Pomoc s výběrem notebooku

terezaivana

Pomoc s výběrem notebooku
« kdy: 25. 08. 2012, 18:01:22 »
dobrý den moc prosím o srovnání notebooků pro handicapovanou studentku, je nutné aby výrobek byl velmi lehký, a jelikož se bude do nooteboku vkládat program diktuj. cz tak musí být pro zdárné fungování obou programů (jak pro spojité, tak pro nespojité diktování) je potřeba mít dvoujádrový procesor (ideálně z nové řady - Intel i3 či i5), a dále minimálně 2GB operační paměti (RAM) a kvalitní zvukovou kartu. doporučen nám byl tento ovšem ten se již nevarábí Lenovo THINKPAD T420 4178-9ZG . velice děkuji za pomoc jde o srovnání Notebook DELL Vostro 3360, IdeaPad U300s Gray nebo  Acer Aspire S3-391-53314G12add. Ještě jednou moc děkuji Iva email terezaivana@seznam.cz
« Poslední změna: 26. 08. 2012, 20:16:50 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:prosba o omoc s výběrem notebooku
« Odpověď #1 kdy: 25. 08. 2012, 19:42:34 »
Neznam, ale Acery nemam rad. Nelibi se mi leskle displaye a na Acerech se furt neco rozpada, hlavne panty od displaye. Pokud tedy nejak nezvedli kvalitu, tak snad leda zadarmo.

KapitánRUM

« Odpověď #2 kdy: 25. 08. 2012, 20:37:29 »
Od Aceru bych já osobně taky dal raději ruce dál a podíval se třeba po Fujitsu-Siemens, Dell, HP, IBM-Lenovo.

mamlasek

« Odpověď #3 kdy: 25. 08. 2012, 21:55:02 »
U ThinkPadu je pomerne spatny integrovany mikrofon - aby nedochazelo ke zpetne vazbe, dochazi k velkemu zkresleni zvuku. Jinak jsou T420 kvalitni (nelze vsak rict o radach "s" a novejsich tricitkovych moedelech).
Tak snad alespon eliminaci znacek se dostanete k odpovedi.

ABC

« Odpověď #4 kdy: 25. 08. 2012, 22:01:23 »
Neznam, ale Acery nemam rad. Nelibi se mi leskle displaye a na Acerech se furt neco rozpada, hlavne panty od displaye. Pokud tedy nejak nezvedli kvalitu, tak snad leda zadarmo.

Nejsem servisák, nicméně prolémy které popisuješ se týkají "elektroworld" řad od většiny výrobců. Rovnost (Cokoliv s nápisem Acer) = shit dle mě patří minulosti.

KapitánRUM

« Odpověď #5 kdy: 25. 08. 2012, 22:44:46 »
Myslím, že to minulosti rozhodně nepatří, ale kdybych chtěl NB na chatu, kde bych ho používal 3 hodiny týdně, tak bych s ním byl určo spokojenej. I Acer si najde svoje spokojené uživatele z řad důchodců. Ostatně se mi stále a znova potvrzuje, že Acer/MSI je výborná značka pro důchodce, ti jsou rádi, že ušetří pár kaček a pak je stejně jedno, na co se jim práší.

Ale pro někoho mladýho, kdo bude NB využívat aktivně, tak pro toho bych Acer/MSI nikdy (pokud bych se mu nechtěl pomstít) nedoporučil.

Ostatně všechno si najde svého kupce, řada lidí opravdu nepotřebuje žádnou spolehlivost, kvalitní provedení a alespoň přibližnou "fortelnost".

Jinak v poslední době začínám nadávat na HP, harddisky začali strkat hluboko dovnitř, takže se k nim dostanete jen po celkové rozborce (oddělat zadní kryt, klávesnici, přední kryt a až pak jste u disku - cca 20 šroubků). Jak je NB v záruce, tak se v žádném případě do vyndavání HD nepouštím a můžu říct, že to je pěkně k vzteku, posílat do servisu svůj notebook i s diskem!! Nedávno nějaká paní prosila, abych jí ho vyndal, já prej proč, nakonec přiznala, že jí manžel jen tak zesrandy fotil a uložili si to právě do toho NB. Řekl jsem, že když to rozeberu, asi přijde o záruku, ale že má pravdu, že známej dělá v HP a že opravdu nemůže věřit tomu, že v tom nebudou čmuchat......
Nakonec jsem se skřípěním zubů NB opatrně rozdělal, disk překopíroval, bezpečně smazal a až pak šel NB do servisu.
Hnus největší velebnosti, ani rozdělat a vyčistit chlazení v těch novejch modelech nejde.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #6 kdy: 26. 08. 2012, 10:05:51 »
No já bych jen doplnil, že MSI mi přijde o krapek lepší, než acer. Jinak dolování disků je u některých notebooků fakt  zábavou. Asi je to pro servis myšlené tak, aby při rozebírání prověřili naprosto vše. To si vždycky povzdechnu: "Ach jo, zlatý ThinkPad" ... i když nevím, jestli už také není nějaký "vylepšený" model, kde to tak jednoduché není. Přeci jen těch modelů je celkem dost.

Bagrista

« Odpověď #7 kdy: 26. 08. 2012, 10:14:19 »
Ten thinkpad je dobry, ale obavam se, ze nebude z nejlehcich

jinak Lenovo i DELL jsou jedny z nejlepsich, ktere se u nas daji sehnat

oba zminene jsou podle mne na podobne urovni

jinak si nemyslim, ze by kvalita msi byla lepsi nez aceru, hodne zalezi na modelu i serii

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #8 kdy: 26. 08. 2012, 10:32:57 »
Ja jen doplním, že u Lenova je dobrá pouze řada ThinkPad ... IdeaPady nemají takové zpracování, navíc ten servis ... s ThinkPadem se to prostě nedá srovnávat. U DELLu to bude Latitude a asi i Precision. Ostatní řady mi přijdou krapek níže ... Jinak u těch kvalitních řad se zase nedá počítat s nízkou váhou. No a co se té T420 týče, který notebook má ideální integrovaný mikrofon a repráky? Avšak konektory na externí mikrofon, repráky, či sluchátka je přítomen. To bych viděl jako další kriterium a dával bych si pozor na notebooky, který mají jen jeden konektor, který integruje jak mikrofon, tak sluchátka ... ano už i na 3.5 jacku se šetří!

Radek

« Odpověď #9 kdy: 26. 08. 2012, 15:36:31 »
zrovna ten T420 ma jen jeden integrovany konektor (uz i T410 ho mela) :)

Re:Pomoc s výběrem notebooku
« Odpověď #10 kdy: 26. 08. 2012, 20:36:55 »
Všichni nadáváte na Acer, mám Timeline 5820TG (8GB RAM) a výkonově parádní notebook, dodnes spustím náročnější software i občas nějakou tu hru! Zpracování bych řekl celkem solidní, nikde nic nevrže, nic se nerozpadá. Nyní ho mám 2 roky, bez jediného servisu či vady! Baterie, které jsem se obával nejvíce i dnes vydrží celkem solidní 4H! Notebook aktivně používám, přenáším do školy, autobusem domu, sem tam dostane pár facek a po výkonové stránce ho též nešetřím, kolikrát na něm mám 4-6 virtuálních strojů, nějaké 3D do školy... a hlučnost je pořád v normě!

Jinak k doporučení, též bych bral to Lenovo, přičemž bych se nebál jít ani do nějakého repasovaného kousku vyšší řady, nebo staršího a zachovalého viz.: http://forum.root.cz/index.php?topic=4866.msg41826;topicseen#new

KapitánRUM

« Odpověď #11 kdy: 26. 08. 2012, 21:46:24 »
Na Acer přeci nikdo nenadává, se spoustou lidí se shodnu, že to je naprosto parádní značka pro důchodce.
Zřejmě jsi důchodce nebo už máš důchodcovské návyky a jsi tedy vhodný zákazník pro tuto značku.
Proč bys taky nadával, při nákupu jsi ušetřil pár stokorun oproti lepším značkám a díky tvému životnímu stylu ti notebook přesto vydržel.

Ostatně se říká, že sportovci kupují Apple, obchodníci DELL/IBM, kšeftaři HP, programátoři SONY/TOSHIBA/IBM, holky ASUS, důchodci Acer  MSI.
 ;D
Je to jako se psem, většinou si lidé kupují podvědomě takového psa, který jde k jejich povaze.
Stejně tak auta, přední maska vozu má nějaký výraz a lidé si kupují přesně takovou, která je bude nejlépe charakterizovat.
A stejné to je i s notebookem.
Všechno to jsou vlastně jejich "AVATAŘI".

Pro důchodcovský typ je ACER naprosto špica Avatar :-)
Podle mě říká něco jako "Jsem laciný, zadýchám se a moc toho nevydržím, ale ještě žiju a občas mohu být užitečný."

Drasar

« Odpověď #12 kdy: 26. 08. 2012, 23:23:42 »
Na Acer přeci nikdo nenadává, se spoustou lidí se shodnu, že to je naprosto parádní značka pro důchodce.
Zřejmě jsi důchodce nebo už máš důchodcovské návyky a jsi tedy vhodný zákazník pro tuto značku.
Proč bys taky nadával, při nákupu jsi ušetřil pár stokorun oproti lepším značkám a díky tvému životnímu stylu ti notebook přesto vydržel.
Take si myslim, ze zalezi spise na konkretnim typu, nez-li na znacce. Ja osobne mam laptopa Acer, 7 let slape denne bez jedineho problemu (krom vymeny baterky). Za duchodce se nepovazuju, o setreni par stovek se take neda mluvit (puvodni cena 47 tis.). Treba laptopy HP u me moc dobrou povest nemaji, o jejich spolehlivosti vim svoje. Ale jak rikam, je potreba se divat na konkretni model, pokud chce nekdo laptopa za par kacek, tak se da predpokladat, ze to bude sunt, at je to jakakoliv znacka.