Aktualizace Ubuntu 12.04.1 LTS

František Panc

Aktualizace Ubuntu 12.04.1 LTS
« kdy: 04. 09. 2012, 14:14:44 »
Mám nainstalovaný Xubuntu (společně s Vistami pro manželku). Po provedení posledních aktualizací o víkendu se mi v okně správce aktualizací objevila informace, že je k dispozici v předmětu dotazu uvedená verze Ubuntu. Nevím, jestli to mohu provést. Provede se aktualizace mého Xubuntu, nebo se nainstaluje Ubuntu?
Děkuji za odpověď. František Panc
« Poslední změna: 04. 09. 2012, 14:20:20 od Petr Krčmář »

Re:Ubuntu 12.04.1 LTS
« Odpověď #1 kdy: 04. 09. 2012, 14:20:11 »
Xubuntu je stejný systém jako Ubuntu, používá stejné repositáře a většina balíčků je taky stejných. Jen je tam po instalaci předinstalovaná jiná sada balíčků pro desktop. Mezi K, X a Ubuntu je možné bez problémů přecházet doinstalací balíčků. Takže ano, aktualizaci je možné bez problémů provést.

i

Re:Ubuntu 12.04.1 LTS
« Odpověď #2 kdy: 04. 09. 2012, 14:44:17 »
Xubuntu je stejný systém jako Ubuntu,  ..... Takže ano, aktualizaci je možné bez problémů provést.

1.Aktualizace nainstalovaného systému mi pokaždé dopadla dobře, ale přechod na vyšší verzi se mi nepodařil zatím nikdy a to tam nemám Visty, Aktuální verzy už ale mám na LVM tak že až bude chvilka tak to zkusím ve snapshotu. jinak já raději Lubuntu, je na opravdu starém HW daleko svižnější než Xubuntu, Když ti tam ale běží Visty, ... .

2.To že používají stejné repositáře a jádro je sice pravda ale nesouhlasím s tím že to znamená že jsou záměnné, na HW na kterém je Xubuntu nebo Lubuntu zcela v pohodě použitelné ti Ubuntu NENASTARTUJE !

tím nenastartuje myslím nenastartuje do grafiky ve které si případný začátečník třeba poradí pomocí GUI, do CLI ti sice nastartuje ale ale odstranit Gnome nebo Uninty a nahradit je LDXE, to asi taky nebude pro začátečníka jednoduché, tak že myslím si že JSOU NEZÁMNĚNNÉ.

A právě proto že mají stejné reposiroty, tak nedokážu odahnout zda ti při tomto automatickém navýšení verze, nastaví opět XUbuntu nebo už Ubuntu.