Dobrý den,
mám dotaz již několik dní se snažím procházet dokumentaci k pythonu a sqlite3, abych mohl zapisovat složitější slovníky přímo do sqlite, aniž bych přišel o možnosti, které python dává. Dopředu ještě naznačím, že je možné že slovníky budou svojí strukturu měnit, případně, že vnitřní listy které obsahují jak hodnoty True, False, čísla nebo texty..
např. slovnik
mujslovnik = { 'oznaceni' : "Atomik", 'cilovaPozice' : 12, 'overeniPozice' : [12, True, False], 'definovano' : True, 'typ' : ["A","letadlo"], 'spadneBrzo' : False}
a tento slovník např. vložit dle jednotlivých klíčů (sloupce) do řádku databáze v nezměněných hodnotách. Primárně bych nechtěl, aby bylo nutné např definovat všechny pozice v listech, případně, aby nebylo možné upravit nějakou hodnotu např. číslo na pozdější list. Tyto parametry se předkládají jak funkci/třídě nebo podobné vypadnou při zpracování.
Z mé dosavadní zkušenosti, se mi nepodařilo, přímo zapsat tyto hodnoty, jelikož některé části se převedly na text cele a v případě textu a boolean hodnoty, již nebylo možné určit co je text a co není, nebo z celých listů se staly textové hodnoty. Z těchto výsledků pramení moje podezření, že to asi jen tak bez složitých machinací nepůjde. Například v této době požívám na ukládání dat modul pickle, který je naprosto perfektní, ale chtěl jsem něco více univerzálního. Výsledky mě dále vedou k tomu, že asi bude nutné spíše použít nějakou klíč:hodnota nosql databázi, abych se neobral o možnosti.