Snížení kapacity disku po používání Linuxu

Split

Snížení kapacity disku po používání Linuxu
« kdy: 08. 08. 2012, 13:27:51 »
Ahoj, asi pred dvema lety jsem kupoval notebook DELL, typ ntb neni podstatnou informaci. Jde o to, ze jsem se rozhodl z osobnich duvodu nejaky cas pouzivat Linux, vyzkousel jsem nekolik distribuci. Po tomto experimentovani jsem znovu naistaloval Win 7. NTB ma fyzicky k dispozici 250 GB HDD, ale Linuxove distribuce si "sezraly" k zalohovani (RECOVERED) 30 GB. Proto se mi ted disk rozdeklil na dva a ve Windows , i pri instalaci za kazdou cenu nemohu zvolit moznost pouzit cely disk, jak je tomu u Linux instalace. Jak smazat ten Linux Part 30GB? A mit ve Win k dispozici celou kapacitu? Diky moc.

Jinak, samozrejme tech 30GB jpe ro Win (i pri instalaci ) "neviditelnych"
« Poslední změna: 08. 08. 2012, 16:44:50 od Petr Krčmář »

Rax

Re:Snizeni kapacity disku po prechodu s Linux na Win7
« Odpověď #1 kdy: 08. 08. 2012, 13:38:55 »
a) Smazat oddíly ještě před instalací v jiném PC nebo z OS nabootovaného z CD.
b) Nainstalovat Windows a po instalaci nepotřebné oddíly smazat a oddíl s Windows roztáhnout na takto vzniklé místo.

martin-ux

Re:Snizeni kapacity disku po prechodu s Linux na Win7
« Odpověď #2 kdy: 08. 08. 2012, 14:11:21 »
Win7 installer ti dovoli manipulovat s particiami .. vies vsetko zmazat priamo v nom a nechat ostatne  ..
Vygooglil som nejaky obrazok toho part. editora pocas instalacie:

http://answers.oreilly.com/uploads/monthly_04_2010/post-9-127068835698_thumb.png

v pravo dole mas 'drive options (advanced)' - odtial budes schopny vsetko zmazat .. win7 si spravi rescue particiu ~300MB (nemusis ty nic vytvarat, spravi si ju sam0, ostatok mozes pouzit ty ..