Rychlejší/pomalejší internet

kdosi4

• 136
    • Zobrazit profil
Rychlejší/pomalejší internet
« kdy: 31. 07. 2012, 11:38:08 »
Dobrý den,

dřív jsem měl zavedený internet od společnosti Kvarteto, na faktuře byla napsána rychlost 99 kbps. Tehdy (cca před 3-4 roky) jsem se díval např. na online televizi, youtube apod. Vše běhalo rychle a v pohodě. Pak se Kvarteto změnilo na Neuron, a ti mi zavedli internet s rychlostí na faktuře 256kbps, který mám doteď. Stahuji rychlostí 30 kB/s a sledování videí je nehorázně pomalé a online televize nepřipadá v úvahu. Zajímalo by mě jak je možné, že tehdy byl internet 99kbps, běhal v pohodě a teď je to asi 3x tolik a je to pomalý jak sv**ě.

Děkuji za odpověď.

radek

Re:Rychlejší/pomalejší internet
« Odpověď #1 kdy: 31. 07. 2012, 11:41:51 »
treba tim, ze ti davali vetsi rychlost nez jsis objednal? :)

« Odpověď #2 kdy: 31. 07. 2012, 12:20:26 »
treba tim, ze poskytovatele prubezne navysuji bitrate?
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #3 kdy: 31. 07. 2012, 12:34:42 »
Podle mě tím, že dnes 256kbps je považováno za nezajímavou skupinu zákazníků - jinak řečeno, doba pokročila (daleko) a dnes je vše ve vyšší kvalitě, na kterou těch 256kbps už prostě nestačí. Když nic jinýho, začal bych blokovat reklamy (na co je na pomalym připojení stahovat?). Netvrdím, že se to zlepší (online TV, Youtube apod.), ale obecně se urychlí načítání webů.

Jednoduchá odpověď - poskytovatelé služeb na webu dnes prostě počítají s rychlým internetem (střelím od boku - 1Mbit/s) a podle toho vypadají i jejich služby. Titulní stránky (homepage) mají často víc než 1MB, videa jsou ve vysoké kvalitě apod.

kdosi4

• 136
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 31. 07. 2012, 12:57:09 »
Díky za odpověď, jenom se chci ujistit, pokud tedy navýším internet na 2Mbps, tak to je 2000Kbps a přenosová rychlost je kolem 250kB/s, opravte mě, jestli je něco špatně.

aaaaaaaaaaaa

« Odpověď #5 kdy: 31. 07. 2012, 13:02:31 »
Ja mam doma vo fakture stale 128kbps. A taham bezne okolo 600kB/s, co je viac ako 35x tak rychlo. Nemal nieco podobne provider predtym?

2Mbps je naozaj 250kB/s, ale je este otazka, na akej vrstve. Lebo ked budes na fyzickej vrstve prenasat tolko dat, tak sa prenasaju aj hlavicky atd, co moze rychlost o nieco zmensit. A este je treba pocitat s tym, ze 2Mbps skoro urcite nie su garantovane, takze ked to pojde 1,5Mbps, tak sa vlastne nic nedeje a je vsetko ok.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #6 kdy: 31. 07. 2012, 13:05:16 »
Výpočet máš v pořádku. Ovšem o opravdu maximální rychlosti si můžeš nechat jen zdát :-) Jak tu píšou ostatní - 1. hlavičky, 2. garance. Když Ti to pojede 200kB/s, považoval bych to za dobrý.

kdosi4

• 136
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 01. 08. 2012, 22:39:02 »
Tak, navýšení rychlosti internetu proběhlo, rychlost se pohybuje okolo 250 - 260 kB/s, upload je stejně rychlý, ping nízký. Zkrátka doporučuji neuron a děkuji za pomoc.