Instalace vývojářského software na Android

Quake

Instalace vývojářského software na Android
« kdy: 31. 10. 2012, 08:18:18 »
Můžete mi, prosím, poradit, zda na tablety s Androidem lze nainstalovat NetBeans, případně s nějakým kompilátoreem c/c++, např. gcc a jestli se se tam dá pracovat normálně v teminálovém okně. Půjde to na novém Kindle Fire HD? Případně jestli některé tablety toto vůbec neumožňují a jsou určené pouze pro konzumaci obsahu a nemají možnost si instalovat svá vývojová prostředí a šťourat se v systému.
Díky.
« Poslední změna: 31. 10. 2012, 09:43:13 od Petr Krčmář »

Re:Instalace software na Android
« Odpověď #1 kdy: 31. 10. 2012, 09:28:30 »
Každopádně na každý rootnutý Android se dá nainstalovat jakýkoli arm linux do chrootu. Takže commandlinové věci jsou v pohodě, jenom ty, co používají X se použít nedají. Respektive teda dají se použít přes Xnest+vnc viewer, ale to je dost přez ruku...

Sten

Re:Instalace vývojářského software na Android
« Odpověď #2 kdy: 31. 10. 2012, 11:58:22 »
GCC jde spouštět jako obyčejnou aplikaci v terminálu, stejně tak třeba make nebo CMake, dokonce na to není potřeba ani rootnutý telefon. S NetBeans to bude o hodně horší, potřebuje totiž Javu a Xka.

pk13

Re:Instalace vývojářského software na Android
« Odpověď #3 kdy: 31. 10. 2012, 20:07:00 »
Vyvýjet na Androidu (ne pro android) se efektivně moc nedá , před půl rokem jsem hledal něco podobného a bylo to dost bez šance, existují (na Android marketu) nějaké "experimenty" ale k používání to není (nebo před půl rokem nebylo, pochybuji že by se to nějak silně pohnulu vpřed).
(Rootování/flashování linuxu místo androidu jsem vůbec neuvažoval, IMHO většinou to znamená více problémů než výhod a navíc se to moc časově nevyplatí)

Zvýrazňovače syntaxe jsou a jsou celkem kvalitní, některé myslím umí i napovídat, ale co se kompilace/interpretace týče, tak ty lepší nástroje to řeší tak, že se to posílá někam na server tam to zpracují a zpátky přiletí výstup (což se dá asi jen u Hello worldů).

Jediné na co jsem narazil a vypadalo trochu použitělně bylo AIDE, ale to je vývoj v té androidí Javě pro Android.