Zdar,
už si nevím rady a tak se obracím s prosbou o pomoc na vás.
Pro lepší přehled, uvádím
konfiguraci PC:
- AMD Athlon 3500+ 2,2Ghz (AM2)
- MSI K9NU Neo
- 2x 1 GB DDRAM 2
- Sapphire Radeon HD5450 - 512 MB DDR2
Problém:Z času na čas, (nekdy 3x denně, nekdy 1x za 3 dni), mi instantne freezne celý systém bez jakékoliv záchrany.
Nekteré ze scenárú, kdy freeznutí nastáva (nepravidelne):
- Nabehnutí ukazovatelem na náhled otevrené aplikace na taskbaru.
- Nabehnutí ukazovatelem na toolbox v horní lište libovolné aplikace(?) (hlavne v Opere)
- Nekdy pri alt+tab z fullscreen aplikace
+ nejaké další scenáre
Popis freeznutí:Obraz okamžite zastane, ostrý, jen nehybný. Zvuk se zasekne, ale slyšet ten "zásek".
HDD je v podstate nečinný v momente freeznutí.
Vyzkoušené řešení:- Odinstalování všech driveru, vyčištení PC od "zbytku" po driverech, opětovní instalace driveru(všechny operace s restartma
- Zkoušení rúznych verzi grafických driveru.
Pak se mi podarilo v podstate úplne redukovat problém vypnutím
Windows Aero témy a následním nastavením
Windows classic témy.
Časem jsem si Win7 kompletne reinstaloval((zlo)zvyk po XP) s malou nadejí, že všechny problémy budou vyřešeny a freezovaní pomine, co se ovšem nestalo.
Jelikož jsem príležitostný hráč trochu starší klasiky, nechal jsem se zlákat na novou Dotu 2.
2 roky používam Win7 na Classic téme, bez freezu. Až doteď, kdy mi to stejnými spúsobmi začalo freezovat v Dote, pri specifickém pohybu: Namíření kurzorem(v začaté hře) do pravého dolního rohu mi PC klasickým zpúsobem freezne.
Nevím, jestli je múj problém rešitelný bez zmeny HW, ale budu velice vďečný za každou užitečnou radu nebo tip

(omluvte mou 'češťynu', nejsem nativnej

)