Smazaná zaváděcí partition Windows Vista

Pavel 'TIGER' Růžička

Smazaná zaváděcí partition Windows Vista
« kdy: 14. 10. 2012, 14:43:31 »
Zdravím všechny, kamarád si smazal zaváděcí partition (100MB) Windows Vista a systémovou roztáhl na celý disk. Pochopitelně mu teď systém nebootuje a oprava bootu se nedaří. Lze ty soubory nějak vytvořit znova do oné roztáhlé systémové partitions, aniž by se musel reinstalovat systém? Nebo je nutné zcvrknout systémovou partitions o těch 100mb a vytvořit znova zavádějící partitions? Visty už jsou tak nějak mimo můj obzor.

Re:Smazaná zaváděcí partition Windows Vista
« Odpověď #1 kdy: 14. 10. 2012, 15:00:02 »
Nebo je nutné zcvrknout systémovou partitions o těch 100mb a vytvořit znova zavádějící partitions? Visty už jsou tak nějak mimo můj obzor.

Visty aj sedmičky idú celkom mimo mňa, ale sedmičky idú urobiť bez malej partition. Vista je to isté, takže by malo stačiť dodať potrebné súbory a nejaký zavádzač "systému".

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #2 kdy: 14. 10. 2012, 15:12:06 »
To vím, že to jde nainstalovat bez malé partišny, ale jak to udělat, pokud malá partišna byla smazaná? Tady zakopávám, přestože jsem nějaké návody našel. Nicméně 7 a Vista nejsou úplně stejné. Na mediu 7 je třeba bcdboot, který na mediu Vist není. Nepopírám však stejný princip bootování.

Olaf

« Odpověď #3 kdy: 15. 10. 2012, 02:49:03 »
Zkuste juknout sem - http://www.creanet.cz/odkazy-a-rady/Opravne-CD-Vista.aspx.

PS: Pokud nemáte "pravý instalační disk systému Windows Vista", budete si muset Windows Vista Recovery Disc stáhnout. Bohužel NeoSmart Technologies odkazovaný v článku už za download chce bakšiš, ale určitě to seženete jinde.

Lael Ophir

« Odpověď #4 kdy: 15. 10. 2012, 06:41:16 »
Zkuste označit tu partition s Vistou jako Active. Pokud to nepomůže, proveďte resize partition tak aby na disku zbylo 100M, zabootujte z CD a proveďte startup repair (po bootu vyberte jazyk, poté System Recovery Options menu, Startup Repair).

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #5 kdy: 15. 10. 2012, 11:22:02 »
Díky pánové, problém však byl v nakopnuté partitions, bylo mi totiž přiznáno, že při rozšiřování oddílu o těch sto mega byla  akce přerušena. Žádný nástroj si s tím nedovedl poradit a tak jsem to zazálohoval a instaluji to holt od začátku. Někteří lidé by zasluhovali zpřerážet ruce. :-D