Pokud na výkonu nesejde, pak Atom s Intel grafikou a jsi v pohodě.
Mám HP Mini 110-31xx, provozuju Gentoo a bezproblémovost jsem neočekával, takže moje trable:
Zvuk z repráku nešel - chtělo to jen drobnost v jádře, už jede; do sluchátek jel od začátku v pohodě
Wifi od Broadcomu - buď ovladač od výrobce (jel ok, kromě IPv6 - to pak padal systém), nebo sraní s jádrem. Druhou možnost nakonec spokojeně provozuju. Intel wifi by jela zcela jistě bez problémů.
Celkem dost offtopic: HP - jejich podpora stojí za absolutní vyliž-***** I když netbook je na tom celkem dobře, co se zpracování a vymyšlení týče, tak HP to totálně zazdívá svojí podporou. Například: můj typ se vlastně vůbec nevyráběl, ani neprodával (dle jejich webu, o pár měsíců déle jsem ho už našel... divný), informace o konkrétním HW nikde nejsou (všude jen řeči ve smyslu šířka/výška/hloubka, váha, výdrž na baterii, ... ale už nikde neni, jakýho typu je miniPCIe, kvůli případnýmu SSD do tohohle slotu), jedinej způsob řešení trablů je forum, protože ve FAQ jsou jen věci typu "Nejde vám zvuk? Tak zmáčkněte Fn+F11 a on se zapne". Forum ovšem stojí za prd, když tam bud nikdo neleze nebo se řeší podobný hovadiny jako ve FAQ. Ten zvuk jsem si nakonec po dlouhym hledání dal dokupy sám.
Uspávání (na disk) jsem neřešil, než se zapíše 2GB na disk a pak zase přečte, netbook stihne vypnout i zapnout (zapínání řádově 20 - 25 sekund, vypínání 10). Uspávání do RAM jsem neřešil už vůbec. Ten netbook vydrží 5 hodin se zapnutou wifi, takže ho jen zavřu a za rohem otevřu, uspání není potřeba. Jinak platí to co předtím - rychle se zapne i vypne, proto neuspávám nijak.
Výkon - Nemám ani Gnome ani KDE, používám LXDE. Je to pěkně lehké a rychlé. Tuším, že Lubuntu je na něm založené.