Jinac pokud by openenergymonitor mohl generovat warning kdyz treba vypadne faze bylo by to uplne super. Jisteni proti vypadku hlidacim rele je pakarna, ktera tak mozna funguje u motoru vytahu (a tam staci i teplotni ochrana), ale na kratsi vybavovaci casy uz mi hori upska. Vyrobci UPS totiz moc nepocitaji s tim ze dojde jen k castecnemu vypadku site (momentalne cekam na 3ti zavadu a vraceni penez u moji upsky - 1.vybuch, 2.poskozeni vypadkem faze). Proto radim poridit na male vykony separatni UPS pouze na jednu fazi nebo rozhodit na faze na vic UPS.
Matfyzackou_uchylarnu(); jako kamerka pred ciselnikem elektromeru a rozpoznavani OCRkem cisla a L1,L2,L3 prosim ne. Vedeni od elektromeru ma mj. 32,5 metru.
Na hlidani vypadku faze staci 3 optrony.
Co se tyka mereni z FVE, je to sice hezke, ale ja potreboval krom zobrazeni i regulovat.
A vsechno, co se da koupit na trhu je drahe a musim sekat do zdi a upravovat instalaci.
A jelikoz mam doma od manzelky prisny zakaz jakehokoliv sekani do zdi, moc variant nezbylo.
Bezdrat 868MHz sice stoji 50 korun, ale zarusi to prvni dalkovy otvirac vrat (ani samoopravny kod mi nepomohl), tak jsem zvolil sitovy modem.
Z definice cinneho a zdanliveho vykonu si obe slozky spocitam ze vzorku napeti a proudu, na tvaru prubehu tim padem nezalezi, na ucinik staci deleni, dik tomu nepotrebuji merit frekvenci, ani delat FFTcko.
Jo... mit v te dobe malinu ...mozna bych oprasil programovani pod linuchem.
Takhle vse odre dsPICek. A v klidu jeste stiha softwarovy FSK sitovy modem.