Jakou lehkou IT VŠ?

jehovista

Re:Jakou lehkou IT VŠ?
« Odpověď #30 kdy: 14. 10. 2012, 14:21:48 »
tak je zrejme statu jedno, odkud to lejstro pochazi.

Je tohle normalni? Neda se s tim neco delat? Nekde zalovat? Vzdyt je to ztrata penez, ztrata casu ucitelu, ztrata casu "studenta", ...
Jste se právě probudil z 20leté hibernace? To je celoevropský politický program, že se zvyšuje podíl populace s terciálním vzděláním. Prostě chceme vzdělané lidi, tak je máme...

Ja jsem nikdy ve statnim nedelal, tak nevim. U nas jsou vyvojari jak z MFF, tak bez "vzdelani" a plat je podle vysledku, ne nejakeho papiru. Prijde mi to tak v poradku.

vbl

« Odpověď #31 kdy: 14. 10. 2012, 15:11:59 »
Ja jsem nikdy ve statnim nedelal, tak nevim. U nas jsou vyvojari jak z MFF, tak bez "vzdelani" a plat je podle vysledku, ne nejakeho papiru. Prijde mi to tak v poradku.

A nevšiml jste si v poslední době afér s kupovanými tituly, např. na právech v Plzni? To je důsledek téhle zhovadilosti.

Natix

« Odpověď #32 kdy: 14. 10. 2012, 15:12:34 »
Nad něčím podobným přemýšlím také. Uvažuju o Unicorn College - nemáte někdo zkušenosti s náročností?

Asi takhle:

jehovista

« Odpověď #33 kdy: 14. 10. 2012, 15:14:39 »

Kdyz jsem se v mladi rozhodoval co budu delat, iPad pro me byla jasna volba ;D
Tam se ale plati, ne? Na statni bys to mel zdarma(omezeni veku padlo).

Patrik

« Odpověď #34 kdy: 14. 10. 2012, 16:36:48 »
Ten leták mě dostal :D

Každopádně sice jsou veřejné školy zdarma, ale podle toho také vypadá jejich úroveň.

dr.dopytle

« Odpověď #35 kdy: 14. 10. 2012, 16:40:14 »
Pozor s tím iPadem, je sice zdarma, ale studenti ho dostanou jen JAKO PŮJČKU. Tzn. po skončení studia ho musí vrátit. A škola jim půjčí jen v případě, že zaplatí plné školné s předstihem.

Kdyz jsem se v mladi rozhodoval co budu delat, iPad pro me byla jasna volba ;D
Tam se ale plati, ne? Na statni bys to mel zdarma(omezeni veku padlo).

Natix

« Odpověď #36 kdy: 14. 10. 2012, 16:47:39 »
Pozor s tím iPadem, je sice zdarma, ale studenti ho dostanou jen JAKO PŮJČKU. Tzn. po skončení studia ho musí vrátit. A škola jim půjčí jen v případě, že zaplatí plné školné s předstihem.

Vzhledem k tomu, že školné je 50k za rok, tak je v podstatě úplně jedno, jestli studenti ten iPad dostanou na půjčku nebo na pořád.  ;D

dr.dopytle

« Odpověď #37 kdy: 14. 10. 2012, 16:53:14 »
Kdyby to bylo jedno, tak by škola jasně napsala, že se jedná o půjčku, a nebo neudělá půjčku, ale rovnou ten iPad dá studentům.  ;D

Vzhledem k tomu, že školné je 50k za rok, tak je v podstatě úplně jedno, jestli studenti ten iPad dostanou na půjčku nebo na pořád.  ;D

OMG

« Odpověď #38 kdy: 14. 10. 2012, 17:28:42 »
tak je zrejme statu jedno, odkud to lejstro pochazi.

Je tohle normalni? Neda se s tim neco delat? Nekde zalovat? Vzdyt je to ztrata penez, ztrata casu ucitelu, ztrata casu "studenta", ...
Jste se právě probudil z 20leté hibernace? To je celoevropský politický program, že se zvyšuje podíl populace s terciálním vzděláním. Prostě chceme vzdělané lidi, tak je máme...

Tak obecně to ve většině oborů funguje, že nějaké dosažené vzdělání v daném oboru (dokladované tím papírem) je podmínkou vykonávání dané profese. Pokud ten obor za něco stojí a je tam hodně co pokazit.
IT jakžto mladý obor zatím taková striktní pravidla nemá, ale technické obory taková pravidla mají a jelikož programátorům je více a více umožňováno někoho svou chybou zabít, tak je jasné, že je to otázka času i pro IT.

Nicméně v normálním světě je samozřejmě logické, že zaměstnavatele zajímá z jak kvalitní školy ten uchazeč o práci ten diplom má, protože to mu pomůže v usuzování, jak dobrý ten uchazeč bude a co se dá čekat, že bude umět. To, že je zaměstnavateli jedno z jak (ne)kvalitní školy ten papír je, hlavně že si může odškrtnout, že jeho zaměstnanec ten papír má - to je typické pro státní sektor.

V Česku totiž z historických důvodů existuje pohled na vysoké školy, že i ta nejhorší z nich, by měla být aspoň nějak definovaně dobrá a na všech školách se dělají státnice, které mají zajistit, aby všichni (dneska všichni, dříve jenom ti, kdo chtěli pracovat pro stát) absolventi daného oboru uměli nějaké státem definované minimum. Ve státech, kde to takhle nefunguje (např. USA) není jakýkoliv titul garance ničeho a tak se tam pochopitelně i ve státních pozicích řeší kvalita toho titulu.

Zřejmě jste opravdu rozmrazen po 20 letech, že vám to musím vysvětlovat. Vítejte v roce 2012. Žádná zásadní změna není, komunisté budou vládnout zase, jenom tentokrát po volbách, kde se dá vybírat z více stran :-D

Ale co si budeme namlouvat - pokud mám nějakého zaměstnance delší dobu, tak přesně vím co umí a připadá mi velmi logické, že je mi úplně jedno jak kvalitní diplom mi ukáže - pokud existuje nějaký byrokratický předpis, že daný zaměstnanec musí od nynějška titul mít. Řekl bych, že v množství byrokracie si nemají stát a velké firmy moc co vyčítat.

Koukám, že jsem už celkem offtopic, ale pořád snad ne tak moc jako alík :-D

Necromancer

« Odpověď #39 kdy: 02. 01. 2018, 19:29:53 »
Hlavne nelez na CVUT FEI, nechceme lopaty

instalater

« Odpověď #40 kdy: 02. 01. 2018, 20:00:57 »
Hnojárnu?
Jen že spousta zaměstnavatelů chce vš v technickém oboru ... .

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 02. 01. 2018, 20:50:37 »
Serte na to, tenhle Necromancer je akorat Necrobumper. Podivejte se na datum predeslych prispevku.

dword

« Odpověď #42 kdy: 02. 01. 2018, 23:35:58 »
Misto studia pro papir ktery vyzaduje slepice z HR at na sobe radeji maka. Pak si najde poradnou praci.

Pokud tedy neni jeho zivotni filosofie flakej se kde muzes.
Lenine přechytralý, víš úplný kulový, jak dobrou práci ten člověk má, jaké systémy oprašuje. Přesto píšeš takovéhle rady. Proč to děláš? Máš to jako nějakou terapii, se takhle vypisovat?

Dělá to proto, že ví a proto, že chce dát dobrou radu. Skutečně dobrou radu, ne jen pseudo-dobrou radu.

Jako terapie by se to možná dalo i brát, to máš pravdu. Tak se zační léčit, když ti ji takto zadarmo nabídl.

DrBlue

« Odpověď #43 kdy: 03. 01. 2018, 07:59:35 »
a tohle zivime z dani