Fórum Root.cz

Hlavní témata => Sítě => Téma založeno: diwo 01. 09. 2012, 12:25:24

Název: Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: diwo 01. 09. 2012, 12:25:24
Dobrý den,nevím jestli mám problém s prohlížečem a nebo spíš možná s providerem internetu.Vždy když jsem u své přítelkyně,která má připojení pouze přes wifi,se mi stává,že youtube a facebook vidím jen v textové podobě.Doma a kdekoli jinde s tím problém nemám,vše funguje jak má,používám poslední Kubuntu a prohlížeč Chromium.Děkuji za radu a přeji příjemný den. ;)
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo poskytovatelem?
Přispěvatel: Honza 01. 09. 2012, 14:49:43
Nehlásí se to přes tu WIFI jako mobil?
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo poskytovatelem?
Přispěvatel: Lol Phirae 01. 09. 2012, 15:13:37
U přítelkyně se věnuj se šukání a ne voblejzání Fejsbůůůku.  ::)
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo poskytovatelem?
Přispěvatel: diwo 01. 09. 2012, 18:05:51
to bych viděl jinak,protože přítelkyně má win 7 a chrome a běhá vše jak má.....šukat se nedá pořád i když ta moje asi jo :D
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo poskytovatelem?
Přispěvatel: Michal Kolesa 01. 09. 2012, 18:07:54
Zkus vymazat bordel v prohlížeči (smazat historii procházení)
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo poskytovatelem?
Přispěvatel: diwo 01. 09. 2012, 18:21:44
až tam zas budu tak to vyzkouším alre spíš si myslím že to prostě provider nějakym způsobem zkurvil....nejde mi to ani ve firefoxu a kdyby šlo nainstalovat IE tak to zkusim :D
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo poskytovatelem?
Přispěvatel: Michal Kolesa 01. 09. 2012, 18:26:32
A co resetovat WiFi router (vytáhnout na minutu ze zásuvky) a v počítači vypráznit DNS cache

Dáš příkaz IPConfig /flushdns v Příkazovém řádku (soubor cmd.exe), ale musí to být spuštěno jako Správce.
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo poskytovatelem?
Přispěvatel: Vladimír Drgoňa 01. 09. 2012, 21:50:07
A co resetovat WiFi router (vytáhnout na minutu ze zásuvky) a v počítači vypráznit DNS cache

Dáš příkaz IPConfig /flushdns v Příkazovém řádku (soubor cmd.exe), ale musí to být spuštěno jako Správce.
Netušil som, že v Kubuntu je súbor cmd.exe. Ešte sa mám čo učiť.. :)
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo poskytovatelem?
Přispěvatel: diwo 03. 09. 2012, 10:59:53
tak cmd.exe asi fakt ne :D nicméně jsem zkoušel vymazat historii a nepomohlo to,jinak se mi stalo,že mi youtube i fb chvíli fungovalo jak má ale pak zase textová podoba.  >:(
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: tomfi 03. 09. 2012, 13:16:56
Video běží taky v ASCII ? :D
Projevuje se to ve všech prohlížečích? (FF, Chrome apod.? )
Jak je drahá polovička připojená?... je to ASDL nebo jiný poskytovatel? Je to zařízení jako router s natem? Pokud je to bez natu asi bych se zeptal poskytovatele :)
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: diwo 03. 09. 2012, 15:30:55
video neběží,zkoušel sem FF,používám chromium a zkoušel jsem i rekonq.připojení je přes wifi router je tp-link TL-WR740N nebo něco tomu podobnýho teď momentálně nvm přesně.díky ;)
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: Pavouk106 03. 09. 2012, 16:19:45
Nenačítají/neberou se v úvahu CSS soubory. Proč? Nevím. Občas se mi to stane taky (ne u YT nebo FB), F5 nebo tvrdý reload to občas řeší. Příčina je mi neznámá, odhaduju neodeslání CSS souborů ze serveru (nebo tolik výpadků po cestě, že ani opakovaný poslaní paketů nepomůže).

Zkus flood ping někam blízko (např. pro Plzeň doporučuju zcu.cz). Dělá se tuším pomocí ping -f a musíš jako root (nebo sudo). Podle toho, kolik Ti naskáče za chvíli teček poznáš, jak jsi na tom s kvalitou spojení od Tebe k serveru. Můžeš ten flood ping poslat klidně jen na router, abys prověřil kvalitu toho wifi spojení. Dobrej výsledek je, když je počet teček v řádu jednotek za řekněme 5-10 sekund. Pokud za tu dobu bude teček desítky/stovky, je něco napikaču.
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: diwo 06. 09. 2012, 20:43:28
ping je dobrej,f5 je k ničemu a refresh to samý:( už asi po 3O zkoušim přeinstalovávat flash i javu a bez výsledku....
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: barbucha 07. 09. 2012, 08:35:38
Jeste zkus 'ping -f -s 1472 -c 10000 ip.ad.re.sa' - maly pakety obcas projdou a velky (s WiFi RTS/CTS handshakem) maji problemy...
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: diwo 01. 10. 2012, 14:58:05
tak jsem dnes byl za poskytovatelem přímo a říkal mi že on nic neblokuje a že prej je všechno ok a že bych si měl vymazat dns cache a neco podobnýho nebo že mám svůj notebook přinést a on se mi na to podívá což se mi nechce.
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: Fantomas 01. 10. 2012, 15:28:54
Asi pouzivas jako ap nejaky levny drek, zkus jej vymenit. I kdyz to ap asi bude spravovat nejaky lokalni poskytovatel :-(
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: diwo 01. 10. 2012, 15:39:51
jj je to tak,ap je poskytovatele a je to ten tp link co jsem uváděl nahoře,mám doma podobný nebo možná stejný a nikdy se mi nic takového nestalo...
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: flack 01. 10. 2012, 18:58:28
to jako onen home router ako AP-STA ?? to nechcem vidiet na com routuju... 802.11b/g?  zaujimavy ISP chlebodarca.
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: diwo 01. 10. 2012, 19:09:58
no nedivil bych se asi ničemu....
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: flack 01. 10. 2012, 19:13:30
A ak nabootujete nejaku inu linuxovu distribuciu tiez to nabieha v tom textovom rezime?
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: diwo 01. 10. 2012, 19:24:00
jakmile tam budu tak to zkusím....používám liveusb docela často a ani mě to nenapadlo :D
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: flack 02. 10. 2012, 08:15:54
Stane sa  ;) (ja som bol napriklad vcera u jednej zeny, ktora si ma zavolala ze jej nejde tlaciaren. Trvalo par minut nez ma napadlo skontrolovat kabel a cuduj sa svetu USB od tlaciarne mala "zapojene" do Ethernet portu na notebooku  ;D)kazdopadne to bude mat hodnotny vysledok ci je to systemom alebo providerom.
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: ds 02. 10. 2012, 08:31:07
Zkus si pripadne jeste pohrat s hodnotou parametru MTU, pokud si pamatuju, musel jsem taky kdysi MTU do jedne size snizovat, aby pakety prosly.
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: Jose_D_free 02. 10. 2012, 19:27:35
jj je to tak,ap je poskytovatele a je to ten tp link co jsem uváděl nahoře,mám doma podobný nebo možná stejný a nikdy se mi nic takového nestalo...
hele co to je za poskytovatele? AP tp link, to je mi povedomy :D
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo poskytovatelem?
Přispěvatel: flack 02. 10. 2012, 20:22:42
Zkus vymazat bordel v prohlížeči (smazat historii procházení)

Ja som na to dosiel.Tak to nebude chciet modry facebook ale modru tabletku  ;D
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: diwo 02. 10. 2012, 20:51:42
 ;D ap jsem myslel ten router že je od poskytovatele :D jinak jsem zkoušel fedoru 17 KDE liveusb a beze změny....
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: Program 04. 10. 2012, 08:52:57
To jsou dneska rady. Zkus nmapem proskenovat nějaký server, lépe víc včetně youtubu, ideálně na svém i na přítelčiným kompu. Jestli se otevřené porty budou lišit, tak to ap rozlišuje mezi vašimi kompy nebo je tam podobná nepravost.

Mimochodem mám poskytovatele, který mi zapůjčil tp-link :-) a podobný problém nesleduji.
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: Ondřej Caletka 04. 10. 2012, 10:57:16
Tohle vypadá na problém s MTU. Nejjednodušší workaround spočívá ve snížení hodnoty MTU na rozhraní, třeba na 1400.
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: DgBd 04. 10. 2012, 18:54:27
Tohle vypadá na problém s MTU. Nejjednodušší workaround spočívá ve snížení hodnoty MTU na rozhraní, třeba na 1400.

si většinou houby pomůžete, protože MTU je potřeba snížit na obou stranách.
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: Jan Ťulák 04. 10. 2012, 19:13:49
Tohle vypadá na problém s MTU. Nejjednodušší workaround spočívá ve snížení hodnoty MTU na rozhraní, třeba na 1400.

si většinou houby pomůžete, protože MTU je potřeba snížit na obou stranách.
Pár let zpátky jsem měl smartphone s Windows Mobile 6 a pokud jsem z něj chtěl sdílet mobilní připojení k internetu (O2) do notebooku, musel jsem nastavit MTU (tuším) na hodnotu 500. Ping a podobné malé packety procházely, ale jak velikost packetu překročila nějakou hranici, nedošel. Nevím, jestli to tehdy byl problém oboustranný, nebo šlo jen o příjem či odesílání, ale rozhodně se to nastavením menší hodnoty MTU rozjelo.
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: DgBd 05. 10. 2012, 08:00:58
Tohle vypadá na problém s MTU. Nejjednodušší workaround spočívá ve snížení hodnoty MTU na rozhraní, třeba na 1400.

si většinou houby pomůžete, protože MTU je potřeba snížit na obou stranách.
Pár let zpátky jsem měl smartphone s Windows Mobile 6 a pokud jsem z něj chtěl sdílet mobilní připojení k internetu (O2) do notebooku, musel jsem nastavit MTU (tuším) na hodnotu 500. Ping a podobné malé packety procházely, ale jak velikost packetu překročila nějakou hranici, nedošel. Nevím, jestli to tehdy byl problém oboustranný, nebo šlo jen o příjem či odesílání, ale rozhodně se to nastavením menší hodnoty MTU rozjelo.

To je patrně možné, protože spojení přes mobil je obvykle PPP, kde si to, pokud mne moje skleróza neplete, strany mezi sebou vyjednávají. Ale to u normálního ethernetu neplatí.
Název: Problém!
Přispěvatel: Fido 06. 10. 2012, 10:38:22
"Ja som bol napriklad vcera u jednej zeny... USB od tlaciarne mala "zapojene" do Ethernet portu"

Tak doufám, že jsi jí to tentokrát zapojil správně?! Problém je stejně jen v tom, že vždycky příjde nějakej chlap, kterej prohlásí že je pán tvorstva, a že tohle patří tam a tam.

Chudinka (pokud je pěkná) ženská, dnešní doby, mnohdy rezignovala na vlastní úsudek a uspokokující pocit z dobře vykonané práce (ať již vlastní, cizí, nebo společné)... Se zručností a zkušeností pochopitelně dochází i ke ztrátě soudnost a občas se dostaví chaos týkající se toho co kam vlastně patří.
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: Hmm 06. 10. 2012, 10:44:53
To sa mi stava tiez, v praci. Kde je pocitac napojeny cez kabel. :) A kamosovi sa to zase stava doma, ale iba na jednom pocitaci.
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: apes 04. 03. 2013, 15:04:08
Možná to někomu pomůže, ale problém dělá TPLINK 740N (měl jsem tu i 741ND) a to na Linux PC, nebo na Androidech. Facebook funguje normálně, ale nezobrazují se obrázky, youtube videa hrajou, ale nejdou obrázky... Když to otevřu ve Virtualboxu kde mám WinXP, tak tam jde všechno.
Problém se vyskytuje jak při připojení přes WiFi toho routeru, tak přes ethernet. S jiným routerem (také TPLINK ale jiná řada) vše bez problémů.
Řešení? Zatím jsem nic nenašel... Píšu sem jen pro to, aby se neřešili zbytečnosti typu nastavení WiFi, výměny providera atd..
Název: Re:Problém s prohlížečem nebo ISP?
Přispěvatel: David 04. 03. 2013, 15:57:42
Který TPlink přesně máš? Zkusil bych to hodit do google a podívat se, jestli někdo jiný nemá podobné problémy...