Řešení sítě a serveru - konzultace

JSOB

Řešení sítě a serveru - konzultace
« kdy: 26. 10. 2012, 21:30:46 »
Potrebuju radu ohledne reseni serveru v male siti. Nebo spise jestli je me reseni spravne.
Nynejsi stav je server na nich win server 2003, exchange,Share point (projekty) sdilene slozky (wordy a excely), zalohovani a mozna SQL pro nejake ucto. Spravce to dela tak nejak na 10% uvazku. Server jim dosluhuje a chteji pres 100tis. na novy server (konfiguraci neznam) vcetne nove licence win SBS 2008.

Ja jim doporucil prejit s maily a web prezentaci na hostovanou sluzbu za par kacek (vcetne podpory) a na sdilene slozky pouzit nejaky NAS (napr. Zyxel NSA325). Na tom nasu spustit PHProjekt popr. muzou u nas hostovat zdarma Redmin. Na NASu jeste spustit Wordpres na intranet pokud by byl treba.

Je to fakt mala organizace o 10PC a kupovat server s licenci WS SBS 2008 mi prijde celkem ulet. I energeticka narocnost je nekde jinde.

Zvladne to dle Vas ten Zyxel v poho? Dle meho v klidu.
Rovnez jsem doporucil koupit nejaky gigabit switch.
Vase nazory?
« Poslední změna: 26. 10. 2012, 23:28:42 od Petr Krčmář »

Re:Řešení sítě a serveru- konzultace
« Odpověď #1 kdy: 26. 10. 2012, 21:36:10 »
Je to fakt mala organizace o 10PC a kupovat server s licenci WS SBS 2008 mi prijde celkem ulet.
Mně taky. Ale to už je jejich business, spočítat si efektivnost vynaložených peněz. Třeba jich mají moc a nemůžou se kvůli nic v kanclu hnout - projeli si bagříkem základní komunikační cesty a jinde se všude válí haldy pětitisícovek :)

DJ

Re:Řešení sítě a serveru- konzultace
« Odpověď #2 kdy: 26. 10. 2012, 22:34:49 »
SBS je zbytečná ptákovina... Co za SQL server tam mají/chtějí ? My/MS/Postage ... SQLko ti řekne, co musíš mít na Server... Hlavně je pořádně vyzpovídej co vlastně chtěj, aby ti pak neřekli "ale my chceme ještě tohle a tamto..." aby sis ten NAS nemusel zase odnést..

JSOB

Re:Řešení sítě a serveru - konzultace
« Odpověď #3 kdy: 26. 10. 2012, 23:47:19 »
Neni to soukroma firma a proto mi to pripada jako ulet. To sql a ucto nevim presne, to jedine mi pripada jako kriticky bod. Ale dela to tam snad jen jeden zamestnanec a pokladni. Maji jeste system na prodej vstupenek, ale po konzultaci s dodavateli softwaru se tento system da rovnez hostovat a prinasi i nejake vyhody. Napr. nakup vstupenek z domu a podobne. Navic za to mesicne fakt moc nechteji. Prijde mi to spis jako prinos.
Ja mam doma Zyxel 310 a jsem s nim spokojeny pro moje ucely. Myslim ze ta 325ka by jim mela vyhovovat.
Samo ze tam jeste zajdu a poinformuji.