Už mne fakt nebaví přispívat do diskuze ...

Pavel 'TIGER' Růžička

Už mne fakt nebaví přispívat do diskuze ...
« kdy: 11. 08. 2012, 09:36:59 »
Chtěl jsem někomu poslat příspěvek a po odeslání: "Numeric request keys are invalid." A příspěvek byl pryč. Tohle lze tolerovat jen po určitou dobu! To si vážně mám před každým odesláním příspěvku ho uložit do schránky? A co když na to zapomenu? Kdepak, nepřispíváním ušetřím hromadu času a nervy.

branchman2

Re:Už mne fakt nebaví přispívat do diskuze ...
« Odpověď #1 kdy: 11. 08. 2012, 10:25:42 »
Nemusis si ho ukladat do schranky - ja som pri podobnom probleme pustil tcpdump, dal som refresh stranky (cim sa znovu odosle obsah), z tcpdumpu som si skopiroval prispevok a ako bonus som mal komplet komunikaciu pre vyvojarov.

Sten

« Odpověď #2 kdy: 11. 08. 2012, 10:35:42 »
Snad každý rozumný prohlížeč zobrazí všechna odeslaná pole, když použijete tlačítko Zpět.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #3 kdy: 11. 08. 2012, 10:43:32 »
Nemusis si ho ukladat do schranky - ja som pri podobnom probleme pustil tcpdump, dal som refresh stranky (cim sa znovu odosle obsah), z tcpdumpu som si skopiroval prispevok a ako bonus som mal komplet komunikaciu pre vyvojarov.

Ha, tcpdump při refreshi ... no má to logiku, snad to do příště nezapomenu.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #4 kdy: 11. 08. 2012, 10:46:26 »
Snad každý rozumný prohlížeč zobrazí všechna odeslaná pole, když použijete tlačítko Zpět.

Hm, tak asi používám nesprávný prohlížeč. Firefox to při stránce zpět u této chyby nezobrazí a "ztratí" ... ale na obhajobu Firefoxe napíši, že u jiných webů to umí, jen tady se jaksi nedaří.

DK

« Odpověď #5 kdy: 11. 08. 2012, 11:02:54 »
firebug + logovani XHTTP requestu

Franta

« Odpověď #6 kdy: 11. 08. 2012, 11:09:42 »
To sice ano, ale některé stránky obsahují tolik nesmyslného javascriptu, který manipuluje s formuláři a obsahem stránek, že ani sebelepší prohlížeč nedokáže zachovat původní hodnoty.

Lol Phirae

« Odpověď #7 kdy: 11. 08. 2012, 11:24:16 »
Chtěl jsem někomu poslat příspěvek a po odeslání: "Numeric request keys are invalid." A příspěvek byl pryč.

A to jsme ještě nezmínili výtečný antispam  ::) ;D

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #8 kdy: 11. 08. 2012, 11:36:29 »
firebug + logovani XHTTP requestu

Ale ono, když už si to několikrát hlásil a poslal, to co po Tobě chtěli vývojáři, tak už Tě to potom přestane bavit. U téhle chyby zabírá jen vymazání veškeré historie a cookies. Přeci jen ono CTRL+A a CTRL+Cje asi to nejrychlejší před odesláním. Ale otravuje to a měj to v neustále na paměti ...

« Odpověď #9 kdy: 11. 08. 2012, 11:39:16 »
Lol Phirae: Spam filtr je vyřešený, registrovaným uživatelům to vypíše seznam slov, která se mu v tu chvíli nelíbí. To jsme v jiném vlákně dohodli jako ideální řešení a je to několik týdnů nasazené.

Tiger: Tahle chyba se řešila několikrát (i s tebou, vím), kolega Michal Krause se v tom SMF šťoural dost dlouho a našel tam nějakou kontrolu ID ukládaného v cookie. Prý kdysi byl nějaký problém s generováním té cookie v nějaké verzi PHP, tak tam vývojáři SMF tuhle kontrolu přidali. Teď je prý zbytečná, tak ji odstranil a očividně to dělá pořád, jak píšeš. Mě se to nikdy neprojevilo. Jestli to nebude záviset i na přihlášení/nepřihlášení. Bohužel já s tím neumím udělat víc než že to zase nahlásím, aby se v tom někdo pošťoural.

Hmmm

« Odpověď #10 kdy: 11. 08. 2012, 11:44:20 »
Chtěl jsem někomu poslat příspěvek a po odeslání: "Numeric request keys are invalid." A příspěvek byl pryč.

A to jsme ještě nezmínili výtečný antispam  ::) ;D
Ze nasadili na teba antispam aj celkom dobre chapem ;D

Lol Phirae

« Odpověď #11 kdy: 11. 08. 2012, 11:56:58 »
Ze nasadili na teba antispam aj celkom dobre chapem ;D

Ne, oni nasadili antispam na anglické texty, který jakýsi hotentot naplnil mraky slov vyskytujících se běžně v textu.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #12 kdy: 11. 08. 2012, 13:19:49 »
Lol Phirae: Spam filtr je vyřešený, registrovaným uživatelům to vypíše seznam slov, která se mu v tu chvíli nelíbí. To jsme v jiném vlákně dohodli jako ideální řešení a je to několik týdnů nasazené.

Tiger: Tahle chyba se řešila několikrát (i s tebou, vím), kolega Michal Krause se v tom SMF šťoural dost dlouho a našel tam nějakou kontrolu ID ukládaného v cookie. Prý kdysi byl nějaký problém s generováním té cookie v nějaké verzi PHP, tak tam vývojáři SMF tuhle kontrolu přidali. Teď je prý zbytečná, tak ji odstranil a očividně to dělá pořád, jak píšeš. Mě se to nikdy neprojevilo. Jestli to nebude záviset i na přihlášení/nepřihlášení. Bohužel já s tím neumím udělat víc než že to zase nahlásím, aby se v tom někdo pošťoural.

Petře, nevím, ale já mám Firefox nastavenej tak, že po zavření se mi všechny data, včetně cookie vymažou. Dnes jsem Vlezl jako první na root, chci odpovědět a objeví se ta hláška. Takže nejde o nějaký zápis z minula, ale o absolutně nový. Pak to stačí celé smáznout a ono to funguje. Je prostě divné, že to dělá i při "prvním" navštívení, kdy je prohlížeč celej vysypanej. Nevím, jestli to dá nějaký podnět, nebo ne. Ale raději to píšu.

« Odpověď #13 kdy: 11. 08. 2012, 13:50:13 »
to je nejaky zajimavy. ja mel ten samy problem a vyresilo to vymazani vseho ohledne root z prohlizece.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

PJ

« Odpověď #14 kdy: 12. 08. 2012, 00:27:05 »
Petře, nevím, ale já mám Firefox nastavenej tak, že po zavření se mi všechny data, včetně cookie vymažou. Dnes jsem Vlezl jako první na root, chci odpovědět a objeví se ta hláška. Takže nejde o nějaký zápis z minula, ale o absolutně nový. Pak to stačí celé smáznout a ono to funguje. Je prostě divné, že to dělá i při "prvním" navštívení, kdy je prohlížeč celej vysypanej. Nevím, jestli to dá nějaký podnět, nebo ne. Ale raději to píšu.
Za podobnych okolnosti to pisalo hlasku aj mne, sice to bolo len 1 spustenie, ale opakovane pocas toho spustenia - nepomohlo ani vymazat data o prehliadani, takze asi ide o race condition, mozno s nejakou kontrolou IP alebo pod. Vtedy som posielal zaznam komunikacie Michalovi Krause, ktory potvrdil zle cookies. Mozes skusit nieco podobne. Mozno da viac ludi aspon sancu na uhadnutie riesenia.