FreeRadius píše Segmentation fault

mr.M

FreeRadius píše Segmentation fault
« kdy: 07. 11. 2012, 17:57:42 »
Zdravím, nainstaloval jsem freeradius z repozitářů debianu podle tohoto tutoriálu na Howtoforge . Odkomentoval jsem sql, kde to bylo možné. Radius pustím a běží, ale jen do té doby než se do něj snažím připojit, pokud to zkusím, tak vypíše

Kód: [Vybrat]
# Executing section authorize from file /etc/freeradius/sites-enabled/default
+- entering group authorize {...}
Segmentation fault

Vygooglil jsem, že tato hláška je z Céčka a znamená, že se šahá do paměti, která programu nepřísluší.. ale vůbec nemám páru co by to mohlo způsobovat.. Máte někdo nějaké nápady nebo zkušenosti?

Díky M.
« Poslední změna: 07. 11. 2012, 20:19:45 od Petr Krčmář »

Re:FreeRadius - Segmentation fault
« Odpověď #1 kdy: 07. 11. 2012, 18:50:15 »
Segmentation fault znamená, že program šahá do neadresovatelné paměti. Může to být třeba špatnou pamětí, ale chyba je spíš v programu. Jaký máš Linux?

mr.M

« Odpověď #2 kdy: 07. 11. 2012, 19:41:23 »
Frčí to na Debianu .. konkrétně

Linux version 2.6.32-5-686 (Debian 2.6.32-45) (dannf@debian.org) (gcc version3.5 (Debian 4.3.5-4) ) #1 SMP Sun May 6 04:01:19 UTC 2012

DK

« Odpověď #3 kdy: 07. 11. 2012, 20:15:26 »
to je verze jadra a gcc, ne debianu

dejte "lsb_release -a", pripadne "cat /etc/debian_version"

mr.M

Re:FreeRadius píše Segmentation fault
« Odpověď #4 kdy: 07. 11. 2012, 20:20:40 »
Je tam squezee 6.0.6

« Odpověď #5 kdy: 08. 11. 2012, 08:31:13 »
Návod popisuje instalaci FreeRadiusu na CentOS, ne na Debian. Tady je nějaký podobný návod na Debian, třeba to k něčemu bude:

http://www.fatofthelan.com/technical/setting-up-802-1x-authentication-with-debian-linux-and-freeradius-part-1/

mr.M

« Odpověď #6 kdy: 08. 11. 2012, 08:40:34 »
Tak vzhledem k tomu, že jsem to bral z repozitářů, tak by to mělo být ok ne? Nehledě na to, že předtím jsem stáhl source a zkompiloval - chovalo se to úplně stejně.. i proto si myslím, že problém bude jinde ..

« Odpověď #7 kdy: 08. 11. 2012, 08:58:18 »
To máš pravdu. Může to být bug v Debianu. Kompilovals to z Gitu nebo z tarballu? V Gitu by měla být vždy nejnovější verze, třeba je v ní bug opravený  :)

« Odpověď #8 kdy: 08. 11. 2012, 09:00:13 »
Kompilovals to z Gitu nebo z tarballu? V Gitu by měla být vždy nejnovější verze, třeba je v ní bug opravený  :)

Myslím FreeRadius, ne Debian  :)

Ivan

« Odpověď #9 kdy: 08. 11. 2012, 09:04:06 »
Tipnul bych si, ze jsi narazil na chybu, ktere nikoho nezajima a nikomu jinymu se neobjevuje.
Nejsis mas nejakou chybu v konfiguraci se kterou se Radius nedokaze vyporadat a proto spadne.

mr.M

« Odpověď #10 kdy: 09. 11. 2012, 21:04:25 »
Tak.. už jsem toho měl plné zuby.. takže proběhlo apt-get purge freeradius freeradius-mysql freeradius-utils a nainstaloval jsem ho přímo z gitu... našel jsem na jejich wiki přímo postup co se má odkomentovat.. a mám k tomu dvě poznámky..

1)

Your radiusd.conf should then look something like this:

accounting {
        # We leave "detail" enabled to _additionally_ log accounting to /var/log/radius/radacct
        detail
        sql
 }

to mi přijde jako blbost.. protože tyhle věci se definují v v sites-available/default ne v radiusd.conf...

2) jak teď do toho dostanu ten modul sql... (to, co se instaluje v aptu jako freeradius-mysql) ?.. předtím, jsem ho tam nějakým způsobem dostal, ale už si to nepamatuju  >:(

mr.M

« Odpověď #11 kdy: 09. 11. 2012, 21:23:04 »
resp. to píše

Couldn't find configuration for accounting. Will return NOOP for calls from this section.
Couldn't find configuration for post-auth. Will return NOOP for calls from this section.
Could not link driver rlm_sql_mysql: rlm_sql_mysql.so: cannot open shared object file: No such file or directory
Make sure it (and all its dependent libraries!)are in the search path of your system's ld.
/usr/local/etc/raddb/sql.conf[22]: Instantiation failed for module "sql"
/usr/local/etc/raddb/sites-enabled/default[177]: Failed to find "sql" in the "modules" section.
/usr/local/etc/raddb/sites-enabled/default[69]: Errors parsing authorize section.
root@lsd2:/home/sanda#

« Odpověď #12 kdy: 11. 11. 2012, 15:24:49 »
Zkus nainstalovat freeradius-sql, jesli to nebude to mít závislost na freeradius z repozitáře Debianu.

« Odpověď #13 kdy: 11. 11. 2012, 15:28:46 »
Ale myslím, že SQL by mělo jet.  Zkus nastavit libdir:
libdir = /usr/local/lib:/opt/package/lib nebo případně jinam, kde jsou moduly(pokud jsou jinde)

mr.M

« Odpověď #14 kdy: 11. 11. 2012, 18:29:10 »
je to freeradius-mysql .. a má to závislost :/
.. to nastavení libdir úplně nechápu.. v opt bych měl najít co?