Stream server a video na web

djjet

Stream server a video na web
« kdy: 21. 08. 2012, 10:08:19 »
Zdravim.
Mam takyto problem s ktorym by som potreboval pomoct.

1. mam IP kameru ktora je napojena na HW video server, ktory convertuje video do MP4 (x264 codec) a nasledne to uploaduje na ftpcko (debian squeeze)
2. ten HW server uklada 5 sekundove videa (1M). Cize na fptcku je vela 1M MP4 suborov
3. Potrebujem toto video streamovat na web stranku ako live prenos (pripadne spozdeny o par sekund)
4. server je debian 6 na ktorom niesu Xka a ani nechcem aby boli

Potrebujem poradit ako mam to video streamovat na web. Pozeral som VLC player/streamer aj jeho vlc-nox verziu ale stale mam pocit ze to chce instalovat Xka. Nemozem si velmi dovolit experimentovat zo serverom - bezia tam veci ktore mam rozbehane.

mate nejake tipy na ine stream servre ktore dokazu fungovat aj bez Xiek iba v console?
« Poslední změna: 21. 08. 2012, 11:41:52 od Petr Krčmář »

retard

Re:Stream server
« Odpověď #1 kdy: 21. 08. 2012, 10:17:22 »
V com to chces streamovat? Pre flash player (RTMP protokol napr) alebo ako HTML5 videotag?

djjet

Re:Stream server
« Odpověď #2 kdy: 21. 08. 2012, 10:28:03 »
no v podstate by som si aj nechal poradit aky format zvolit. proste na webstranke ma byt video - tak aby to prehrala vacsina ludi. Cize  nieco ako youtube flash/html5?

Velmi som sa tejto problematike nevenoval, cize neviem ako funguju stream servre. ci bude nutne rucne/cez iny program ten h264 konvertovat na iny format, abo to stream server robi automaticky.

Re:Stream server a video na web
« Odpověď #3 kdy: 21. 08. 2012, 16:47:34 »
v linuxu se moc nevyznam, ale kamarad streamuje pres ffmpeg

Davy

« Odpověď #4 kdy: 22. 08. 2012, 14:51:42 »
Když nechceš experimentovat se serverem, tak co někde na winech ve virtuálu pustit stejnej systém, rozběhat to v tom (pokud něco pokazíš, nic se v podstatě nedějě) a nakonec to pak jen hodíš na server.

fahacz

« Odpověď #5 kdy: 22. 08. 2012, 19:07:21 »