Jednoduchý OS pro RouterStation

vztekloun

Jednoduchý OS pro RouterStation
« kdy: 17. 08. 2012, 22:23:28 »
Zdravim. Nemate nekdo zkusenosti s jednoduchym OS pro rs od ubnt? neco pro nelinuxaka. potrebuju hlavne aby se mi dokazal pripojit k wifi siti jako klient a "roznest" ho po LANu prip pustit druhou wifi kartou na bezdrat ( bridge.. ).
problem je ze jsem vyzkousel uz x softu, od openwrt, gargoyle, atd atd po dd-wrt.... v zadnym se proste nedokazu pripojit jako klient. u dd-wrt mi to aspon dokazalo ukazat site survey ale nedokazal jsem se k nicemu pripojit. jde mi jen o toto, ostatni funkce ozelim, beztak planuju koupi NAS-ka..... nebo pokud ho nekdo chce a ma treba nejakej prebytecnej asus router nejlepe wl500g premium tak velice rad vymenim..... pokud tam neni ovsem linux :D diky za odpovedi :)
« Poslední změna: 20. 08. 2012, 09:49:51 od Petr Krčmář »

Jenda

Re:jednoduchy OS pro routerstation
« Odpověď #1 kdy: 20. 08. 2012, 01:43:56 »
Co si vybrat nějakou z těch distribucí (doporučuju OpenWRT) a vyřešit ten problém s wifi? Třeba napsat, co jsi zkusil, a co ti nefungovalo. Takhle nikdo ze čtenářů nemůže vědět, v čem byl problém, a co má doporučit.

Ystrem

Re:jednoduchy OS pro routerstation
« Odpověď #2 kdy: 20. 08. 2012, 07:48:14 »
A mohl bych se zeptat co se Vam nelibi na originalnim OS od Ubiquiti ? Tohle prece umi kazdy jejich vyrobek...

flack

Re:Jednoduchý OS pro RouterStation
« Odpověď #3 kdy: 20. 08. 2012, 11:55:30 »
Citace
Ystrem:--A mohl bych se zeptat co se Vam nelibi na originalnim OS od Ubiquiti ? Tohle prece umi kazdy jejich vyrobek...

Ne pre Routerstation neexistuje AirOS! primarne je dodavan s openwrt.

Co tak skusit NETSHe ? je to v podstate openwrt a GUI ktore vyhralo UBNT Challenge v roku 2009 ked UBNT vyhlasilo sutaz na tuto platformu. Ja osobne pouzivam DD-WRT na RS a mod Client tam rozhodne funguje pretoze som ho chvilu tak aj pouzival ale dnes uz je nasadene ako AP.

Nieco pre nelinuxaka na linuxovej platforme??? to snad ani nemozete chciet. Odkial to ste? mozno by sme sa vedeli dohodnut na nejakej vymene za iny router ktory splnuje vase poziadavky.

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 20. 08. 2012, 12:02:58 »
Citace
ma treba nejakej prebytecnej asus router nejlepe wl500g premium tak velice rad vymenim..... pokud tam neni ovsem linux

Aha, a co tam má být? W8?  ;D

vztekloun

« Odpověď #5 kdy: 24. 08. 2012, 01:01:28 »
hmm tak budto uz jsem vazne debil a nebo je neco v neporadku na mym RS..... :-l ano, velice dobra otazka :D "Nieco pre nelinuxaka na linuxovej platforme???" tezko se mi to psalo ale uz jsem si fakt prisel jak Alenka v risi divu kdyz jsem se za boha nemohl ani v LuCi pripojit jako klient, stejne tak mam takovej dojem ze tu mam i NeTSHe, openwrt atd atd atd ale v zadnej jsem jako klient nepochodil. Site survey kdyz uz fungoval tak to bylo skutecne jen v nekolika malo os - jako treba dd-wrt a openwrt s luci od RC myslim ze 6.... 5..... ted nevim :( kazdopadne nekdy to slo, nekdy to neslo. spis bych asi potreboval navod jak pro blbce, pote zrejme resit zahadu pokazeneho hw ci spatne wifi karty.
- lol phirae - jop, taky jsem slysel ze v tehle asusech jsou openwrt ale s jednim jsem uz pracoval a vse jde bez sebemensich problemu, system vypadal taky uplne jinak.
byl bych rad, kdyby mel nekdo na vymenu nejaky jiny router. v zivote jsem ozivil spoustu siti, po prve jsem skocil do vod ubnt a pripadam si jak totalni de..... :(
co se tyce airos tak tam by to bylo o necem jinem. sice jsem s nim nepracoval ale verim ze bych si s nim vedel rady vice nez s RS.... :( to jsem slapnul hodne vedle.... :-l
mimochodem jsem z Prahy, muzeme se klidne dohodnout na nejake vymene.....

vztekloun

« Odpověď #6 kdy: 24. 08. 2012, 01:09:10 »
mm jeste doplnim, wifiny mam compex wlm54g, tp-link tl-wn562ag a cosi staryho jak metuzalem z toshiba notebooku na atherosu ar 5213a.
dle toho jak se projevuje "pripojovani" v luci bych to spis videl na OS chybu, v dd-wrt uz spis na chybu mezi kreslem a klavesnici...... :-l

flack

« Odpověď #7 kdy: 25. 08. 2012, 13:32:35 »
Napis mi email na rudeboyjamaica@gmail.com som sice zo slovenska ale mozno sa dohodneme na nejakej vymene. Za zariadenie ktore zvlada Client mode.

« Odpověď #8 kdy: 25. 08. 2012, 14:00:08 »
Ještě existuje pfSense, postavený na BSD. Ale jestli bude splňovat to, proč nechceš linuxovou věc, to nevím, protože jsi nenapsal důvod.