC adresa se objevuje jenom v lokální síti

akoze

« Odpověď #7 kdy: 08. 11. 2012, 11:59:28 »
stale si nepovedal kam a akym sposobom a protokolom (programom) sa tlaciaren pripaja.
zatial ti najviac pomoze tu uz napisani prikaz netstat.

surel

« Odpověď #8 kdy: 08. 11. 2012, 12:41:14 »
Jde o to, že logy se posílají na server, který tady fyzicky nemám. Logují se na něj všechny tiskárny a kopírky dané značky. Já se jen přihlásím a vidím informace o všech strojích včetně spotřeby materiálu apod. Podle toho taky objednávám spotřební materiál. Bohužel jeden z těchto strojů byl "fyzicky" přemístěn někam jinam a já bych potřeboval zjistit kam. K dispozici mám jenom log, který přijde každé čtyři hodiny, mac adresu stroje a ID stroje. Takže jsem dost omezen. Nicméně se vzdáleně na stroj přes webové rozhraní dostanu. Chtěl jsem tedy vědět, jestli existuje nástroj, něco jako traceroute, který by mi dokázal říct, kde ten stroj stojí.

trubicoid2

« Odpověď #9 kdy: 08. 11. 2012, 12:51:03 »
... Bohužel jeden z těchto strojů byl "fyzicky" přemístěn někam jinam ...

to tu tiskarnu jako ukradli?

web

« Odpověď #10 kdy: 08. 11. 2012, 12:51:22 »
Kdyz se na nej dostanes pres web, tak mas i jeho IP, takze to neco jako traceroute je traceroute.

surel

« Odpověď #11 kdy: 08. 11. 2012, 13:13:31 »
Bohužel ten mi ukáže pouze IP adresu toho serveru... a dál se nedostanu.

Rhinox

« Odpověď #12 kdy: 08. 11. 2012, 13:19:37 »
Primo, pres jeden hop rovnou na tu tiskarnu, jo? Pak otevri dvere a podivej se, jestli ta tiskarna neni ve vedlejsim pokoji!

Clovece, psal si ze ta tiskarna je nekde u zakaznika, ne? Jak je tedy mozne, ze ti traceroute neukaze nic jinyho? jestli je filtrovan udp (kterej traceroute standartne pouziva), pak skus tcp (-T) nebo icmp (-I), a kdyz bude zapotrebi, pak take zmen cilovej port (-p).

« Odpověď #13 kdy: 08. 11. 2012, 13:37:40 »
K dispozici mám jenom log, který přijde každé čtyři hodiny, mac adresu stroje a ID stroje. Takže jsem dost omezen. Nicméně se vzdáleně na stroj přes webové rozhraní dostanu. Chtěl jsem tedy vědět, jestli existuje nástroj, něco jako traceroute, který by mi dokázal říct, kde ten stroj stojí.

Takže si to shrňme:
  • Tiskárna je neznámo kde.
  • Tiskárna pravidelně navazuje spojení se serverem výrobce a sděluje mu, jak se jí daří.
  • Ty máš u výrobce účet ve kterém přes web vidíš část informací, které tiskárna výrobci prozradila.
Pokud to tak skutečně je, tak neexistuje způsob, jakým bys od sebe zjistil, kdo se kdy připojil k serveru výrobce. Jediná možnost je požádat provozovatele serveru, ke kterému se ta tiskárna hlásí, ten jediný bude schopen identifikovat která tiskárna se ohlásila ze které adresy.

Filip Jirsák

« Odpověď #14 kdy: 08. 11. 2012, 14:43:19 »
Když píšete, že nevíte, kde tiskárna je, znamená to, že nevíte zda je v Evropě, v USA nebo Asii? Nebo nevíte, zda je v pražské nebo brněnské pobočce? Nebo nevíte, zda je v kanceláři č. 123 nebo č. 124?

V prvních dvou případech vám může pomoci traceroute a geolokace – pokud se nepoužívá VPN nebo něco podobného. V posledním případě by se dala vymezit nějaká část sítě – ale záleží na tom, jak je postavená. Pokud je to kaskáda hloupých switchů, pak je podle mne jediná možnost – počkat, až bude minimální provoz, pak na tiskárnu pustit nekonečný ping a sledovat, které porty switche se rozblikají. A pak zjistit, kam vede ten kabel. Ale mnohem jednodušší by bylo se zeptat, kam se ta tiskárna přesunula.

Pokud tu tiskárnu můžete i ovládat, tak ji vypněte. Brzo vám někdo přijde říct, kde je ;-)