Problém s prohlížečem nebo ISP?

DgBd

  • ****
  • 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
« Odpověď #30 kdy: 05. 10. 2012, 08:00:58 »
Tohle vypadá na problém s MTU. Nejjednodušší workaround spočívá ve snížení hodnoty MTU na rozhraní, třeba na 1400.

si většinou houby pomůžete, protože MTU je potřeba snížit na obou stranách.
Pár let zpátky jsem měl smartphone s Windows Mobile 6 a pokud jsem z něj chtěl sdílet mobilní připojení k internetu (O2) do notebooku, musel jsem nastavit MTU (tuším) na hodnotu 500. Ping a podobné malé packety procházely, ale jak velikost packetu překročila nějakou hranici, nedošel. Nevím, jestli to tehdy byl problém oboustranný, nebo šlo jen o příjem či odesílání, ale rozhodně se to nastavením menší hodnoty MTU rozjelo.

To je patrně možné, protože spojení přes mobil je obvykle PPP, kde si to, pokud mne moje skleróza neplete, strany mezi sebou vyjednávají. Ale to u normálního ethernetu neplatí.


Fido

Problém!
« Odpověď #31 kdy: 06. 10. 2012, 10:38:22 »
"Ja som bol napriklad vcera u jednej zeny... USB od tlaciarne mala "zapojene" do Ethernet portu"

Tak doufám, že jsi jí to tentokrát zapojil správně?! Problém je stejně jen v tom, že vždycky příjde nějakej chlap, kterej prohlásí že je pán tvorstva, a že tohle patří tam a tam.

Chudinka (pokud je pěkná) ženská, dnešní doby, mnohdy rezignovala na vlastní úsudek a uspokokující pocit z dobře vykonané práce (ať již vlastní, cizí, nebo společné)... Se zručností a zkušeností pochopitelně dochází i ke ztrátě soudnost a občas se dostaví chaos týkající se toho co kam vlastně patří.

Hmm

Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
« Odpověď #32 kdy: 06. 10. 2012, 10:44:53 »
To sa mi stava tiez, v praci. Kde je pocitac napojeny cez kabel. :) A kamosovi sa to zase stava doma, ale iba na jednom pocitaci.

apes

Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
« Odpověď #33 kdy: 04. 03. 2013, 15:04:08 »
Možná to někomu pomůže, ale problém dělá TPLINK 740N (měl jsem tu i 741ND) a to na Linux PC, nebo na Androidech. Facebook funguje normálně, ale nezobrazují se obrázky, youtube videa hrajou, ale nejdou obrázky... Když to otevřu ve Virtualboxu kde mám WinXP, tak tam jde všechno.
Problém se vyskytuje jak při připojení přes WiFi toho routeru, tak přes ethernet. S jiným routerem (také TPLINK ale jiná řada) vše bez problémů.
Řešení? Zatím jsem nic nenašel... Píšu sem jen pro to, aby se neřešili zbytečnosti typu nastavení WiFi, výměny providera atd..

David

Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
« Odpověď #34 kdy: 04. 03. 2013, 15:57:42 »
Který TPlink přesně máš? Zkusil bych to hodit do google a podívat se, jestli někdo jiný nemá podobné problémy...