Jak smazat CWM z Samsungu Galaxy i9000

ted

Jak smazat CWM z Samsungu Galaxy i9000
« kdy: 20. 10. 2012, 00:04:42 »
Zdravím, potřeboval bych vědět, jak vymazat root CWM z Samsungu Galaxy i9000. Poprosila mě o to známá, vrazila mi ho do ruky a utekla  ;) . Nikdy jsem nic takovýho nedělal, nemám ponětí jak na to. Řekl jsem, že to zkusím, ale nemám ponětí co mám dělat. Poradíte mi prosím? Nejlépe krok za krokem co nejjednodušeji. Když dám factory reset tak se nestane vůbec nic. Zůstanou tam nejen aplikace, ale i widgety na ploše nějak nezmění polohu. Díky předem.

LKG

Re:Jak smazat CWM z Samsungu Galaxy i9000
« Odpověď #1 kdy: 20. 10. 2012, 12:05:56 »
Pomůže jedině reflash telefonu pomocí stock Samsung ROM. Nejjednodušší nástroj je Heimdall Suite, využívá libusb a chodí jak v linuxu tak ve Windows. VARUJI ale, že lze telefon krásně znefunkčnit, pokud nevíš, co děláš. Je nutné dát si pozor na PIT, boot.bin a sbl.bin, což je rozložení partition ve flash a zavaděče systému, a bez nich už další obnova prakticky není možná (kromě JTAG). Firmware se dá stáhnout na http://www.sammobile.com/firmware/, český firmware pro Galaxy S je tam poslední Android 2.3.6, kód PDA I9000XWJW5, kód CSC I9000OXXJVC.

Pokud ale můžu doporučit, na Galaxy S bych rozhodně použil spíše poslední stabilní Cyanogen Mod 9.1.0 než originál od Samsungu. Pokud už tam máš CWM, tak to stačí jenom stáhnout, nahrát do telefonu, reboot do CWM a flashnout.

Pokud se do toho chceš OPRAVDU pustit, tak ti můžu pomoct. Ale vezmi na vědomí, že za nefunkční cihlu ti kdyžtak známá moc nepoděkuje.

ted

« Odpověď #2 kdy: 20. 10. 2012, 18:38:43 »
No pomoct by jsi mi mohl. Problém je, že to CWM moc nefunguje, nejdou vymazat účty od google a je to fakt pomalý.

LKG

« Odpověď #3 kdy: 20. 10. 2012, 19:34:07 »
OK, ujasněme si pojmy. Pod CWM já rozumím ClockWorkMod, jehož primární součástí je menu, které se vyvolá při startu systému (vypnout telefon, pak držet hlasitost zvysit[+hlasitost snizit], home, & zapinatko, držet všechno než blikne displej, pak všechny tlačítka pustit). V tom menu je možnost wipe data + wipe cache, což společně s vymazáním SD karty totálně vymaže cokoliv co na telefonu bylo. Tohle MUSÍ fungovat, nejede-li tohle, nebo myslíš-li resetem z CWM cokoliv jiného, tak je to špatně.

Už tohle vrátí cyanogenmod do výchozího nastavení. Právě z CWM se pak dá pohodlně instalovat nejnovější verze cyanogenmodu - menu install zip from sdcard v CWM.

Pokud chceš opravdu flash, pomůže jedině heimdall + origoš firmware. Vyzkoušej jestli se dostaneš do CWM, a napiš:

- verzi CWM
- verzi cyanogenmod

LKG

« Odpověď #4 kdy: 20. 10. 2012, 19:36:56 »
Aaa sorry, teď jsem si všimnul že jde jen o CWM root, a ne o cyanogenmod (motá se mi ještě jedno vlákno na jiném fóru).

Tak post:

- verze CWM
- verze firmware obecně (kódy Samsung firmware - nastevení - info o telefonu - a odtamtud všecho pěkně opsat (je to opravdu důležité)

Rendi

« Odpověď #5 kdy: 09. 04. 2013, 00:29:28 »
Nechápu na co by musel instalovat další blbárny co mu tady radíš.
Root se dá smazat úplně jednoduše stačí stáhnou průzkumníka na GooglePlay v nastavení označit root práva + připojit systémové složky a v superuser povolit práva root. Následně jít do systémových souborů do složky system/app tam smazat superuser.apk a restartovat mobil již by neměl mít root. Úplně zbožňuji jak každej chce být nejchytřejší a psát o tom romany kterým potom pomalu nikdo nerozumí

Pindal

« Odpověď #6 kdy: 09. 04. 2013, 07:44:01 »
Hlavně, že ty tomu rozumíš, Rendi. Za prvé mu tam zůstane CWM, za druhé mu tam zůstane su, takže si z Google Play nainstaluje Superuser a má roota znovu. Čisté a relativně jednoduché řešení je jak už bylo výše napsáno, reflash originálního firmware.