Tak na git jsem slysel/cet spoustu chvaly oproti svn, takze se v nem chci trochu pohrabat tak jako tak (diky za linky, kouknu na to).
Co se db tyka, tak pocitam, ze velka vetsina struktury dat bude spolecna, nimene jak jsem psal, z duvodu mistni legislativy ocekavam drobne rozdily v podobe sem tam nakyho atributu na tabulku navic. Pak se totiz nejedna jen o tu db, ale souvisi s tim i "drobna" odlisnost ve view (nejake fieldy navic ve formulari, jejich validace apod. + sem tam nejake to tlacitko navic pro urciteho zakaznika). Ale ocekavam opravdu odlisnost jen v detailech. Jelikoz se dany projek teprve chystam vytvorit, tak by me prave zajimalo predem jak se vyporadat s temito drobnymi odlisnostmi pro urcite zakazniky, jak nastavit strukturu projektu, abych s tim uz pocital dopredu, protoze ty odlisnosti urcite vzniknou, a nesnazil se to nejak haluzove napasovat pozdeji az teprve vznikne nejaky problem.
Ok, abych to trochu zkonkretizoval, tak uvedu priklad, kterej me ted rychle napadnul:
Mam dva zakazniky A a B. A potrebuje evidovat osoby (jmeno, datum narozeni). B potrebuje evidovat taky osoby (jmeno, datum narozeni a rodne cislo).
No, a ted mi jde o to, jak se jednoduse vyporadat jednak v Jave a jednak v gui (html) s timhle drobnym rozdilem v podobe rodneho cisla. Nedej boze, abych mel zakaznika C, kterej potrebuje evidovat osoby (jmeno, datum narozeni a taky rodny cislo, ale uplne jinej format rodneho cisla nez zakaznik B).
Je to sice rozdil pouze v jednom jedinym atributu, ale ma to vliv jak na Javovej kod, tak na generovani html vystupu, tak na validaci vstupnich dat od uzivatele. Fakt mi z toho jde hlava kolem a moc nevim jak se s tim poprat, abych se do toho zbytecne moc nezamotl..