Problém s bootováním (nejen) Ubuntu z DVD

Vít Šalda

Problém s bootováním (nejen) Ubuntu z DVD
« kdy: 26. 08. 2012, 12:19:09 »
Ahoj, chtěl bych někoho poprosit o radu.

Mám na DVD Ubuntu (několik různých verzí) a Greenie linux. Když je ve win 7 zkouším ve VMware workstation, vše funguje jak má bez problému. Ale jakmile se snažím z DVD/USB nabootovat, počítač se během několika sekund po začátku bootování restartuje. Když jsem zkoušel OpenSUSE distribuci, nainstalovala se bezproblémově, ale po několika hodinách začala padat a pak se restartovat stejně, jako to dělá ubuntu při bootování instalačního DVD i live DVD...

Nemá někdo podobné zkušenosti? Jsem už zoufalej.  :o

aaa158

• 251
    • Zobrazit profil
Re:Problém s bootováním (nejen) Ubuntu z DVD
« Odpověď #1 kdy: 26. 08. 2012, 17:14:07 »
memcheck

Trubicoid2

« Odpověď #2 kdy: 26. 08. 2012, 18:13:49 »
Myslíš memtest?

Vít Šalda

« Odpověď #3 kdy: 28. 08. 2012, 05:58:48 »
Jo tak ten mě napadl jako první :( Ale bohužel nic nezjistil

alfonz

« Odpověď #4 kdy: 28. 08. 2012, 10:46:02 »
V první řadě zkus bootovat pouze standardní LiveCD v 12.04 - neboli desktop verzi. Dále ji nahraj na USB flashku a verzi bez ukládání změn. Při bootu poté vymaž volby pro quite a splash a spusť nomodeset a pak následuje hra s acpi. Při tomto spouštění by jsi měl přesně vidět, jak dochází k načítání jádra a ovladačů a na základě toho i přijít na možný problém.

Bohužel takhle na dálku se s tímto špatně radí. Můžeš přiblížit o jaký počítač jde? Případně verze jaké jsi zkoušel?

Jak se již zde zmiňovalo jeden z problémů může být RAM, následně problémové ovladače k disku a s tím související bios a IDE vs AHCI atd... Jaká verze OpenSuse to byla? Můžeš blíže specifikovat jak došlo k restartu?

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #5 kdy: 28. 08. 2012, 11:27:08 »
Napiš počítač, na kterém to spouštíš (buď jednotlivý HW nebo typ NTB).

V memtestu jsi dělal i Modulo-X test? Standardně se tuším nepoužije, musíš ho spustit sám.

Do začátku bych osekal možnosti spuštění, konkrétně vypnout ACPI (což neni sice super, ale možná to pak alespoň nabootuje a budeš moct experimentovat...)